Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Protest la MAI “Jos Roibu!”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 mai 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, în faţa Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, aripa tînără a PSRM, “Garda Tînără” a organizat un protest cu tema: “Să oprim criminalitatea, Jos Roibu!”

Reprezentanţii “Gărzii Tinere” au ieşit azi în faţa MAI cu lozincile: “Omoruri +33,3%”, “Furturi +40%”, “Violuri +36,4%”, “Nu criminalităţii!”, “Jos Roibu!”

Tinerii s-au expus pentru demisia ministrului Alexei Roibu, deoarece anume în competenţa acestuia intră lupta cu infracţionalitatea. În opinia tinerilor, nu poliţiştii de rînd se fac vinovaţi de ceea ce se întîmplă în ţară, ci acei care conduc cu ei — în persoana ministrului. Incompetenţa şi ineficienţa ministrului sunt confirmate de datele statistice, afişate chiar pe site-ul ministerului. Conform acestor cifre, situaţia criminogenă în ţară în primele luni ale anului curent a crescut comparativ cu aceleaşi perioadă a anului precedent:

Acestea însă nu sunt toate infracţiunile, ci o mică parte din ele.

“Ce face Ministerul Afacerilor Interne, în competenţa căruia intră obligaţiunea de a asigura ordinea publică şi securitatea cetăţenilor? Practic nimic!”, s-au indignat protestatarii.

Tinerii au exprimat opinia că domnul Roibu lucrează preferenţial, deoarece indivizii care l-au bătut pe fiul mnistrului sănătăţii, domnul Usatîi, au fost identificaţi în decursul a cîteva ore, în timp ce în cazuri similare cu cetăţenii simpli, ancheta durează mai multe săptămîni, luni sau chiar ani.

“Pe străzile oraşelor şi satelor din ţară, se desfăşoară un război a grupărilor criminale împotriva cetăţenilor. Poliţia trebuie să apere cetăţenii, dar din cauza unei asemenea conduceri, aceasta nu are loc. Noi observăm că MAI nu ţine situaţia sub control — ministrul Roibu este pur şi simplu obligat să demisioneze din funcţia de conducător al ministerului. Eficienţa organelor de forţă va fi mult mai mare dacă acestea vor fi conduse de un profesionist”, a menţionat reprezentantul “Gărzii Tinere”, Marina Radvan.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au adunat circa 2 mii de persoane la Marşul Solidarităţii de la Orhei Legea opoziţiei, subiect de discuţie cu oficiali europeni