Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Protestele împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE continuă în Chişinău şi alte raioane din republică

|versiune pentru tipar||
PSRM / 18 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi socialiştii au continuat şirul acţiunilor de protest împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE şi pentru organizarea unui referendum naţional în cadrul căruia poporul să decidă ce viitor îşi doreşte: cu Uniunea Vamală sau cu Uniunea Europeană.

“Acordul de Asociere are circa 1000 de pagini, 7 capitole, esenţa cărora nu este cunoscută nici de oamenii simpli, nici de majoritatea guvernanţilor. Acordul de Asociere n-a fost consultat nici cu deputaţii, nici cu experţii, nici cu societatea, astfel Acordul de Asociere a fost parafat ilegal. Mai mult ca atît, Constituţia RM clar stipulează că orice întrebare de interes naţional trebuie consultată cu poporul”, a menţionat Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM.

“Acordul este un document de colonizare a Republicii Moldova, regulile economice de joc nu sunt bine studiate. Şi dacă ne pomenim că acest Acord nu ne este convenabil, atunci care este procedura de ieşire din acest Acord? Acest mecanism nu este prevăzut de Acordul de Asociere”, a subliniat Oleg Lipschii, membru al Consiliului Republican al PSRM.

Socialiştii au solicitat guvernării să facă o pauză şi să consulte poporul înainte de a semna pe data de 27 iunie Acordul menţionat.

Proteste similare au loc astăzi şi în alte raioane: Ungheni, Floreşti şi Rîşcani, iar recent au avut loc la Bălţi, Comrat, Basarabeasca, Călăraşi, Făleşti, Drochia etc.

De menţionat că în contextul măsurilor de susţinere a vectorului pro-estic de dezvoltare a ţării, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova deja a colectat peste 800 mii de semnături în favoarea Uniunii Vamale.

Sursa: socialistii.md

Protestele pentru Moldova în Uniunea Vamală iau amploare în toată ţara Autorităţile restricţionează prin toate modalităţile acţiunile paşnice de protest ale socialiştilor