Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Expertul din Finlanda Johan Backman a fost ilegal expulzat din ţară

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 mai 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a organizat în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că Johan Bäckman, specialist în domeniul apărării drepturilor omului, doctor în ştiinţe politice din Finlanda, a fost expulzat astăzi ilegal din ţară.

Igor Dodon a spus că expertul se afla la Chişinău la invitaţia specială a liderului PSRM pentru a participa la conferinţa internaţională “Statul federativ: experienţa internaţională şi perspectivele pentru Moldova” care a fost organizată de Asociaţia Istoricilor şi Politologilor “Pro-Moldova” în comun cu PSRM la Chişinău pe data de 26–27 mai curent.

Astăzi, dl Bäckman împreună cu cîţiva membri ai PSRM a efectuat o vizită la Comrat, iar la întoarcere a fost arestat, în mod obraznic percheziţionat şi fără explicaţii condus la Aeroportul Chişinău. La aeroport experului i s-a prezentat un act în limba moldovenească prin care i s-a explicat că ar fi comis unele încălcări pe teritoriul Moldovei, în legătură cu care i s-a anunţat deport pentru o perioadă de 5 ani.

Igor Dodon şi-a exprimat indignarea faţă de procedeiele pe care le aplică autorităţile moldoveneşti faţă de oaspeţii străini. Igor Dodon a menţionat că socialiştii se vor adresa în judecată în vederea elucidării acestui caz. Totodată Igor Dodon a exprimat încrederea că incidentul de astăzi face parte dintr-un lanţ de presiuni asupra PSRM care au loc în ultima perioadă de timp pentru a stopa activitatea formaţiunii politice.

Sursa: socialistii.md

Chirtoacă trebuie să stea la închisoare pînă la sfîrşitul vieţii pentru fărădelegile pe care le comite Liderii PSRM au participat la sărbătoarea “Ultimului sunet” în mai multe şcoli din ţară