Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Creşte numărul participanşilor la acţiunile de protest în susţinerea aderării Moldovei la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În cea de-a doua zi de proteste paşnice în faţa instituţiilor statului — Guvernului şi Parlamentului, socialiştii au venit cu circa 100 de susţinători şi au solicitat conducerii ţării să nu semneze pe data de 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fără ca să consulte opinia poporului.

“Acordul de Asociere are circa 1000 de pagini, cîteva capitole, conţinutul cărora nu le este cunoscut nici oamenilor simpli, dar nici guvernării. Efectul acestuia va avea consecinţe grave asupra economiei statului. Cum putem semna un document cu un aşa impact major pentru societate şi, totodată, fără ca s-i cunoaştem esenţa? Dacă guvernarea se declară democratică, de ce se teme să organizeze un plebiscit pentru a consulta părerea poporului asupra vectorului de dezvoltare a ţării?”, a menţionat Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM.

În altă ordine de idei, socialiştii au solicitat să fie încetate represiunile politice şi administrative asupra activiştilor partidului, asupra cărora sînt deschise dosare penale, sînt invitaţi în Procuratură, sînt controlaţi de Procuratură şi SIS.

La Parlament, protestatarilor li s-a alăturat Igor Dodon, liderul formaţiunii care a menţionat că socialiştii vor insista şi în continuare pe organizarea referendumului. În acest scop, pînă la 27 iunie vor avea loc acţiuni de protest, numărul participanţilor al cărora va creşte în fiece zi.

Protestatarii au scandat lozinci: “Opriţi represiunile politice!”, “Vrem REFERENDUM!”, “Opriţi semnarea Acordului!”, “Opriţi dezmăzul politic din Găgăuzia!” ş.a.

De menţionat că în contextul măsurilor de susţinere a vectorului pro-estic de dezvoltare a ţării, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova deja a colectat peste 560 mii de semnături în favoarea Uniunii Vamale, precum şi a lansat mai multe spoturi publicitare şi a instalat panouri publicitare stradale la această temă.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii vor anula examenele de bacalaureat şi vor asigura revenirea la examenele de admitere în universităţi Socialiştii au depus flori la bustul marelui poet rus Alexandr Puşkin