Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer demisia de onoare a preşedintelui interimar al statului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 ianuarie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Prin decizia de astăzi, privind neconstituţionalitatea votului din 16 decembrie, Curtea Constituţională a confirmat de la înalta tribună iresponsabilitatea politică a conducerii ţării.

Preşedintele interimar al ţării, care urma să fie “garant al Constituţiei” şi era obligat să se asigure că nu vor exista situaţii contradictorii, a preferat să pună pe prim plan “garantarea voturilor”, pentru a se asigura că va fi votat de către deputaţii din AIE.

În consecinţă, din cauza unor astfel de ambiţii politice nesănătoase, a fost iarăşi compomisă procedura de alegere a preşedintelui statului, este perpetuată criza politică şi este din nou discreditată puterea politică în general. Mai mult, presupunem că aceste scenarii au fost planificate şi realizate în mod premeditat, pentru a prelungi la nesfârşit aflarea în funcţii de conducere a actualilor lideri ai AIE.

În asemenea condiţii, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova consideră că preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu, care se face în mod direct responsabil de conservarea crizei politice şi de compromiterea alegerilor, trebuie să-şi dea demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Parlamentului, implicit din funcţia de preşedinte interimar al statului. Un asemenea preşedinte interimar nu mai are nici legitimitate, nici credibilitate. Urmează să fie aleasă o nouă conducere a Parlamentului, care să nu practice tactica “aşilor din mânecă” şi care să reia de pe poziţii corecte, legitime şi realiste procedura de alegere cât mai rapidă a şefului statului. De asemenea, urmează să fie formată o nouă majoritate parlamentară, care să nu fie ostatică a unor “acorduri secrete”, o majoritate care să fie aptă să aleagă preşedintele şi care să funcţioneze în slujba cetăţenilor, nu în slujba intereselor de clan.

Sursa: socialistii.md

Soluţia propusă de socialişti a permis deblocarea procedurii de alegere a preşedintelui “Garda Tînără” pledează pentru demiterea preşedintelui Parlamentului