Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au cerut primarului general să demisioneze şi să întoarcă banii chişinăuenilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 februarie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, membrii şi simpatizanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei în legătură cu haosul creat în Chişinău.

Socialiştii au criticat dur acţiunile primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă în domeniul gestionării fondurilor municipale, în special în ceea ce ţine de reparaţia curentă şi capitală a drumurilor, gestionării activităţii gospodăriei comunale, acţiunilor de emitere a autorizaţiilor ilegale, defrişării parcurilor şi zonelor de agrement, iresponsabilităţii la repartizarea ajutoarelor sociale pentru păturile social-vulnerabile etc.

Protestatarii au menţionat că Primăria a devenit lider la capitolul corupţie şi figurează cu încălcări grave în rapoartele Curţii de Conturi privind activitatea municipalităţii din anii precedenţi. În acest sens socialiştii au cerut investigarea cazurilor de abuz în funcţie şi gestionarea contrar legislaţiei a banilor publici de către organele de drept, precum şi deschiderea unei anchete penale pe numele lui Chirtoacă. Totodată, consilierii municipali ai PSRM au cerut crearea unei comisii speciale de examinare a situaţiei privind alocarea şi gestionarea banilor publici în reparaţia drumurilor pentru 2012 în vederea returnării surselor financiare irosite de către Primărie în bugetul municipal.

Protestatarii au menţionat că în cel mai scurt timp vor recurge la toate căile legale pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă, făcînd apel la reprezentanţii societăţii civile şi locuitorii municipiului pentru a fi susţinuţi în acest sens.

Protestatarii au scandat lozinci: “Chirtoacă intoarce banii orăşenilor!”, “Chirtoacă — demisia!” “Chirtoacă — primarul gheretelor”, “Сhirtoacă — primarul drumurilor stricate”, “Chirtoacă — primarul monumentelor de arhitectură distruse şi a autorizaţiilor de construcţii ilegale”, “Chirtoaca a minţit locuitorii Chişinăului”.

Sursa: socialistii.md

Unica soluţie pentru Moldova este o guvernare tehnocrată Igor Dodon iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului Dorin Chirtoacă