Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Peste 300 de chişinăuieni au protestat împotriva haosului din Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 martie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, alături de reprezentanţii comercianţilor din Piaţa Centrală, locatari ai blocurilor unde sînt efectuate construcţii ilegale, reprezentanţii Centrului de Creaţie “Bucium” au venit în faţa primăriei mun. Chişinău pentru aşi exprima dezacordul cu acţiunile pe care le întreprinde administraţia capitalei în soluţionarea problemelor oraşului.

Protestatarii de la Piaţa Centrală au învinuit primăria de promovarea intereselor unui grup îngust de business-mani, apropiaţi Partidului Liberal care intenţionează să construiască un Centru Comercial în Piaţa Centrală, pe locurile unde mai mulţi vînzători activează de peste 20 ani, şi care pot rîmîne fără de lucru în cea mai apropiată perspectivă.

Reprezentanţii blocurilor locative au declarat că majoritatea construcţiilor din preajma caselor lor se efectuază fără acordul locatarilor, cu încălcarea mai multor norme de arhitectură, urbanism şi ecologice. Sînt defrişaţi copacii, sînt distruse terenurile de joacă, terenurile sportive etc.

Actorii de la Centrul de Creaţie “Buciumul” s-au arătat extrem de indignaţi de faptul că în edificiul stilizat al lor se doreşte construcţia unui Centru Comercial şi se pune sub semnul întrebării posibilitatea organizării mai multor manifestări culturale.

“Sîntem profund indignaţi că nimeni din oficialii de la primărie nu a venit în faţa protestatarilor, nimeni dintre demnitari nu doreşte să se implice în combaterea schemelor frauduloase existente şi rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă Chişinăul. Oamenii nu au încredere în cei de la Primărie, în Dorin Chirtoacă şi solicită atragerea la răspundere administrativă şi penală a celor implicaţi în aceste scheme, cît şi demisia lor din funcţe”, a menţionat Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM.

Tinerii socialişti au ridicat în faţa Primăriei mai multe gherete stilizate şi anexe improvizate ca să demonstreze responsabililor de la Primărie şi opiniei publice în ce s-a transformat pretinsa capitală europeană.

Sursa: socialistii.md

Socialistii au repartizat deputaţilor cărţi “Istoria Moldovei”, steguleţe şi foi volante cu inscripţia “Iubesc Moldova” Consiliul Republican al PSRM a discutat acţiunile din cadrul campaniei electorale 2014