Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus flori la bustul marelui poet rus Alexandr Puşkin

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 iunie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu depuitaţii socialişti Zinaida Greceanîi şi Ion Ceban şi mai mulţi membri de partid, au depus flori la bustul marelui poet rus şi fondatorului literaturii ruse moderne, Alexandr Puşkin în legătură cu împlinirea a 215 ani de la naşterea poetului.

Igor Dodon a menţionat că Alexandr Puşkin are o valoare incontestabilă pentru literatura universală, dar şi pentru cultura moldovenească, dat fiind că poetul s-a aflat pe meleagurile noastre timp de trei ani şi a scris aici unele dintre cele mai valoroase opere ale sale, care sînt actuale pînă în prezent.

Alexandr Puşkin s-a născut pe data de 6 iunie 1799, la Moscova. Puşkin, s-a aflat în exil în Basarabia între anii 1820–1823. Puşkin a scris în Moldova peste 160 de lucrări. Printre acestea se numără astfel de capodopere, cum ar fi “Şalul negru”, “Prizonierul”, “Către Ovidiu”, “Prizonierul din Caucaz”, “Havuzul din Bahcisarai”. La Chişinău, Puşkin a început să scrie enciclopedia vieţii ruse — romanul “Evgheni Oneghin”.

Sursa: socialistii.md

Creşte numărul participanşilor la acţiunile de protest în susţinerea aderării Moldovei la Uniunea Vamală PSRM s-a lansat oficial în campania preelectorală