Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat din nou la Primărie, cerînd claritate în politica de asigurare a cetăţenilor cu agent termic

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 ianuarie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja timp de o lună membrii şi susţinătorii PSRM organizează acţiuni de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău solicitînd Consiliului municipal să facă claritate în activitatea întreprinderii “Termocom” şi în special să clarifice de ce facturile pentru încălzire sînt atît de înalte şi care este modalitatea de acordare a compensaţiilor păturilor vulnerabile ale societăţii.

Astăzi în faţa primăriei s-au adunat circa 100 de persoane.

De fiecare dată socialiştii amintesc despre situaţia precară ce s-a creat în domeniul respectiv: oamenii nu au capacitatea de a achita facturile pentru serviciile comunale, iar pensionarii şi alte persoane din categoria social-vulnerabilă, sînt deposedaţi de apartamente din aceste motive. În instanţele de judecată sînt deschise déjà mii de dosare cu privire la încasarea forţată din contul cetăţenilor a datoriilor pentru plata energiei termice, datorii care s-au format din cauza imposibilităţii de plată a acestora. Deja au fost înregistrate cazuri cînd apartamentele au fost sechestrate în urma unor asemenea dosare, precum şi cazuri cînd persoanele au fost evacuate forţat din locuinţele sale fără acordarea unui alt spaţiu locativ. În acest context socialiştii au menţionat că s-au adresat în organele de drept să elucideze cazurile respective.

Totodată protestatarii şi-au exprimat indignarea pentru faptul că Primăria nu reacţionează nici într-un fel la demersurile depuse de socialişti la cancelaria Primăriei prin care a fost solicitată crearea comisiilor speciale care să se ocupe de elucidarea situţiilor respective.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii sînt indignaţi de “Jocurile speculative” care au loc pe piaţa valutară şi sunt indignaţi de poziţia pasivă a autorităţilor în acest sens Bugetul antisocial al Chişinăului a fost adoptat de către liberali şi comunişti de comun acord