Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au părăsit şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, protestînd astfel împotriva distribuirii terenurilor funciare

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 decembrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Activiştii Partidului Socialiştilor şi ai aripii de tineret a formaţiunii, “Garda Tînără”, împreună cu locatarii blocurilor care au avut de suferit de pe urma construcţiilor ilegale din capitală, au desfăşurat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău în timp ce, în interiorul clădirii, avea loc şedinţa Consiliului Municipal.

Principala revendicare a protestatarilor prevedea stoparea repartizării frauduloase a pămîntului municipalităţii de către consilierii liberali, liberal-democraţi şi comunişti. Vom menţiona că agenda de lucru a şedinţei de astăzi a inclus cîteva sute de chestiuni ce ţin de terenurile funciare, arendă etc.

Totodată, consilierul-socialist Elena Hrenova a încercat să facă o declaraţie privind inadmisibilitatea parcelării şi distribuirii terenurilor funciare, dar nu a reuşit să o facă, fiind lipsită abuziv de dreptul de a lua cuvînt, ceea ce vine în contradicţie cu Regulamentul Consiliului Municipal.

În semn de protest, consilierii-socialişti au părăsit şedinţa Consiliului Municipal.

Vă amintim că, la 5 septembrie curent, mai mult de 30 hectare din fondul funciar municipal au fost distribuite cu încălcări grave, la preţuri reduse, precum şi în condiţiile existenţei de conflicte directe de interese, cînd în calitate de beneficiari figurau companii afiliate unor consilieri municipali.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii organizează zeci de întrevederi cu cetăţenii pentru a discuta dezavantajele şi riscurile aderării la Uniunea Europeană Igor Dodon s-a întîlnit cu Pirkka Tapiola