Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Autorităţile restricţionează prin toate modalităţile acţiunile paşnice de protest ale socialiştilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, peste 1500 de protestanţi au venit în faţa Guvernului pentru a-şi exprima dezacordul cu intenţia conducerii RM de a semna pe data de 27 iunie a Acordului de Asociere cu UE.

Manifestanţii au mers în coloană pe lîngă Guvern, prin Piaţa Marii Adunări Naţionale, după care s-au deplasat spre Parlament. Aici accesul protestatarilor a fost îngrădit de poliţişti, care au instalat o panglică, ce ar interzice trecerea spre intrarea în Parlament.

Solicitările deputatului socialist Ion Ceban de a prezenta actele ce ar legifera acţiunile poliţiei s-au soldat cu refuzul din partea organelor de forţă. De asemenea, poliţia a interzis socialiştilor să instaleze în faţa Parlamentului a unui orăşel de corturi, în pofida la faptul că socialiştii le-au demostrat poliţiştilor cererea depusă în Primărie în acest sens, acţiunile poliţiei provocînd altercaţii cu manifestanţii.

În semn de protest faţă de acţiunile autorităţilor, Ion Ceban a decupat o porţiune din panglica din faţa Parlamentului, menţionînd că o va prezenta d-lui Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene ca simbol al democraţiei promovate de europeni şi conducerea RM în ţara noastră.

Menţionăm, că socialiştii organizează zilnic deja timp de o lună acţiuni de protest împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE, care se extind în mai multe raioane ale republicii. Totodată Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a colectat peste 800 mii de semnături în favoarea Uniunii Vamale şi a organizării unui REFERENDUM în acest sens.

Sursa: socialistii.md

Protestele împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE continuă în Chişinău şi alte raioane din republică Igor Dodon a semnat la Moscova un Acord de colaborare între PSRM şi Partidul “Spravedlivaia Rossia”