Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

24 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr au organizat la Chişinău o acţiune de protest, unde au cerut dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.
20 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, îndreptată împotriva investirii Guvernului Filip.
16 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat la Chişinău o amplă acţiune de protest, unde au cerut alegeri parlamentare anticipate.
Partidul Socialiştilor a organizat acţiunea “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”
14 septembrie 2014 | 
Pe 14 septembrie 2014, la Chişinău, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat mitingul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, eveniment la care au participat mii de cetăţeni din toată republica[]
12 septembrie 2014 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a anunţat despre organizarea pe data de 14 septembrie 2014 în Chişinău, a unui marş pentru Uniunea Vamală şi împotriva acţiunilor frauduloase ale oligarhilor aflaţi la putere.
11 septembrie 2014 | 
Partidul Socialiştilor a organizat o acţiune de protest la Chişinău, în cadrul căreia a solicitat extinderea termenului de folosire a paşapoartelor de tip sovietic, pentru 152 de mii de cetăţeni, pentru vota în alegerile parlamentare şi în cele locale, din 2015.
1 septembrie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a vorbit despre acţiunile PSRM în perioada imediat următoare. Potrivit lui Dodon, formaţiunea sa îşi propune ca obiectiv de fundamental — denunţarea Acordului de Asociere cu UE.
21 august 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a vorbit despre presiunile întreprinse de partidele de la guvernare împotriva acţiunilor PSRM. În acest context, liderul socialist a declarat că formaţiunea sa va organiza ample acţiuni de protest împotriva guvernării.
9 iulie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că începînd cu 10 iulie curent, PSRM va organiza adunări ale cetăţenilor în fiecare localitate. Conform totalurilor fiecărei adunări, va fi adoptată declaraţia “despre organizarea unui referendum naţional, denunţarea Acordului privind Asocierea cu UE şi aderarea Moldovei la Uniunea Vamală”.
9 iulie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au protestat faţă de decizia CCA de a închide retransmisiunea pe teritoriul RM a unor posturi de televiziune ruseşti. Protaestatarii au scandat: “Ruşine, Pocaznoi!”, “Nu cenzurii!”.
8 iulie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune de protest în faţa sediului CCA în legătură cu interzicerea retransmiterii postului rusesc “Rossia-24”. Manifestanţi cu pancarte au scandat “Pocaznoi-demisie!”, “Libertatea presei!”, “Nu cenzurii!”.
7 iulie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa sediului CCA pentru a-şi exprima indignarea faţă de decizia din 4 iulie curent, prin care CCA a interzis pentru o perioadă de 6 luni retransmiterea, pe teritoriul Moldovei, a postului de televiziune rusesc “Rossia-24” şi a avertizat canalele “TV 7”, “RTR Moldova”, “Ren Moldova”.
19–24 iunie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat mai multe acţiuni de protest împotriva semnării Acordului de Asociere. Socialiştii au cerut autorităţilor să desfăşoare un referendum republican privind determinarea vectorului de politică externă.
18 iunie 2014 | 
Un grup de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest la Guvern, unde şi-au exprimat dezacordul cu semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu uniunea Europeană.
16 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o Conferinţă internaţională la Chişinău, cu genericul “Republica Moldova şi perspectivele ei integraţioniste: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană”.
11–13 iunie 2014 | 
Mai mulţi activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au organizat acţiuni de protest în faţa Guvernului, unde au solicitat conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului. Protestatarii au scandat: “Vrem Referendum!”, “Opriţi semnarea Acordului!”, “Socialiştii pentru dreptate!” ş.a.
5 iunie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că formaţiunea sa va scoate examenele de bacalaureat din sistemul de învăţămînt şi va reintroduce examenele de admitere în universităţi, aşa cum s-a practicat zeci de ani în sistemul de învăţămînt moldovenesc.
4–6 iunie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi socialişti au organizat acţiuni de protest în faţa Guvernului şi a Parlamentului, unde au solicitat conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului. Protestatarii au scandat: “Vrem Referendum!”, “Opriţi semnarea Acordului!”, “Opriţi dezmăţul politic din Găgăuzia!” ş.a.
30 mai 2014 | 
Un grup de activişti ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa reprezentanţei Uniunii Europene în Moldova, unde şi-au exprimat indignarea faţă de acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti vizavi de oaspeţii străini, în special, expulzarea expertului finlandez, Johan Backman.
29 mai 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că Johan Backman, specialist în domeniul apărării drepturilor omului, doctor în ştiinţe politice din Finlanda, a fost expulzat astăzi ilegal din ţară. Potrivit lui Dodon, expertul se afla la Chişinău la invitaţia specială a liderului PSRM pentru a participa la conferinţa internaţională “Statul federativ: experienţa internaţională şi perspectivele pentru Moldova”.
27 mai 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a solicitat Parlamentului să anuleze recensământul din acest an şi să demită responsabilii de organizarea acestuia.
14 mai 2014 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne, unde au cerut demisia ministrului, Dorin Recean, au cerut justiţie corectă şi echitate.
16 aprilie 2014 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organiza un flashmob cu genericul “Miniştrii pică BAC-ul”. În cadrul acţiunii tinerii au scandat: “Dacă ne presaţi pe noi, vrem Guvernul la gunoi!”, “Începeţi reformele de la voi!”, “Puneţi pe miniştri să de-a BAC-ul!”.
14 aprilie 2014 | 
Mai mulţi activişti şi simpatizanţi din cadrul PSRM, au organizat un miting în faţa Primăriei mun. Chişinău cu solicitarea ca sărbătoarea de 9 mai — Ziua Victoriei, să fie din nou marcată în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Socialiştii au scandat: “Fascismul nu va trece!”, “9 MAI — Ziua Europei în Coloniţa!”, “Ţinem minte, ne mîndrim!” etc.
31 martie 2014 | 
Peste o sută de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au protestat în faţa Primăriei mun. Chişinău pentru a-şi exprima indignarea faţă de acţiunile municipalităţii în domeniul construcţiilor ilegale. Protestatarii au scandat: “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Ajunge să furaţi!”, “Chirtoacă, demisia!”, “Noi vrem altceva!”, etc.
27 martie 2014 | 
Mai mulţi activişti ai Partidului Socialiştilor, alături de reprezentanţii comercianţilor din Piaţa Centrală, locatari ai blocurilor unde sînt efectuate construcţii ilegale, reprezentanţii Centrului de Creaţie “Bucium”, au protestat în faţa primăriei mun. Chişinău unde şi-au exprimat dezacordul cu acţiunile pe care le întreprinde administraţia capitalei în soluţionarea problemelor oraşului.
25 martie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că formaţiunea sa intenţionează să colecteze 1 milion de semnături pentru desfăşurarea referendumurilor cu privire la vectorul politicii externe a ţării în toate raioanele, totodată, vor desfăşura o campanie de informare a populaţiei ţării despre avantajele aderării la Uniunea Vamală.
17 martie 2014
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în cadrul căreia a solicitat Academiei de Ştiinţe şi autorităţilor Republicii să nu demonteze monumentul dedicat eliberării Moldovei de ocupanţii germano-fascişti, instalat în centrul Chişinăului. Protestatarii au aprins lumînări, aşezîndu-le sub formă de stea, şi au depus flori la monument.
16 martie 2014 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” au organizat un flash-mob în cadrul căruia au cerut Academiei de Ştiinţe şi autorităţilor să nu demonteze monumentul dedicat eliberării Moldovei de ocupanţii germano-fascişti, instalat în centrul Chişinăului.
26 februarie 2014
Mai mulţi reprezentanţi şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde au solicitat autorităţilor să returneze cetăţenilor compensaţiile, precum şi să înceteze jocurile pe piaţa valutară, care duc la creşterea preţurilor la produse şi servicii. Manifestanţii au scandat “Readuceţi compensaţiile!”, “Opriţi genocidul!”, “Solicităm returnarea imediată a compensaţiilor!”.
25 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa lansează o campanie naţională de promovare a identităţii moldoveneşti. Potrivit lui, campania va avea două componente: informarea cetăţenilor în ajunul recensămîntului şi promovarea “Istoriei Moldovei” în diferite instituţii.
10 februarie 2014 | 
Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că indiferent de acţiunile celor de la guvernare, socialiştii vor continua campania prin care vor organiza referendumuri în toate raioanele din Republica Moldova, asemenea celor care au fost desfăşurate în UTA Găgăuzia.
3 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat la o conferinţă de presă că vrea referendumuri în toate raioanele ţării şi asta pentru că este convins că majoritatea parlamentară nu va susţine dorinţa socialiştilor privind organizarea unui Referendum naţional. “Fiind conştienţi că acest lucru nu va fi susţinut de majoritatea parlamentară, noi vom petrece consultaţii la toate nivelele locale, ca să se desfăşoare referendumuri locale. Conform Constituţiei, autorităţile locale au acest drept”, a declarat socialistul.
30 ianuarie 2014 | 
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău unde au solicitat examinarea chestiunilor referitoare la Termocom, tarife şi plata compensaţiilor. Manifestanţii au purtat pancarte şi au scandat: “Nu bugetului antisocial!”, “Jos tarifele liberale!”.
27 ianuarie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Consiliului Coordonator al platformei PSRM “Patria-Rodina”, Valentin Crîlov şi reprezentanţii Găgăuziei, Ivan Orum şi Fiodor Gagauz, au declarat că este ceva obişnuit desfăşurarea în autonomie a referendumurilor, stabilite pentru data de 2 februarie 2014. “Cred că aceeaşi este şi opinia locuitorilor din Bălţi, Cahul, Taraclia, Basarabeasca, raioanele de nord ale Republicii Moldova. De ce autorităţile au o atitudine duşmănoasă faţă de dorinţa oamenilor de a se pronunţa pe seama unui aspect sau altul?”, a spus socialistul.
18 ianuarie 2014 | 
Organizaţia de Tineret “Garda Tînără” a Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un miting pentru susţinerea referendumului din 2 februarie curent care va avea loc în Găgăuzia. La eveniment a fost prezent şi liderul formaţiunii, Igor Dodon.
17 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist, Ion Ceban impreuna cu juriştii PSRM au acuzat Primăria mun. Chişinău şi Curtea de Apel de complicitate în cazul unor acte de corupţie, ultimul dintre care vizează construcţia unui bloc administrativ nou pentru Curtea de Apel Chişinău pe strada Teilor nr. 4 din capitală dar şi alte ilegalităţi. Potrivit lui Ion Ceban, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a făcut promisiuni în gol şi a făcut tot posibilul ca aceste construcţii să nu fie stopate.
5 decembrie 2013 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Moldova, au îndemnat în cadrul unei acţiuni de protest lîngă Curtea Constituţională, să nu modifice denumirea limbii de stat din moldovenească în română. Protestatarii au scandat “Moldova! Moldovei! Moldovenească!”, “Nu modificaţi Constituţia!”, “Protejaţi Constituţia!”.
2 decembrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor a organizat un protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, la care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de buget şi alte decizii de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal. Protestatarii au cerut să fie anulate toate deciziile privind arenda terenurilor şi penalizarea persoanelor care au comis încălcări financiare. Protestatarii au scandat: “Nu bugetul antisocial!”, “Stop construcţii ilegale!”, “Întoarceţi pămînturile oraşului!” şi “Afară Chirtoacă!”.
28 noiembrie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că va intensifica acţiunile sale de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile acţiunilor guvernării, dacă Acordul de Asociere cu UE va fi semnat la Vilnius. Socialistul a ţinut să critice dur acţiunile conducerii ţării, menţionînd că a fost amplificată instabilitatea politică, crearea conflictelor artificiale în zona de securitate, precum şi înrăutăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă şi statele din CSI.
21 noiembrie 2013
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon, a lansat iniţiativa semnării unui Pact Pentru o Moldovă Modernă, Economic Puternică, Independentă şi Suverană. Dodon a îndemnat forţele sănătoase din societatea moldovenească să se alăture acestei iniţiative în vederea contracarării fărădelegilor comise de actuala guvernare în domeniul economic, social şi politic, precum şi pentru crearea unui viitor prosper al Moldovei în cadrul Uniunii Vamale, iar în perspectivă, în cadrul Uniunii Euro-Asiatice.
31 octombrie 2013
Campania socială “Moldova are nevoie de Altceva!”, iniţiată de PSRM, a fost lansată în trei raioane ale ţării: Bălţi, Căuşeni şi Basarabeasca. “Cetăţenii nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimii ani. Haosul, sărăcia, corupţia, banditismul şi dispariţia satelor nu este ceea ce vor cetăţenii. Oamenii vor Altceva, ei vor ordine, bunăstare, pace şi încredere în ziua de mâine”, a declarat liderul socialiştilor Igor Dodon.
29 octombrie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că acţiunea din 3 noiembrie curent reprezintă o tentativă a guvernării de a simula susţinerea vectorului integrării europene de către populaţie. “Ceea ce se va întîmpla pe 3 noiembrie va fi o farsă organizată cu cheltuieli de milioane şi cu metode dictatoriale. Ştiu numeroase exemple concrete cînd pedagogii din şcoli sunt forţaţi de administraţie să participe la acest miting”, a spus Dodon.
28 octombrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a cerut în cadrul acţiunilor de protest de la primăria Chişinău, transparenţa deciziilor şi a acţiunilor funcţionarilor şi a consilierilor primăriei. Circa 50 de manifestanţi au scandat “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Stop construcţiilor ilegale!”, “Nu construcţiilor pe trotuar!”.
24 octombrie 2013
Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia au condamnat instanţele de judecată care nu doresc să înregistreze grupul de iniţiativă de organizare a referendumului pentru demiterea primarului de Chişinău, deşi pentru aceasta au fost întrunite toate condiţiile necesare. Socialiştii au scandat lozinci: “Referendum”, “Opriţi distrugerea oraşului!”, “Demisia Chirtoacă!”.
23 octombrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, socialiştii au declarat că locuitorii mun. Chişinău, sunt ameninţaţi cu amenzi de pînă la 2000 de lei pentru eschivarea de la semnarea contractului de administrare a blocului de locuinţe. Partidul Socialiştilor susţine că şefii întreprinderilor municipale obligă locatarii să semneze contractele de administrare a blocului de locuinţe cu încălcarea legii. Potrivit lor, pe marginea acestor încălcări au sesizat Procuratura.
8 octombrie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat încheierea campaniei de colectare a semnăturilor chişinăuenilor care susţin ideea organizării unui referendum municipal pentru demiterea primarului, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui Dodon, au fost colectate peste 90.000 de semnături în mai puţin de trei luni de zile.
26 septembrie 2013 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat un miting în faţa Primăriei municipiului Chişinău în cadrul căruia au cerut înregistrarea în ordinea de zi a şedinţei Consiliului municipal a chestiunii cu privire la organizarea referendumului de demisie a primarului general de Chişinău Dorin Chirtoacă. Manifestanţii au scandat “Vrem Referendum!!”, “Întoarceţi pămîntul chişinăuienilor!”, “Opriţi priHvatizarea pămîntului!”
23 septembrie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui briefing de presă, că susţine trimiterea în demisie a actualei guvernări şi este gata să se alăture oricăror acţiuni în acest sens, referindu-se la preconizatele proteste ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. “Dacă voi sunteţi cu adevărat revoluţionari, atunci explicaţi de ce sunteţi alături de cei de la guvernare? Haideţi să facem o revoluţie cinstită”, a declarat Igor Dodon.
5 iulie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a dat startul campaniei “Chişinăul are nevoie de Altceva”, în cadrul căreia vor fi colectate semnături de la cetăţenii care doresc demiterea lui Chirtoacă de la Primărie. Campania se va desfăşura începînd cu luna iulie şi se mizează pe colectarea a peste o sută de mii de semnături. Chişinăuenii vor fi îndemnaţi să semneze “Pentru Referendum, Pentru Demitere”.
28 iunie 2013 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor, Garda Tînără, a organizat o acţiune de protest în faţa Palatului Republicii, cerînd demisia actualului ministru al educaţiei, Maia Sandu. Activiştii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de politica promovată de Ministerul Educaţiei în sistemul de învăţămînt. “Suntem nemulţumiţi de faptul că în acest an pentru camerele de luat vederi s-a cheltuit 7,3 mil. lei în locul celor 3 promise. Doamna Sandu! Ministerul Educaţiei trebuie să fie condus de un ministru tehnocrat, dar nu de un economist de specialitate, cum sunteţi Dvs.!”, a declarat activistul Nichita Ţurcan. Protestatarii au scandat lozinci precum: “Nu terorii asupra copiilor!”, “Sandu — demisie!”.
1 mai 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un Marş al Unităţii şi Demnităţii Sociale, eveniment la care au participat reprezenţanţii PSRM din întreaga republică. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că în continuare, socialiştii pledează pentru organizarea unui referendum cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al capitalei pentru că “el a adus Chişinăul la o situaţie catastrofală”. Socialiştii au anunţat că la funcţiile de conducere în stat trebuie promovaţi tinerii — nu prin declaraţii, ci prin fapte. Aceasta va fi prioritatea numărul unu a PSRM la toate scrutinile electorale din viitor.
23 aprilie 2013 | 
Mai mulţi reprezentanţi socialişti în frunte cu Organizaţia “Garda Tînără” au organizat o acţiune de protest în faţa sediului Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia şi-au manifestat dezacordul faţă de activitatea “Termocom”-ului. Cei prezenţi la acţiunea de protest au cerut anularea datoriilor istorice ale cetăţenilor faţă de “Termocom”, obligarea “Termocom”-ului să încheie contracte cu fiecare consumator şi să monteze în fiecare apartament contoare individuale pentru agentul termic şi demiterea directorului întreprinderii. În timpul acţiunii protestatarii au scandat: “Termocom — opriţi furturile!”, “Jos tarifele liberale!”.
3 aprilie 2013 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon l-a atenţionat pe primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, să nu se joace cu focul şi asta deoarece a trecut o lună de zile de cînd a fost depusă cererea la Judecătoria sect. Centru, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea primarului de Chişinău. “La această etapă noi nu avem nici un semnal de la judecată, în ceea ce ţine de semnarea dosarului nostru. Vrem să îl preintîmpinăm pe Chirtoacă şi persoanele care încearcă să tergiverseze acest lucru. Dacă întradevăr nu se teme şi nu are frică de opinia cetăţenilor, atunci să nu se implice în examinarea acestui dosar”, a declarat Dodon.
2 aprilie 2013 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia au îndemnat aleşii locali să nu voteze pentru un buget antisocial. Cei peste 50 de manifestanţi au purtat pancarte şi au scandat “Ajunge să furaţi!”, “Chirtoacă trebuie să răspundă în faţa legii!”, “Nu bugetului antisocial!”. Totodată, tinerii au cerut primarului să raporteze unde au dispărut 300 mil. de lei din bugetul anilor 2010–2012.
28 martie 2013
Organizaţia “Garda Tînără” a organizat la Bălţi o acţiune de protest pe marginea deciziei Consiliului municipal Bălţi cu privire la majorarea costului călătoriei în transportul public. “Este un adervărat jaf! Părinţii noştri, bunicile, buneii nu mai sunt capabili să achite facturile. Ce se întîmplă cu infrasctructura noastră, uitaţi-vă la starea drumurilor? Anual se alocă zeci de milioane pentru reparaţia drumurilor”, a declarat indignat un manifestant. Acţiune de protest a fost desfăşurată în paralel cu şedinţa consiliului municipal.
21 martie 2013
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor a organizat o acţiune de protest în cadrul căreia a împărţit deputaţilor broşuri şi le-au cerut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului proiectul de lege elaborat de PSRM cu privire la majorarea pensiilor. Liderul socialiştilor, unul din autorii proiectului, Igor Dodon a spus că “pensiile trebuie să fie majorate în două etape cu 20%”.
19 martie 2013
Mai mulţi membri ai Partidului Socialiştilor împreună cu un grup de susţinători au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne împotriva creşterii criminalităţii şi banditismului în Moldova, generate de promovarea unor reforme sterile şi periculoase de către actuala guvernare. Socialiştii au scandat lozinci “Vrem ordine în ţară” “Nu distrugeţi poliţia”, “Stop criminalităţii”, “Stop reformelor sterile din cadrul MAI”.
15 martie 2013
Membrii Partidului Socialiştilor împreună cu un grup de susţinători au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei Chişinău împotriva demolării monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi a construcţiilor neautorizate. “Dacă Chirtoacă rămîne încă doi ani la cîrma Primăriei, patrimoniul cultural-istoric al capitalei riscă să dispară”, a afirmat Vlad Batrîncea, membru al executivului PSRM, îndemnînd chişinăuienii să participe activ la referendumul pentru revocarea primarului general.
13 martie 2013 | 
Un grup de activişti ai Partidului Socialiştilor şi ai Organizaţiei “Garda Tînără” au organizat un protest în faţa clădirii Ministerului Agriculturii. Protestatarii au cerut majorarea cu 20 la sută a pensiilor pentru toate categoriile de pensionari. Manifestanţii au venit echipaţi cu afişe şi au strigat lozici precum: “Nu vă bateţi joc de oameni!” “Respectaţi drepturile pensionarilor!”şi “Vrem o viaţă decentă!”.
Parlamentul Republicii Moldova a demis Guvernul condus de Vlad Filat
5 martie 2013
Pe 5 martie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de neîncredere Guvernului în frunte cu prim-ministrul, Vlad Filat. Votul de neîncredere a fost exprimat de 54 de deputaţi, inclusiv 34 din partea Partidului Comuniştilor, 15 — din partea Partidului Democrat, 3 — din partea grupului socialiştilor şi doi deputaţi independenţi[]
4 martie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat într-o conferinţă de presă că formaţiunea pe care o conduce va vota pentru moţiunea de cenzură aplicată Guvernului Filat II. Socialistul a criticat activitatea actualului cabinet de miniştri şi afirmă că nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor, ci din contra situaţia din ţară s-a agravat. În acelaşi timp, socialistul şi-a reiterat poziţia pentru un Guvern technocrat din oameni profesionişti.
13 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a declarat că referendumul privind demiterea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, se va desfăşura la sfîrşitul primăverii sau, maximum, la începutul toamnei. Potrivit lui, “pe data de 26 februarie va fi constituită echipa de iniţiativă care va pune în discuţie şi va elabora un plan de acţiuni privind desfăşurarea referendumului” iar “după constituirea echipei de iniţiativă şi înregistrarea ei la CEC, se va purcede la colectarea celor 65–70 mii de semnături pentru demiterea primarului”.
8 februarie 2013
Mai mulţi activişti din “Garda tînără” a socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Socialiştii au solicitat conducerii ANRE să ia atitudine faţă de scumpirile în lanţ a carburanţilor care se produc în ultimele săptămîni. “Guvernanţii vor să compenseze deficitul financiar din contul majorării accizelor şi a impozitelor, însă efectul advers al acestei politici este majorarea preţurilor la aproape toate produsele”, au declarat socialiştii.
6 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon şi deputaţii Zinaida Greceanîi şi Ion Ceban au declarat că situaţia în domeniul social-economic este extrem de gravă. În acest sens, Igor Dodon a spus că în mod prioritar este necesar de revizuit esenţial politica bugetar fiscală; de stabilit prin lege termenele de garanţie pentru firmele constructoare de drumuri şi revenirea la compensaţiile nominative pentru mai multe categorii de populaţie.
24 ianuarie 2013
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a desfăşurat o acţiune de protest lîngă Primăria mun. Chişinău, chemînd societatea la formarea unui grup de iniţiativă pentru demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Circa 50 de activişti purtînd drapele ale organizaţiei şi pancarte au scandat “Chirtoacă i-a minţit pe chişinăuieni!”, “Demisie!”. Manifestanţii i-au propus edilului să mute toate gările auto în afara oraşului ca să evite ambuteiajele şi să plece benevol din funcţie, fără să aştepte referendumul de demitere.
11 decembrie 2012
Organizaţia de tineret “Garda Tînără” a Partidului Socialiştilor a organizat o acţiune de protest la Chişinău, cerînd demiterea ministrului Tineretului şi Sportului, Ion Ceban. Tinerii au purtat drapele ale organizaţiei, pancarte cu lozinci, şi au scandat “AIE a minţit tinerii”, “Promisiuni false ale unui Guvern fals”, etc. Activistul Valeri Gagauz a opinat că AIE le-a făcut tinerilor multe promisiuni, dar venind la guvernare le-a uitat pe toate imediat, de aceea gardiştii au venit să ceară demiterea ministrului tineretului, care “nu a făcut nimic pentru tineri”.
13 noiembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, activiştii din organizaţia “Garda Tînără” a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au criticat dur acţiunile alianţei de guvernare în domeniul tineretului. Tinerii au criticat bugetul pentru anul 2013, aprobat de Parlament, calificîndu-l drept unul antisocial şi îndreptat împotriva tinerilor. Reprezentanţii din “Garda Tînără” au menţionat că au elaborat un set de iniţiative legislative menite să sporească garanţiile sociale ale tinerilor s.a.
18 septembrie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, membrul comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Bătrîncea, a declarat că în şedinţa CMC din 17 septembrie, la propunerea socialiştilor a fost redenumită strada Alexandru Ioan Cuza în Belski. “Partidul Socialiştilor nu vine cu anumite condiţionări. Noi nu am condiţionat proiectul de negociere. Noi am spus, dacă susţineţi proiectele noastre noi le susţinem pe ale voastre”, a spus Bătrîncea. Totodată, membrul socialiştilor a menţionat că primarul general, Dorin Chirtoacă minte atunci cînd spune că strada Cuza Vodă din capitală nu a fost redenumită. “El ştie bine care este adevărul. Singur a participat la asta”, a specificat Vlad Bătrîncea.
4 septembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că formaţiunea sa a pregătit un plan de acţiuni cu privire la marşul unioniştilor anunţat pentru 16 septembrie. Planul constă din trei componente: blocarea marşului la nivel de Consiliu Municipal Chişinău, anihilarea manifestaţiilor unioniste la nivel de modificări ale legislaţiei, promovarea unui mesaj patriotic, alternativ unionismului şi pe 15–16 septembrie socialiştii vor promova în Chişinău mesajul “Iubesc Moldova”.
5 august 2012
La Bălţi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat mai multe acţiuni de protest, alături de cîteva organizaţii de tineret din Republica Moldova distribuind mii de steguleţe “Iubesc Moldova”, scandînd “Moldova, Moldoveni, Moldovenesc” şi alte lozinci patriotice. De asemenea, grupul s-a alăturat de alte forţe patriotice şi sute de bălţeni simpli pentru a-şi exprima poziţia civică împotriva fenomenului unionismului, care au barat calea activiştilor români şi adepţilor unirii cu România.
2 august 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii organizaţiei de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”, împreună cu organizaţia de tineret “Ileri” din Găgăuzia şi Asociaţia tineretului ucrainean din Moldova, au anunţat că vor organiza pe data de 5 august la Bălţi, în cadrul campaniei “Iubesc Moldova”, acţiuni cu tematică patriotică şi vor distribui mii de steguleţe cu inscripţia “Iubesc Moldova”.
5 iulie 2012 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a anunţat în cadrul unui briefing că moţiunea de demitere a ministrului educaţiei Mihail Şleahtiţchii, lansată de socialişti a fost semnată suplimentar de încă doi deputaţi — Vadim Mişin şi Tatiana Botnariuc. “Negocierile continuă. Sperăm că şi comuniştii se vor trezi şi vor susţine moţiunea, dar negociem mai intens cu Partidul Democrat. Chiar acum am vorbit cu domnul Dumitru Diacov care a reacţionat destul de pozitiv la propunerea socialiştilor”, a declarat Dodon.
22 mai 2012 | 
Organizaţia de tineret “Garda Tânără” a Partidului Socialiştilor din Moldova a organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerînd demiterea ministrului Alexei Roibu. Tinerii au purtat drapele ale partidului şi ale Moldovei, precum şi pancarte cu lozinci “Socialiştii cer demiterea ministrului MAI!”, “MAI- cel mai corupt minister din Moldova!”, au scandat “Vrem ministru competent!”, “Jos Roibu!” etc. Manifestanţii au avertizat că îşi vor continua protestele până Roibu va demisiona.
16 mai 2012 | 
Circa 30 de reprezentanţi ai Organizaţiei de tineret “Garda Tânără” a Partidului Socialiştilor l-au îndemnat pe Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, să se ocupe de rezolvarea problemelor capitalei, nu să facă politică. Activiştii dezaprobă dispoziţia edilului privind coborârea tuturor drapelelor pe 16 mai în semn de doliu, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la “anexarea Basarabiei de către Rusia ţaristă”. “Pentru Moldova, aceasta nu este o zi de doliu, ci una a eliberării de sub jugul otoman”, a declarat un protestatar.
14 mai 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, aripa tînără a Partidului Socialiştilor, “Garda Tînără”, a prezentat un sondaj potrivit căruia 73.2% dintre moldovenii chestionaţi vor ca în şcolile din ţară să fie predată disciplina “Istoria Moldovei”. Totodată, reprezentanţii socialiştilor au menţionat că datele sondajului vor fi prezentate la Ministerul Educaţiei, pentru a fi anulată decizia anterioară a instituţiei, conform căreia, din septembrie 2012, elevii vor învăţa din nou “Istoria românilor”. În caz că acest lucru nu se va întâmpla, tinerii au declarat că vor cere demisia ministrului Educaţiei. Sondajul a fost realizat în nouă raioane ale ţării şi au participat 1750 de respondenţi.
3 mai 2012 | 
Aripa de tineret a Partidului Socialiştilor “Grada Tânără” a organizat o acţiune de protest lîngă sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerînd demiterea ministrului Alexei Roibu. Manifestanţii purtau în mâni drapele şi pancarte cu lozinci “Omoruri +33,3%”, “Jafuri +40%”, “Violuri +36,4%”, “Jos Roibu!”. Tinerii susţin că Roibu, şi nu colaboratorii MAI se fac vinovaţi de aceste rezultate, şi îi cer ministrului să demisioneze de bună voie.
27 aprilie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, aripa tînără a socialiştilor “Garda Tînără” împreună cu mişcarea de tineret “ILERI” şi Guvernul Tinerilor a organizat o conferinţă de presă cu tema “Acţiuni dedicate marcării zilei de 9 mai”. Potrivit reprezentanţilor, începînd cu ziua de 27 aprilie, pe teritoriul întregii Republici, “Garda Tînără” lansează campania “Panglica Sf. Gheorghe” în cadrul căreia, în toate oraşele şi centrele raionale, tinerii vor distribui gratis astfel de panglici. Campania se desfăşoară în fiecare an cu ocazia aniversării victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
25 aprilie 2012 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a declarat într-o conferinţă de presă că situaţia criminogenă din ţară este atît de gravă, încît niciun cetăţean nu se mai poate afla în siguranţă. “Este evident că actualul ministru Alexei Roibu nu este capabil să gestioneze competent ministerul, de aceea urmează să-şi dea personal demisia, sau să fie demis de către conducerea Guvernului”, a opinat Dodon. Potrivit lui, în ultima perioadă, comisariatele de poliţie, secţiile, sectoarele şi posturile de poliţie nu au fost renovate şi nu dispun de dotarea corespunzătoare cerinţelor actuale, pe cînd banii necesari pentru aceste necesităţi sunt cheltuiţi pentru renovarea sediului MAI şi crearea comodităţilor conducerii ministerului respectiv.
11 aprilie 2012 | 
Partidul Socialiştilor propune federalizarea Republicii Moldova în vederea readucerii regiunii transnistrene în componenţa ţării, despre aceasta a anunţat liderul formaţiunii Igor Dodon în cadrul unei conferinţe de presă. Al doilea pas pentru reintegrarea ţării, după părerea lui Dodon, ar fi elaborarea unei Concepţii de conciliere naţională, care să asigure creşterea reciprocă a încrederii elitelor politice, a populaţiei, a agenţilor economici de pe malurile Nistrului. Documentul ar fi menit să restabilească şi să consolideze contactele şi relaţiile între Chişinău şi Tiraspol prin metoda “paşilor mici”.
29 martie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, deputatul Igor Dodon a anunţat că a înregistrat un proiect de lege pentru a fi discutat în Parlament, care prevede interzicerea acţiunilor şi manifestărilor unioniste în societate. “Astfel de acţiuni precum Marşul Unirii din 25 martie sunt ilegale. Din acest motiv propunem amendarea a patru acte normative: privind partidele politice, administraţia locală, întruniri şi organizaţii obşteşti. Cred că fracţiunile parlamentare ar trebui să susţină iniţiativa noastră, pentru că se declară stataliste”, a opinat deputatul.
28 martie 2012 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon a prezentat într-o conferinţă de presă soluţii de redresare a situaţiei în agricultură. Potrivit lui, pentru a susţine creşterea durabilă a sectorului agricol şi industriei prelucrătoare, se propune de a promova un şir de modificări în legislţie care au ca scop diminuarea presiunii fiscale asupra contribuabililor din sectorul agrar, majorarea Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli şi extinderea direcţiilor subvenţionate de stat. El a promis că formaţiunea sa va intervene cu soluţii concrete pentru redresarea economică a ţării.
16 martie 2012 | 
În cadrul şedinţei speciale a Parlamentului privind alegerea şefului statului, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană Nicolae Timofti a fost ales în calitate de preşedinte al Republicii Moldova cu votul a 62 de deputaţi din totalul de 101. Cele trei partide ale coaliţiei, care deţin în total 58 de voturi, împreună cu votul deputatului neafiliat Mihai Godea şi a celor trei deputaţi din grupul socialiştilor în frunte cu Igor Dodon au votat pentru Nicolae Timofti. Fracţiunea PCRM nu au participat la şedinţa Parlamentului, dar a delegat trei deputaţi pentru a supraveghea procedura de vot. În discursul ţinut în faţa deputaţilor, Nicolae Timofti a declarat că Moldova are nevoie de o idee naţională capabilă să unească societatea scindată, şi o asemenea idee trebuie să devină integrarea europeană. Eu voi depune toate eforturile pentru a obţine, împreună cu guvernul şi parlamentul, rezultate pe această cale, a promis Timofti.
2 martie 2012 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tânără” au declarat într-o conferinţă de presă că nu au putut rămâne indiferenţi faţă de distrugerea spitalului clinic municipal Nr. 4 din Chişinău de aceea au organizat acţiuni de protest, iar astăzi constată unele rezultate positive. “Noi, Mişcarea «Garda Tânără», ne rezervăm dreptul să urmărim în continuare cum evoluează lucrurile în spitalul clinic nr.4. În cazul în care vor avea loc încălcări, vom depune eforturi pentru înlăturarea acestora”, a declarat Serghei Doina, membru al organizaţiei de tineret a PSRM.
22 februarie 2012 | 
Liderul PSRM, Igor Dodon şi deputata Zinaida Greceanîi au declarat într-o conferinţă de presă că “acţiunile AIE din ultimii doi ani se caracterizează prin creşterea sfidătoare a cotelor impozitelor şi sancţiunilor pentru agenţii economici, reducerea continuă a alocărilor bugetare pentru protecţia socială a populaţiei, precum şi incapacitatea de a alege şeful statului. Aceste regrese au adus bugetul ţării în prag de colaps, iar populaţia la un nivel de trai foarte scăzut”. PSRM cere păstrarea proprietăţii statului în sectoarele strategice şi stoparea proceselor de înstrăinare a mai multor întreprinderi.
3 februarie 2012
Partidul Socialiştilor împreună cu aripa tînără a formaţiunii “Garda tînără” a organizat o acţiune de protest numită “Politica antisocială a Alianţei”, care a avut loc în faţa Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia. Oamenii au protestat împotriva tarifelor înalte şi a condiţiilor de trai indecente şi au chemat Alianţa să-şi depună demisia în cazul în care nu-şi onorează obligaţiunile asumate faţă de popor.
2 februarie 2012 | 
Aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” au organizat în faţa clădirii Consiliului raional Orhei o acţiune de protest împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană. La protest au participat în jur de 50 de persoane, care scandau “Jos Alianţa!”, “Nu tarifelor majorate!”. “Conducerea ţării nu face nimic, totul se scumpeşte, tarifele se majorează. La noi în Orhei este cel mai înalt tarif la apă în ţară, însă mai trebuie să achităm căldura, electricitatea. De unde să luăm bani, dacă salariile şi pensiile sînt mizere?”, s-a întrebat un protestatar.
1 februarie 2012 | 
Partidul Socialiştilor împreună cu aripa tînără a formaţiunii “Garda tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Consiliului Raional din oraşul Drochia. “Poporul a obosit de haosul politic din ţară, de creşterea constantă a preţurilor şi de reducerea sistematică a ajutorului social”, au scandat protestatarii. De asemenea, manifestanţii au criticat dur conducerea raionului, reprezentată de membrii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană.
31 ianuarie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, 5 consilieri locali din raionul Sîngerei, Bîrsan Mihail, Precop Evelina, Ababii Nicolai, Smîntînă Elena şi Negru Ion au aderat la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. “Susţinem poziţiile constructive şi consecvente, cu privire la situaţia social-economică din ţară, a grupului parlamentar în frunte cu Igor Dodon, deoarece doar Partidul Socialiştilor propune soluţii concrete pentru ieşirea din impasul politic existent”, se arată într-un comunicat de presă.
25 ianuarie 2012 | 
Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa a elaborat un proiect de lege, care prevede organizarea unei noi tentative de alegere a şefului statului în Parlament pe 29 februarie. Potrivit lui, proiectul de lege va fi transmis în Parlament pentru a putea fi examinat. “De asemenea, noi venim cu propunerea ca să fie creat un Comitet anti-criză al societăţii civile, care va identifica soluţii pentru alegerea şefului statului”, a spus Dodon.
17 ianuarie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Socialiştilor, deputatul Igor Dodon a făcut o declaraţie publică prin care a cerut numirea datei alegerii preşedintelui, care să se producă nu mai târziu de luna februarie. De asemenea, PSRM vine cu o iniţiativă de modificare a Codului Electoral, privind procedura de alegere a deputaţilor în Parlament, precum şi cu propunerea de a organiza concomitent cu alegerile anticipate — un referendum, privind simplificarea procedurii de alegere a Preşedintelui ţării.
13 ianuarie 2012
Tineretul din Partidul Socialiştilor a desfăşurat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, cerînd demisia speakerului Marian Lupu şi a Alianţei de guvernare. Protestatarii scandau “Jos Alianţa!”, “Jos Lupu!”, “Sărăcie, minciună, regres!”, “Stop uzurparea puterii!”. “Liderii coaliţiei de guvernare nu au făcut nimic timp de trei ani şi nici nu întreprind nimic pentru depăşirea crizei”, a declarat un participant la protest.
12 ianuarie 2012 | 
Aripa de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda tînără” a desfăşurat o acţiune de protest în faţa Guvernului, cerînd demisia acestuia şi a Alianţei pentru Integrare Europeană. Peste 20 de protestatari au scandat “Nu promisiunilor false!”, “Nu guvernării mincinoase!”, “Nu distrugerii Moldovei!”, “Moldova rămîne săracă!”.
23 noiembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, ex-deputatul comunist Igor Dodon intenţionează să înainteze în timpul apropiat o iniţiativă legislativă cu privire la modificarea procedurii de alegere a deputaţilor Parlamentului. El a spus că una din problemele majore este “dependenţa politicienilor de şefi de partid, care îi includ pe listele electorale”. Potrivit lui Dodon, Moldova are nevoie de un sistem electoral mixt: jumătate din deputaţi să fie aleşi în baza listelor de partid, iar jumătate — pe circumscripţii uninominale. Dodon este convins că iniţiativa Partidului Socialiştilor, al cărui membru a devenit, va fi susţinută de majoritatea parlamentară.
25 iunie 2010
Partidul Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, a desfăşurat o conferinţe de presă la sediul Agenţiei Info-Prim Neo, în cadrul căreia preşedintele formaţiunii, Eduard Smirnov, s-a declarat solidar cu liderul comitetului sindical al Institutului Naţional de Standartizare şi Metrologie, Victor Tuleanţev pe motiv că “Actualul directorul INSM, Vitalie Dragancea, îşi doreşte distrugerea instituţiei prin demiterea în masă a specialiştilor, ca mai apoi institutul să fie privatizat”. Totodată, Eduard Smirnov a făcut şi o adresare către prim-ministrul Vlad Filat, căruia i-a cerut că intervină pentru soluţionarea situaţiei create la institut. “Propunem să fie pornită o anchetă de serviciu, iar între timp directorul INSM să fie suspendat”, a mai adăugat Smirnov. Prezentă la conferinţă deputatul PCRM, şi preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor “Patria-Rodina”, Veronica Abramciuc, referindu-se la INSM, a menţionat că “sunt concediaţi profesioniştii şi promovaţi diletanţii. În acest caz putem spune că guvernarea liberală este departe de standardele europene şi de respectare a drepturilor omului”. Deputatul exclude, totuşi, că ar fi vorba despre o răfuială politică, pentru că majoritatea celor disponibilizaţi au fost angajaţi cu mult înaintea guvernării precedente.
20 mai 2010
Preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, Veronica Abramciuc, a criticat vehement la o conferinţă de presă ţinută la Agenţia “Info-Prim Neo”, intenţiile guvernării de a “ataca copiii şi drepturile lor la studii” afirmînd că proiectul Codului educaţiei nu poate fi acceptat în redacţia propusă de autori. “Proiectul Codului educaţiei demonstrează intenţia liberalilor de a înapoia populaţia”, a subliniat Abramciuc. Potrivit ei, Partidul Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” consideră că acest document, în redacţia actuală, are scopul să dezavantajeze sistemul de învăţământ şi să demită din funcţii unii director de şcoli pentru a prelua puterea în teritoriu. De asemenea, secretarul Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, Valentin Krîlov, s-a referit la drepturile minorităţilor la propria identitate şi la dreptul de a studia în limba maternă. El s-a arătat indignat că în noul Cod al educaţiei se specifică organizarea studiilor pentru reprezentanţii altor etnii dacă permit circumstanţele, lucru care, în viziunea lui Krîlov, este ilegal.
26 mai 2009
Partidul Socialiştilor “Patria-Родина” au convocat o conferinţă de presă, la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, pe tema: “Viziunea partidului asupra crizei politice care se dezvoltă în ţară”.
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Alegeri [48]
Drepturile şi libertăţile omului