Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer întoarcerea compensaţiilor nominative pentru persoanele nevoiaşe, indexarea pensiilor cu 20 la sută

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 februarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, activiştii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest împotriva creşterii preţurilor, eliminării pachetului discriminatoriu la acordarea ajutorului social, intoarcerea compensaţiilor nominative la sute de mii de beneficiari, şi indexarea pensiilor cu 20%.

Socialiştii au atenţionat guvernarea că în ultimii 4 ani au fost reduse la minimum toate programele de susţinere a persoanelor nevoiaşe, sute de mii de oameni, beneficiari ai compensaţiilor nominative, au rămas fără ele. Majoritatea populaţiei nu are cu ce să achite serviciile comunale, nu are pe ce să cumpere produse de prima necesitate, degradează vertiginos, iar pe de altă parte, puterea nu întreprinde nimic pentru a le uşura existenţa.

Protestatarii au amintit că socialiştii de cîteva luni în urmă atenţionau guvernarea despre pericolul pe care îl poartă jocurile pe piaţa valutară, dar conducerea nu a luat o atitudine. Astăzi, aceste prognoze s-au materializat în creşterea preţurilor la carburanţi, medicamente, produse de prima necesitate.

“Preţurile cresc, iar salariile şi pensiile rămîn la acelaşi nivel. Populaţia sărăceşte pe zi ce trece!”, a menţionat Vlad Bătrîncea, secretar executiv al PSRM, insistînd asupra întoarcerii compensaţiilor nominative, indexarea pensiilor cu 20%, anularea pachetului de documente discriminatoriu pentru stabilirea ajutorului social, etc.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon lansează o campanie naţională de promovare a identităţii moldoveneşti Mesajul liderului PSRM, Igor Dodon, cu ocazia sărbătorii tradiţionale — “mărţişor”