Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Politica externă / integrare europeană”

23 februarie 2016 | 
Deputaţi şi consilieri municipali ai Partidului Socialiştilor, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile au participat la flashmob-urile care au avut loc lîngă ambasadele României şi SUA şi la sediul NATO în Moldova. Manifestanţii şi-au exprimat dezacordul faţă de susţinerea acordată guvernului RM din partea României, SUA şi NATO. Participanţii la acţiunea de protest au scandat: “Ruşine!”, “Jos oligarhii!”, “Întoarceţi miliardul!”, “Toată puterea — poporului!” etc.
19 septembrie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o Conferinţă internaţională la Chişinău, cu genericul: “Perspectivele dezvoltării social-economice a Moldovei în contextul provocărilor regionale”.
18 septembrie 2014 | 
Un grup de activişti ai PSRM a organizat o acţiune de protest împotriva declaraţiilor unioniste ale prim-ministrului României, Victor Ponta, care a spus recent că angajamentul său şi apelul adresat românilor este de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României. Participanţii au scandat “Moldova, Moldoveni, Moldovenesc!”, “Moldova — stat independent!”, “Unioniştii peste Prut!”, “Unirea nu va trece!”
Partidul Socialiştilor a organizat acţiunea “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”
14 septembrie 2014 | 
Pe 14 septembrie 2014, la Chişinău, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat mitingul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, eveniment la care au participat mii de cetăţeni din toată republica[]
12 septembrie 2014 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a anunţat despre organizarea pe data de 14 septembrie 2014 în Chişinău, a unui marş pentru Uniunea Vamală şi împotriva acţiunilor frauduloase ale oligarhilor aflaţi la putere.
1 septembrie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a vorbit despre acţiunile PSRM în perioada imediat următoare. Potrivit lui Dodon, formaţiunea sa îşi propune ca obiectiv de fundamental — denunţarea Acordului de Asociere cu UE.
9 iulie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că începînd cu 10 iulie curent, PSRM va organiza adunări ale cetăţenilor în fiecare localitate. Conform totalurilor fiecărei adunări, va fi adoptată declaraţia “despre organizarea unui referendum naţional, denunţarea Acordului privind Asocierea cu UE şi aderarea Moldovei la Uniunea Vamală”.
27 iunie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat acţiuni de protest în faţa sediului Comisiei Europene, unde urma să aibă loc semnarea Acordului de Asociere cu UE. Manifestanţii au scandat “Cerem Referendum!”, “Poporul Moldovei trebuie să decidă soarta ţării sale”, “NU standardelor duble ale UE”.
27 iunie 2014 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon, a declarat la un briefing de presă că semnarea Acordului de Asociere cu UE va intra în istoria modernă a RM de rînd cu aşa evenimente nefaste pentru Moldova cum ar fi: declanşarea războiului de pe Nistru în anul 1992, ratarea posibilităţii de a reintegra ţara în anul 2003.
19–24 iunie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat mai multe acţiuni de protest împotriva semnării Acordului de Asociere. Socialiştii au cerut autorităţilor să desfăşoare un referendum republican privind determinarea vectorului de politică externă.
18 iunie 2014 | 
Un grup de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest la Guvern, unde şi-au exprimat dezacordul cu semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu uniunea Europeană.
16 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o Conferinţă internaţională la Chişinău, cu genericul “Republica Moldova şi perspectivele ei integraţioniste: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană”.
11–13 iunie 2014 | 
Mai mulţi activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au organizat acţiuni de protest în faţa Guvernului, unde au solicitat conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului. Protestatarii au scandat: “Vrem Referendum!”, “Opriţi semnarea Acordului!”, “Socialiştii pentru dreptate!” ş.a.
4–6 iunie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi socialişti au organizat acţiuni de protest în faţa Guvernului şi a Parlamentului, unde au solicitat conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului. Protestatarii au scandat: “Vrem Referendum!”, “Opriţi semnarea Acordului!”, “Opriţi dezmăţul politic din Găgăuzia!” ş.a.
20 mai 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a ameninţat guvernarea că va desfăşura proteste masive şi va instala corturi în faţa Parlamentului şi Guvernului, dacă va fi semnat Acordul de Asociere cu UE fără a fi organizat un Referendum naţional privind determinarea vectorului de politică externă a RM.
1 mai 2014 | 
Cu prilejul Zilei internaţionale a solidarităţii oamenilor muncii, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat la Chişinău un Marş cu genericul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”.
25 martie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că formaţiunea sa intenţionează să colecteze 1 milion de semnături pentru desfăşurarea referendumurilor cu privire la vectorul politicii externe a ţării în toate raioanele, totodată, vor desfăşura o campanie de informare a populaţiei ţării despre avantajele aderării la Uniunea Vamală.
20 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a convocat un briefing de presă în cadrul căruia a declarat că formaţiunea sa insistă ca în cel mai scurt timp să se desfăşoare o şedinţă specială a Parlamentului în care să fie discutată posibilitatea organizării unui referendum naţional cu privire la vectorul de dezvoltare şi integrare a Republicii Moldova.
10 februarie 2014 | 
Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că indiferent de acţiunile celor de la guvernare, socialiştii vor continua campania prin care vor organiza referendumuri în toate raioanele din Republica Moldova, asemenea celor care au fost desfăşurate în UTA Găgăuzia.
3 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat la o conferinţă de presă că vrea referendumuri în toate raioanele ţării şi asta pentru că este convins că majoritatea parlamentară nu va susţine dorinţa socialiştilor privind organizarea unui Referendum naţional. “Fiind conştienţi că acest lucru nu va fi susţinut de majoritatea parlamentară, noi vom petrece consultaţii la toate nivelele locale, ca să se desfăşoare referendumuri locale. Conform Constituţiei, autorităţile locale au acest drept”, a declarat socialistul.
27 ianuarie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Consiliului Coordonator al platformei PSRM “Patria-Rodina”, Valentin Crîlov şi reprezentanţii Găgăuziei, Ivan Orum şi Fiodor Gagauz, au declarat că este ceva obişnuit desfăşurarea în autonomie a referendumurilor, stabilite pentru data de 2 februarie 2014. “Cred că aceeaşi este şi opinia locuitorilor din Bălţi, Cahul, Taraclia, Basarabeasca, raioanele de nord ale Republicii Moldova. De ce autorităţile au o atitudine duşmănoasă faţă de dorinţa oamenilor de a se pronunţa pe seama unui aspect sau altul?”, a spus socialistul.
18 ianuarie 2014 | 
Organizaţia de Tineret “Garda Tînără” a Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un miting pentru susţinerea referendumului din 2 februarie curent care va avea loc în Găgăuzia. La eveniment a fost prezent şi liderul formaţiunii, Igor Dodon.
28 noiembrie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că va intensifica acţiunile sale de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile acţiunilor guvernării, dacă Acordul de Asociere cu UE va fi semnat la Vilnius. Socialistul a ţinut să critice dur acţiunile conducerii ţării, menţionînd că a fost amplificată instabilitatea politică, crearea conflictelor artificiale în zona de securitate, precum şi înrăutăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă şi statele din CSI.
21 noiembrie 2013
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon, a lansat iniţiativa semnării unui Pact Pentru o Moldovă Modernă, Economic Puternică, Independentă şi Suverană. Dodon a îndemnat forţele sănătoase din societatea moldovenească să se alăture acestei iniţiative în vederea contracarării fărădelegilor comise de actuala guvernare în domeniul economic, social şi politic, precum şi pentru crearea unui viitor prosper al Moldovei în cadrul Uniunii Vamale, iar în perspectivă, în cadrul Uniunii Euro-Asiatice.
20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Alegeri [48]
Politica externă / integrare europeană