Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialistii acuză guvernarea de corupţie, separatism şi laşitate şi vor înregistra alte cinci grupe de iniţiative pentru organizarea referendumurilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 februarie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Adevaraţii separatişti sunt cei de la guvernare, a declarat Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

Liderul socialiştilor a mai anunţat ca va insista asupra organizării referendumurilor în mai multe raioane din republica, în acest context fiind create grupuri de iniţiativă în alte cinci raioane (suplimentar la cele şase raioane anunţate săptămîna trecută).

Igor Dodon a declarat în debutul conferinţei de presă că toată săptămîna trecută propaganda puterii l-a învinuit în mod aberant de separatism.

În legatură cu această campanile de denigrare, Dodon a ţinut să menţioneze următoarele: “Separatişti sunt acei care au cedat teritoriul de la Palanca, au instalat posturi vamale pe Nistru, au permis organizarea marşurilor unioniste la Cahul, Bălţi şi Chişinău. Separatişti sunt cei care au dezbinat biserica, au liberalizat homosexualitatea, lichidează şcolile şi spitalele. Separatişti sunt acei care provoacă spiritele gagauzilor şi stimulează secesionismul acestora. Adevaraţii sepratişti sunt guvernanţii euro-unionişti, care nu ţin cont de opinia a peste jumătate din cetăţenii ţării şi creează situaţie de răscoală în ţară”.

Igor Dodon a propus oficialilor de la guvernare să semneze un proiect de lege de interzicere a activităţii partidelor şi organizaţiilor care submineaza suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova. “Am propus acest proiect de lege încă primavera trecută, dar separatiştii de la guvernare au evitat sa-l examineze. Să vedem cum vor reactiona în acest an. Sunt ei gata sa semneze un proiect de lege antiunionist?”, a precizat Dodon.

Referindu-se la pretinsa retragere a imunităţii deputatului Igor Dodon de către parlamentarii din coaliţie, liderul socialiştilor a specificat că o pot regrage, dar înainte de aceasta să se uite la bîrna din ochiul lor. În acest context Dodon a dorit să primească răspunsuri la întrebările care frămîntă întreaga societate:

Preşedintele PSRM a dat asigurări că socialistii vor continua ferm campania de iniţiere a referendumurilor în raioanele ţării, de unii singuri, deoarece cei din PCRM “s-au ascuns în tufari”, iar consilierii comunisti raionali semneaza apelul pro-UE al PLDM.

“Noi vom merge pina la capat şi vom demonstra că Moldova are nevoie de Altceva. Iar alegerile vor pune punctul pe I şi vor schimba guvernarea”, a concluzionat Dodon.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: De ce se tem eurounioniştii? Igor Dodon: Separarea puterii de popor: aşa arată sondajele