Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

MAI se ascunde de propriul popor, deşi ar trebui să-l apere

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 mai 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor — Garda Tînără — a cerut demiterea ministrului de interne Alexei Roibu. În faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţii Gărzii Tinere au desfăşurat o nouă acţiune de protest.

Garda Tînără a pregătit pentru ministrul Roibu un model de cerere privind demiterea, pe care a dorit să-l transmită ministrului, însă uşa ministerului s-a dovedit a fi încuiată.

Potrivit tinerilor gardişti, MAI nu doar că este incapabil de a ţine sub control situaţia în ţară, dar şi se teme de propriul popor, anume din această cauză domnul Roibu este obligat să părăsească postul ministerial, pe care-l deţine. Aceştia consideră că este o chestiune ce ţine nu doar de onoare, ci şi un pas necesar pentru ameliorarea ordinii publice şi protecţia vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. În opinia tinerilor, eficienţa activităţii organelor de drept va creşte doar în cazul în care conducerea MAI va fi preluată de o persoană competentă, care-şi cunoaşte meseria.

Oamenii, ale căror obligaţii prevăd asigurarea liniştii şi securităţii cetăţenilor, nu fac faţă acestor obligaţii, consideră tinerii socialişti. Potrivit celor din urmă, cauza din care s-a creat o asemenea situaţie o constituie nu atît activitatea inadecvată a poliţiştilor de rînd, ci incompetenţa şi ineficienţa activităţii ministrului Alexei Roibu.

Acţiunile de protest privind demiterea ministrului Roibu sunt legate de creşterea nivelului criminalităţii în Moldova. Situaţia criminogenă, în ţară, comparativ cu primele luni ale anului precedent, s-a agravat şi continuă să se agraveze într-un ritm îngrijorător, drept confirmare fiind cifrele prezentate pe pagina electronică a Ministerului. Vă amintim că Garda Tînără a mai desfăşurat o acţiune de protest, la 3 mai, reclamînd demiterea ministrului, dar pichetul de atunci nu a influenţat asupra cugetului şi demnităţii domnului Roibu. Ministrul nu a reacţionat la proteste şi-şi continuă activitatea, avînd un comportament de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon participă la Erevan la lucrările Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) La Erevan Igor Dodon critică situaţia dificilă din UE