Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: De ce se tem eurounioniştii?

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 februarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

A început atacul în grup al oligarhiei eurounioniste.

La televizor, pe bloguri, în ziare, în structurile de forţă se observă o mobilizare generală împotriva lui Dodon şi a socialiştilor. Puterea vrea să organizeze o campanie de hărţuire împotriva mea pentru a-i intimida pe liderii din raioane şi a-i împiedica să organizeze referendumuri similare celui din Găgăuzia.

Eurounioniştii mă învinuiesc în mod aberant de separatism. Vreau să le spun acestora că separatişti sunt ei, fiindcă nu ţin cont nici de opţiunea Tiraspolului, nici de opţiunea Găgăuziei, nici de opţiunea a peste 50% din populaţia ţării. Nu mai puţin de jumătate din cetăţenii Republicii Moldova doresc o apropiere de Rusia şi integrare în structurile Uniunii Vamale. Aşa arată sondajele.

Mergând orbeşte spre UE, guvernarea de la Chişinău provoacă spiritele în regiuni şi generează separatism. Au uitat de ce s-a întîmplat în anii 1990? Şi-au pierdut minţile? Sau poate ei în aşa fel îndeplinesc planul lui Băsescu pentru Republica Moldova — dezbinarea, fragmentarea şi anexarea acestui teritoriu la România?

Ca să ne convingem de opţiunea reală a oamenilor, trebuie să organizăm referendumuri locale, să vedem ce spune lumea.

A nu-i consulta pe oameni, a nu-i asculta reprezintă o crimă la nivel de stat. Guvernarea nu poate decide vectorul geopolitic al ţării neglijînd oamenii, călcînd peste voia acestora.

“Revoluţia de catifea” a comuniştilor o să vă pară floare la ureche pe lîngă ce se poate întîmpla în ţară dacă veţi neglija voinţa oamenilor din toate raioanele ţării. “Stimaţi” guvernanţi, vă sfătuiesc să nu provocaţi spiritele. Nu închideţi gura oamenilor. Nu mergeţi împotriva voinţei lor, fiindcă se vor răscula.

Dacă sunteţi eurounionişti, asta e alegerea voastră şi e problema voastră. Dar lăsaţi-i pe oameni să spună care e alegerea lor. Daţi-le voie să organizeze referendumuri locale şi să-şi spună opţiunea reală. De ce vă temeţi să-i aflaţi această opţiune? De ce vă temeţi de opinia poporului, eurounioniştilro?

Sursa: dodon.md

Deja 6 raioane pe lista desfăşurării referendumurilor Socialistii acuză guvernarea de corupţie, separatism şi laşitate şi vor înregistra alte cinci grupe de iniţiative pentru organizarea referendumurilor