Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Administraţie publică”

25 septembrie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai PSRM au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, unde au cerut stoparea repartizării terenurilor funciare în CMC de către liberali şi comunişti, stoparea construcţiei centrului comercial din Piaţa Centrală, a construcţiilor neautorizate dar şi demisia primarului General de Chişinău, Dorin Chirtoacă pentru multiplele acte de corupţie.
15 iulie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat în cadrul unui briefing de presă că CEC a aprobat modelul listelor de subscripţie pentru colectarea semnăturilor în favoarea organizării unui referendum de demitere a Primarului General de Chişinău. Potrivit lui Dodon, referendumul ar urma să aibă loc concomitent cu alegerile Parlanentare pe 30 noiembrie 2014.
17 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune de protest în faţa Teatrului “M. Eminescu” unde Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, îşi prezenta Raportul de activitate. Protestatarii au scandat şi purtat parcarde cu inscripţii: “Cea mai coruptă capitală din Europa”, “Chirtoacă, prietenul judecătorilor şi procurorilor şi oamenilor cu mulţi bani”.
4 iunie 2014 | 
Preşedintele PSRM, Igor Dodon a convocat o conferinţă de presă pe problema organizării referendumului de demitere a primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă. El a menţionat că socialiştii vor depune toate eforturile ca acest referendum să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare, pe 30 noiembrie curent, pentru a evita cheltuielile suplimentare din partea statului.
29 mai 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest, în faţa Primăriei mun. Chişinău, cu genericul “Fapte reale ce confirmă înţelegerile la care au convenit consilierii municipali împotriva orăşenilor”.
10 aprilie 2014 | 
Mai mulţi membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor au protestat în faţa Primăriei mun. Chişinău, împotriva lichidării întreprinderii municipale Termocom şi a mai multor locuri de muncă din Piaţa Centrală. Protestatarii au scandat: “Vrem să muncim acasă!”, “Hoţilor, întoarceţi Termocom-ul!”, “Nu ne alungaţi din ţară!” etc.
8 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Ion Ceban şi juristul Vasile Bolea au declarat că pe data de 27 februarie curent, prin votul consilierilor comunişti şi liberali din CMC a fost adoptată o decizie prin care se planifică lichidarea spitalului nr. 4 şi a maternităţii municipale nr. 2 din Chişinău, drept argument de bază fiind indicat că instituţiile respective sînt nerentabile.
7 aprilie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi din cadrul Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în legătură cu starea ecologică deplorabilă din capitală. Protestatarii au scandat: “Vrem oraş verde!”, “Demisia Chirtoacă”! etc.
31 martie 2014 | 
Peste o sută de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au protestat în faţa Primăriei mun. Chişinău pentru a-şi exprima indignarea faţă de acţiunile municipalităţii în domeniul construcţiilor ilegale. Protestatarii au scandat: “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Ajunge să furaţi!”, “Chirtoacă, demisia!”, “Noi vrem altceva!”, etc.
27 martie 2014 | 
Mai mulţi activişti ai Partidului Socialiştilor, alături de reprezentanţii comercianţilor din Piaţa Centrală, locatari ai blocurilor unde sînt efectuate construcţii ilegale, reprezentanţii Centrului de Creaţie “Bucium”, au protestat în faţa primăriei mun. Chişinău unde şi-au exprimat dezacordul cu acţiunile pe care le întreprinde administraţia capitalei în soluţionarea problemelor oraşului.
18 februarie 2014 | 
Un grup de tineri ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au plantat flori în gropile de pe străzile capitalei pentru a atenţiona asupra calităţii proaste a drumurilor din Chişinău. Tinerii au criticat dur modul în care primarul de Chişinău gestionează milioane de lei destinaţi construcţiei şi reparaţiei drumurilor.
10 februarie 2014 | 
Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că indiferent de acţiunile celor de la guvernare, socialiştii vor continua campania prin care vor organiza referendumuri în toate raioanele din Republica Moldova, asemenea celor care au fost desfăşurate în UTA Găgăuzia.
3 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat la o conferinţă de presă că vrea referendumuri în toate raioanele ţării şi asta pentru că este convins că majoritatea parlamentară nu va susţine dorinţa socialiştilor privind organizarea unui Referendum naţional. “Fiind conştienţi că acest lucru nu va fi susţinut de majoritatea parlamentară, noi vom petrece consultaţii la toate nivelele locale, ca să se desfăşoare referendumuri locale. Conform Constituţiei, autorităţile locale au acest drept”, a declarat socialistul.
30 ianuarie 2014 | 
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău unde au solicitat examinarea chestiunilor referitoare la Termocom, tarife şi plata compensaţiilor. Manifestanţii au purtat pancarte şi au scandat: “Nu bugetului antisocial!”, “Jos tarifele liberale!”.
27 ianuarie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Consiliului Coordonator al platformei PSRM “Patria-Rodina”, Valentin Crîlov şi reprezentanţii Găgăuziei, Ivan Orum şi Fiodor Gagauz, au declarat că este ceva obişnuit desfăşurarea în autonomie a referendumurilor, stabilite pentru data de 2 februarie 2014. “Cred că aceeaşi este şi opinia locuitorilor din Bălţi, Cahul, Taraclia, Basarabeasca, raioanele de nord ale Republicii Moldova. De ce autorităţile au o atitudine duşmănoasă faţă de dorinţa oamenilor de a se pronunţa pe seama unui aspect sau altul?”, a spus socialistul.
18 ianuarie 2014 | 
Organizaţia de Tineret “Garda Tînără” a Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un miting pentru susţinerea referendumului din 2 februarie curent care va avea loc în Găgăuzia. La eveniment a fost prezent şi liderul formaţiunii, Igor Dodon.
17 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist, Ion Ceban impreuna cu juriştii PSRM au acuzat Primăria mun. Chişinău şi Curtea de Apel de complicitate în cazul unor acte de corupţie, ultimul dintre care vizează construcţia unui bloc administrativ nou pentru Curtea de Apel Chişinău pe strada Teilor nr. 4 din capitală dar şi alte ilegalităţi. Potrivit lui Ion Ceban, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a făcut promisiuni în gol şi a făcut tot posibilul ca aceste construcţii să nu fie stopate.
2 decembrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor a organizat un protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, la care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de buget şi alte decizii de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal. Protestatarii au cerut să fie anulate toate deciziile privind arenda terenurilor şi penalizarea persoanelor care au comis încălcări financiare. Protestatarii au scandat: “Nu bugetul antisocial!”, “Stop construcţii ilegale!”, “Întoarceţi pămînturile oraşului!” şi “Afară Chirtoacă!”.
31 octombrie 2013
Campania socială “Moldova are nevoie de Altceva!”, iniţiată de PSRM, a fost lansată în trei raioane ale ţării: Bălţi, Căuşeni şi Basarabeasca. “Cetăţenii nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimii ani. Haosul, sărăcia, corupţia, banditismul şi dispariţia satelor nu este ceea ce vor cetăţenii. Oamenii vor Altceva, ei vor ordine, bunăstare, pace şi încredere în ziua de mâine”, a declarat liderul socialiştilor Igor Dodon.
28 octombrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a cerut în cadrul acţiunilor de protest de la primăria Chişinău, transparenţa deciziilor şi a acţiunilor funcţionarilor şi a consilierilor primăriei. Circa 50 de manifestanţi au scandat “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Stop construcţiilor ilegale!”, “Nu construcţiilor pe trotuar!”.
24 octombrie 2013
Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia au condamnat instanţele de judecată care nu doresc să înregistreze grupul de iniţiativă de organizare a referendumului pentru demiterea primarului de Chişinău, deşi pentru aceasta au fost întrunite toate condiţiile necesare. Socialiştii au scandat lozinci: “Referendum”, “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Demisia Chirtoacă!”.
23 octombrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, socialiştii au declarat că locuitorii mun. Chişinău, sunt ameninţaţi cu amenzi de pînă la 2000 de lei pentru eschivarea de la semnarea contractului de administrare a blocului de locuinţe. Partidul Socialiştilor susţine că şefii întreprinderilor municipale obligă locatarii să semneze contractele de administrare a blocului de locuinţe cu încălcarea legii. Potrivit lor, pe marginea acestor încălcări au sesizat Procuratura.
8 octombrie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat încheierea campaniei de colectare a semnăturilor chişinăuenilor care susţin ideea organizării unui referendum municipal pentru demiterea primarului, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui Dodon, au fost colectate peste 90.000 de semnături în mai puţin de trei luni de zile.
26 septembrie 2013 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat un miting în faţa Primăriei municipiului Chişinău în cadrul căruia au cerut înregistrarea în ordinea de zi a şedinţei Consiliului municipal a chestiunii cu privire la organizarea referendumului de demisie a primarului general de Chişinău Dorin Chirtoacă. Manifestanţii au scandat “Vrem Referendum!!”, “Întoarceţi pămîntul chişinăuienilor!”, “Opriţi priHvatizarea pămîntului!”
5 iulie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a dat startul campaniei “Chişinăul are nevoie de Altceva”, în cadrul căreia vor fi colectate semnături de la cetăţenii care doresc demiterea lui Chirtoacă de la Primărie. Campania se va desfăşura începînd cu luna iulie şi se mizează pe colectarea a peste o sută de mii de semnături. Chişinăuenii vor fi îndemnaţi să semneze “Pentru Referendum, Pentru Demitere”.
23 aprilie 2013 | 
Mai mulţi reprezentanţi socialişti în frunte cu Organizaţia “Garda Tînără” au organizat o acţiune de protest în faţa sediului Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia şi-au manifestat dezacordul faţă de activitatea “Termocom”-ului. Cei prezenţi la acţiunea de protest au cerut anularea datoriilor istorice ale cetăţenilor faţă de “Termocom”, obligarea “Termocom”-ului să încheie contracte cu fiecare consumator şi să monteze în fiecare apartament contoare individuale pentru agentul termic şi demiterea directorului întreprinderii. În timpul acţiunii protestatarii au scandat: “Termocom — opriţi furturile!”, “Jos tarifele liberale!”.
3 aprilie 2013 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon l-a atenţionat pe primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, să nu se joace cu focul şi asta deoarece a trecut o lună de zile de cînd a fost depusă cererea la Judecătoria sect. Centru, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea primarului de Chişinău. “La această etapă noi nu avem nici un semnal de la judecată, în ceea ce ţine de semnarea dosarului nostru. Vrem să îl preintîmpinăm pe Chirtoacă şi persoanele care încearcă să tergiverseze acest lucru. Dacă întradevăr nu se teme şi nu are frică de opinia cetăţenilor, atunci să nu se implice în examinarea acestui dosar”, a declarat Dodon.
2 aprilie 2013 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia au îndemnat aleşii locali să nu voteze pentru un buget antisocial. Cei peste 50 de manifestanţi au purtat pancarte şi au scandat “Ajunge să furaţi!”, “Chirtoacă trebuie să răspundă în faţa legii!”, “Nu bugetului antisocial!”. Totodată, tinerii au cerut primarului să raporteze unde au dispărut 300 mil. de lei din bugetul anilor 2010–2012.
28 martie 2013
Organizaţia “Garda Tînără” a organizat la Bălţi o acţiune de protest pe marginea deciziei Consiliului municipal Bălţi cu privire la majorarea costului călătoriei în transportul public. “Este un adervărat jaf! Părinţii noştri, bunicile, buneii nu mai sunt capabili să achite facturile. Ce se întîmplă cu infrasctructura noastră, uitaţi-vă la starea drumurilor? Anual se alocă zeci de milioane pentru reparaţia drumurilor”, a declarat indignat un manifestant. Acţiune de protest a fost desfăşurată în paralel cu şedinţa consiliului municipal.
15 martie 2013
Membrii Partidului Socialiştilor împreună cu un grup de susţinători au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei Chişinău împotriva demolării monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi a construcţiilor neautorizate. “Dacă Chirtoacă rămîne încă doi ani la cîrma Primăriei, patrimoniul cultural-istoric al capitalei riscă să dispară”, a afirmat Vlad Batrîncea, membru al executivului PSRM, îndemnînd chişinăuienii să participe activ la referendumul pentru revocarea primarului general.
13 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a declarat că referendumul privind demiterea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, se va desfăşura la sfîrşitul primăverii sau, maximum, la începutul toamnei. Potrivit lui, “pe data de 26 februarie va fi constituită echipa de iniţiativă care va pune în discuţie şi va elabora un plan de acţiuni privind desfăşurarea referendumului” iar “după constituirea echipei de iniţiativă şi înregistrarea ei la CEC, se va purcede la colectarea celor 65–70 mii de semnături pentru demiterea primarului”.
24 ianuarie 2013
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a desfăşurat o acţiune de protest lîngă Primăria mun. Chişinău, chemînd societatea la formarea unui grup de iniţiativă pentru demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Circa 50 de activişti purtînd drapele ale organizaţiei şi pancarte au scandat “Chirtoacă i-a minţit pe chişinăuieni!”, “Demisie!”. Manifestanţii i-au propus edilului să mute toate gările auto în afara oraşului ca să evite ambuteiajele şi să plece benevol din funcţie, fără să aştepte referendumul de demitere.
25 octombrie 2012 | 
Membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, precum şi activiştii aripei de tineret a formaţiunii “Garda Tînără” au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău. Acţiunea a fost îndreptată împotriva demolării monumentelor de istorie şi arhitectură, a construcţiilor ilegale, şi în special împotriva distrugerii parcului din scuarul centrului de afaceri Kentford. Manifestanţii aveau pancarte cu inscripţia “Opriţi distrugerea Chişinăului”.
18 septembrie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, membrul comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Bătrîncea, a declarat că în şedinţa CMC din 17 septembrie, la propunerea socialiştilor a fost redenumită strada Alexandru Ioan Cuza în Belski. “Partidul Socialiştilor nu vine cu anumite condiţionări. Noi nu am condiţionat proiectul de negociere. Noi am spus, dacă susţineţi proiectele noastre noi le susţinem pe ale voastre”, a spus Bătrîncea. Totodată, membrul socialiştilor a menţionat că primarul general, Dorin Chirtoacă minte atunci cînd spune că strada Cuza Vodă din capitală nu a fost redenumită. “El ştie bine care este adevărul. Singur a participat la asta”, a specificat Vlad Bătrîncea.
11 iulie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a anunţat că formaţiunea sa a demarat pregătirile pentru un referendum de demitere a primarului mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă. Igor Dodon a propus formarea în luna septembrie a unui grup de iniţiativă care să colecteze semnăturile necesare iniţierii referendumului, astfel încât acesta să aibă loc la sfârşitul toamnei — începutul iernii.
5 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele socialiştilor Igor Dodon împreună cu consilierii municipali Elena Danu şi Piotr Donţov au vorbit despre situaţia dificilă în domeniul transportului public din municipiul Chişinău. Socialiştii au lansat şi cîteva soluţii de redresare a situaţiei printre care: schimbarea începînd cu data de 01.01.2013 a structurii parcului care deserveşte persoanele în raza municipiului în raport de 50% microbuze şi 50% autobuze cu capacitate mare şi foarte mare şi înăsprirea condiţiilor şi cerinţelor faţă de şefii microbuzelor şi autobuselor.
16 mai 2012 | 
Circa 30 de reprezentanţi ai Organizaţiei de tineret “Garda Tânără” a Partidului Socialiştilor l-au îndemnat pe Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, să se ocupe de rezolvarea problemelor capitalei, nu să facă politică. Activiştii dezaprobă dispoziţia edilului privind coborârea tuturor drapelelor pe 16 mai în semn de doliu, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la “anexarea Basarabiei de către Rusia ţaristă”. “Pentru Moldova, aceasta nu este o zi de doliu, ci una a eliberării de sub jugul otoman”, a declarat un protestatar.
8 februarie 2012 | 
Grupul socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au solicitat transparenţă în direcţionarea creditului acordat de BERD pentru Chişinău şi propun ca trimestrial primarul general să facă public un raport la acest capitol. De asemenea, socialiştii propun organizarea în comun cu Comisariatul General de poliţie, a gărzilor populare, cu implicarea nemijlocită a studenţilor. O altă iniţiativă a socialiştilor constă în majorarea compensaţiilor acordate de primărie pentru membrii familiilor ale căror venit minim nu depăşeşte 1450 lei.
30 ianuarie 2012 | 
Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a declarat într-un briefing de presă că Elena Dani şi Petru Donţov, consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, au părăsit grupul PCRM şi vor forma grupul socialiştilor în cadrul CMC. “Grupul socialiştilor va fi format din doi consilieri: Elena Dani, care a fost vicepreşedintele fracţiunii PCRM în CMC, şi Petru Donţov. Poziţia noastră în CMC va fi una de opoziţie faţă de AIE, însă suntem disponibili de a susţine şi vota proiecte de dezvoltare a municipiului Chişinău”, a precizat Dodon.

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Administraţie publică
Alegeri [48]