Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Mesajul liderului PSRM, Igor Dodon, cu ocazia sărbătorii tradiţionale — “mărţişor”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 martie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni, dragi prieteni!

Cu prilejul sosirii Primăverii şi marcării tradiţionalei sărbători “Mărţişor”, Vă adresez sincere felicitări atît din numele meu, cît şi din numele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova!

De pe timpuri străvechi moldovenii sărbătoresc cu mare drag şi bucurie Mărţişorul, căci această sărbătoare semnifică sfîrşitul iernii reci şi crunte şi venirea primăverii — calde şi gingaşe care aduce cu sine renaşterea şi înflorirea a tot ce este viu pe pămînt.

La începutul lui Martie, împletim două fire de culoare albă şi roşie şi le punem în pieptul persoanei dragi, cea roşie semnificînd dragostea, frumuseţea, iar cea albă — sănătatea şi curăţenia ghiocelului, care este prima floare de primăvară. La începutul lunii aprilie “mărţişorul” este agăţat de ramul unui copac fructifer. Se zice că dacă cineva îşi pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât.

Este un obicei foarte frumos al poporului nostru.

Vă urez ca dorinţele care vi le puneţi să se realizeze din plin, iar pacea şi liniştea să domnească în casa Dumneavoastră şi în Moldova noastră mică, dar atît de scumpă sufletelor noastre.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer întoarcerea compensaţiilor nominative pentru persoanele nevoiaşe, indexarea pensiilor cu 20 la sută Socialiştii au depus o coroana de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă