Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Chirtoacă, ai grijă de Chişinău!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 mai 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu această lozincă, astăzi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”, a manifestat împotriva deciziei lui Dorin Chirtoacă de a coborî drapelele în bernă cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la semnarea Acordului de pace de la Bucureşti.

Aripa Tînără a Partidului Socialiştilor din RM nu este mulţumită de faptul că, ceva timp în urmă, Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziţie prin care ziua de 16 mai a fost declarată zi de doliu. “În ultimul timp, primarul general este preocupat nu de problemele oraşului, ci de monumente şi date istorice «de doliu»”, au menţionat reprezentanţii Gărzii Tinere, cerînd demiterea primarului.

Marina Radvan, lider al Gărzii Tinere: “16 mai este încă o dată istorică, pe care autorităţile actuale încearcă s-o interpreteze în felul său. Generaţia tînără, care studiază istoria românilor, din start cunoaşte o istorie denaturată a propriului stat. În anul 1812, actualul teritoriu al Moldovei a fost eliberat de sub dominaţia turcă. Anume din acest motiv, în această zi, noi înălţăm drapelele şi mai sus, în pofida indicaţiilor ilegale ale primarului”.

Vitneanschi Iurie, lider al GT: “Condamnăm iniţiativa lui Ghimpu şi Chirtoacă. Cei 200 de ani ce s-au scurs au fost o perioadă de statornicire şi consolidare a relaţiilor moldo-ruse. În prezent, nu merită să riscăm aceste raporturi, destul de importante pentru Republica Moldova. Aceste iniţiative ale lui Ghimpu şi Chirtoacă ar putea costa prea scump poporului moldovenesc”.

Anterior, la 8 mai, consilierii din grupul socialiştilor în Consiliul municipal, Elena Danu şi Petr Donţov, au criticat vehement decizia primarului general privind declararea zilei de 16 mai zi de doliu şi de coborîre în bernă a drapelelor. Cei doi consilieri au declarat că aceste acţiuni reprezintă un argument în plus pentru ca Partidul Socialiştilor să examineze în mod serios chestiunea despre desfăşurarea unui referendum cu privire la declararea votului de neîncredere Primarului General.

Vă mai amintim că, la 11 mai, propunerea Partidului Liberal privind declararea zilei de 16 mai drept zi naţională de doliu a fost respinsă de majoritatea deputaţilor din Parlament, inclusiv de socialişti.

Sursa: socialistii.md

PSRM: Mesaj de condoleanţe Socialiştii iniţiază Moţiunea de demitere a Ministrului Educaţiei Mihai Şleahtiţchi