Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 februarie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a anunţat că iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă. Conferinţa a avut loc la sediul Fundaţiei de Binefacere “Soluţia”. Mai jos vedeţi principalele teze din mesajul lui Igor Dodon.

În campania electorală pentru funcţia de Primar General de Chişinău m-am angajat în faţa alegătorilor, în faţa chişinăuenilor, să dedic toate cunoştinţele şi energia mea pentru transformarea oraşului într-o capitală modernă şi confortabilă. Iar imediat după scrutinul fraudat, în vara anului 2011, am declarat că problemele Chişinăului şi ale chişinăuenilor vor rămîne în lista priorităţilor mele. Am declarat atunci că voi continua prin intermediul Fundaţiei “Soluţia” să activez în beneficiul orăşenilor. Şi m-am ţinut de cuvînt, realizînd zeci de proiecte şi ajutînd în mod direct mai multe mii de oameni.

Astăzi, a venit timpul să mai realizez o promisiune despre care am vorbit în 2011. Am spus atunci că, în caz că primarul Chirtoacă nu-şi va onora obligaţiunile în faţa chişinăuenilor şi va continua distrugerea oraşului, eu voi iniţia organizarea unui referendum de demitere a lui Chirtoacă. Astăzi eu declar oficial că încep procedurile legale pentru organizarea acestui referendum.

Numărul problemelor nerezolvate este atât de mare, nelegiuirile de la Primărie sunt atât de grave, incompetenţa lui Chirtoacă este atît de evidentă, încît organizarea unui referendum de demitere este nu doar o necesitate, ci şi o salvare pentru Chişinău.

Demiterea lui Chirtoacă este, dacă vreţi, Soluţia pentru Chişinău. Cine nu a înţeles mesajul meu şi bunele mele intenţii în 2011, îi rog să mă înţeleagă şi să mă susţină de această dată. Nu întîmplător prezint acest mesaj la sediul Fundaţiei Soluţia. Este un simbol neutru politic, după care oamenii au mers atunci şi vor merge şi de această dată, în numele unui viitor mai bun pentru Capitala noastră.

Ca urmarea a referendumului de demitere a lui Chirtoacă, vor fi organizate alegeri anticipate în Chişinău, şi atunci cu siguranţă va fi ales un alt primar, unul destoinic, competent şi cu adevărat responsabil.

Chirtoacă nici măcar nu merită titulatura de primar. Lui Chirtoacă trebuie să i se spună Groparul General de Chişinău, pentru că a umplut drumurile de gropi şi duce la rîpă tot oraşul.

Amintiţi-vă de promisiunile lui Chirtoacă din 2007 şi 2011, amintiţi-vă cum a promis realizarea unor proiecte grandioase, combaterea corupţiei în Primărie, drumuri europene, renovare arhitecturală, curăţenie pe străzi şi în curţi, transport calitativ, servicii comunale la un preţ rezonabil etc., etc… Ce-a promis şi cu ce v-aţi ales? Acum vă convingeţi că acest Chirtoacă v-a minţit şi în 2007, v-a minţit şi în 2011, vă minţeşte cu neruşinare şi în prezent. În şase ani la Primărie, s-a produs Schimbarea din rău în mai rău. E timpul să punem capăt acestei mizerii.

Astăzi, chiar şi foştii susţinători ai lui Chirtoacă înţeleg că Schimbarea promisă de Chirtoacă s-a transformat în Schizofrenie administrativă. Acestei schizofrenii administrative din Primăria Chişinău trebuie să i se pună capăt.

Astfel, pe 26 februarie, se va forma un Grup de Iniţiativă pentru organizarea Referendumului Anti-Chirtoacă şi din acest grup vor putea face parte persoane din diferite organizaţii, partide şi instituţii. Lupta împotriva lui Chirtoacă nu-i aparţine lui Dodon sau socialiştilor, lupta împotriva lui Chirtoacă le aparţine tuturor chişinăuenilor îngrijoraţi de distrugerea oraşului.

În acest sens, fac un apel public către toţi oamenii de bună de credinţă din Chişinău, către toţi patrioţii oraşului, către societatea civilă, către alegătorii mei şi către alegătorii duşi de nas de Groparul General Chirtoacă — aliaţi-vă la acţiunile noastre, urmăriţi paşii noştri şi fiţi alături de noi în procesul de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului.

În zilele următoare voi veni cu detalii suplimentare despre procedurile legale pe care le iniţiem şi vom informa chişinăuenii despre situaţia din oraş şi despre necesitatea organizării unui referendum de demitere a Groparului General de Chişinău. Oamenii trebuie să înţeleagă că Referendumul este o Soluţie bună împotriva unor administratori proşti.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au cerut primarului general să demisioneze şi să întoarcă banii chişinăuenilor În Bălţi a fost aniversată ziua de naştere a lui Grigore Vieru