Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Protestele pentru Moldova în Uniunea Vamală iau amploare în toată ţara

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 iunie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja circa o lună de zile în Chişinău socialiştii desfăşoară proteste paşnice în faţa instituţiilor statului — Guvernului, Parlamentului şi a Preşedinţiei, prin care solicită conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului.

După Chişinău şi alte raioane s-au alăturat acţiunilor de protest împotriva semnării Acordului de Asociere şi pentru organizarea unui referendum consultativ, în cadrul căruia poporul să decidă vectorul extern de dezvoltare a ţării: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană.

Astăzi astfel de proteste au avut loc în Călăraşi, Făleşti şi Drochia, iar mîine — la Ungheni, Floreşti şi Rîşcani ş.a. raioane.

De menţionat că în contextul măsurilor de susţinere a vectorului pro-estic de dezvoltare a ţării, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova deja a colectat peste 800 mii de semnături în favoarea Uniunii Vamale, precum şi a lansat mai multe spoturi publicitare şi a instalat panouri publicitare stradale la această temă.

Sursa: socialistii.md

Discursul preşedintelui PSRM Igor Dodon în cadrul Conferinţei Internaţionale “Republica Moldova şi perspectivele ei integraţioniste: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană” Protestele împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE continuă în Chişinău şi alte raioane din republică