Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: Cerem demisia Ministrului Afacerilor Interne!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 25 aprilie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Situaţia criminogenă din ţară este atît de gravă, încît niciun cetăţean nu se mai poate afla în siguranţă. În ultimii ani, starea criminogenă a evoluat din rău în mai rău. Din 2010 pînă în prezent au fost comise un număr fără precedent de crime oribile: omoruri în serie, omoruri la comandă, explozii, omucideri în familie, numeroase tîlhării şi violuri.

Conducerea instituţiei abilitate de combaterea criminalităţii, MAI, evită în mod ruşinos să recunoască acest dezastru şi să-şi dea demisia. Este evident că actualul ministru Alexei Roibu nu este capabil să gestioneze competent ministerul, de aceea urmează să-şi dea personal demisia, sau să fie demis de către conducerea Guvernului. În caz că ministru Roibu nu va fi demis, Guvernul va deveni complice direct al dezmăţului criminal din Republica Moldova.

Datele statistice probează creşterea deosebit de alarmantă a crimelor.

În ultima perioadă, comisariatele de poliţie, secţiile, sectoarele şi posturile de poliţie nu au fost renovate şi nu dispun de dotarea coresponzătoare cerinţelor actuale, pe cînd banii necesari pentru aceste necesităţi sunt cheltuiţi pentru renovarea sediului MAI şi crearea comodităţilor conducerii ministerului respectiv.

Socialiştii constată că situaţia criminogenă a ieşit total de sub control, securitatea cetăţenilor ţării este în pericol, încrederea în Ministerul Afacerilor Interne este extrem de joasă. În aceste condiţii, demiterea ministrului Roibu este nu doar o chestiune de onoare, dar şi o necesitate pentru salvarea ordinii publice şi pentru protecţia vieţii oamenilor.

Sursa: dodon.md

Mesaj de solidaritate pentru Partidul Socialist din Republica Franceză Şcoala de dansuri moderne