Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Politici tarifare”

28 mai 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest împotriva devalorizării valutei naţionale, creşterii preţurilor, politicilor anti-sociale promovate de Guvern. Protestatarii au scandat: “Opriţi creşterea preţurilor!”, “Drăguţanu, demisia!”
10 aprilie 2014 | 
Mai mulţi membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor au protestat în faţa Primăriei mun. Chişinău, împotriva lichidării întreprinderii municipale Termocom şi a mai multor locuri de muncă din Piaţa Centrală. Protestatarii au scandat: “Vrem să muncim acasă!”, “Hoţilor, întoarceţi Termocom-ul!”, “Nu ne alungaţi din ţară!” etc.
26 martie 2014 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”, a organizat un protest în faţa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde a avut loc şedinţa comisiilor parlamentare, prin care a propus autorităţilor să preia experienţa Europei de achitare a pensiilor. Tinerii au scandat: “Solicităm majorarea pensiilor!”, “Bătrânilor — un trai decent!”, “Nu genocidului!”, “Jos Buliga!”.
4 martie 2014 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au organizat o acţiune de protest în faţa Băncii Naţionale, împotriva majorării preţurilor la mărfuri şi servicii ca urmare a politicilor de depreciere a leului, promovate de Banca Naţională. De asemenea, socialiştii au cerut stabilizarea cursului valutar şi demiterea lui Dorin Drăguţanu, Guvernatorul Băncii Naţionale.
26 februarie 2014
Mai mulţi reprezentanţi şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde au solicitat autorităţilor să returneze cetăţenilor compensaţiile, precum şi să înceteze jocurile pe piaţa valutară, care duc la creşterea preţurilor la produse şi servicii. Manifestanţii au scandat “Readuceţi compensaţiile!”, “Opriţi genocidul!”, “Solicităm returnarea imediată a compensaţiilor!”.
30 ianuarie 2014 | 
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău unde au solicitat examinarea chestiunilor referitoare la Termocom, tarife şi plata compensaţiilor. Manifestanţii au purtat pancarte şi au scandat: “Nu bugetului antisocial!”, “Jos tarifele liberale!”.
29 ianuarie 2014 | 
Partidul Socialiştilor a organizat o acţiune de protest faţă de fluctuaţia pe piaţa valutară din Republica Moldova şi deprecierea leului. Socialiştii au îndemnat conducerea Băncii Naţionale a Moldovei "urgent să se implice cu scopul de a stabiliza situaţia de pe piaţa valutară, combaterea manipulărilor efectuate în favoarea intereselor unor persoane sau grupuri de persoane şi în defavoarea populaţiei.
4 decembrie 2013 | 
Membrii PSRM, alături de mai mulţi susţinători socialişti au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Agriculturii, în cadrul căreia s-au pronunţat împotriva politicilor antisociale promovate de actuala guvernare în proiectul Bugetului de stat pentru anul 2014 şi au cerut deputaţilor modificarea acestor documente. Socialiştii au scandat lozinci: “Medicină pentru toţi!”, “Nu bugetului antisocial!”, “Stop majorării preţurilor în medicină!”.
3 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon şi deputatul socialist Zinaida Greceanîi au criticat dur proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 pentru faptul că nu creează condiţii pentru agenţii economici autohtoni şi depinde prea mult de granturile şi creditele externe. “Povara fiscală în RM este deja cea mai mare printre ţările din regiune şi CSI, deşi economia nu a finalizat etapa tranziţie”, a menţionat Dodon.
9 octombrie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a declarat că preţul mult prea ridicat al euro este rezultatul unui complot între bănci şi conducerea BNM. “Pe parcursul ultimilor luni Banca Naţională a intervenit masiv în piaţa valutară cumpărînd valută, ceea ce a condus la creşterea cererii pe piaţa valutară şi la majorarea cursului de schimb la cele mai importante valute străine. Acest lucru nu putea fi întîmplător, este vizibilă o schemă clară de majorare intenţionată a preţului pentru euro în Moldova”, a spus deputatul.
3 octombrie 2013 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat un miting de protest în faţa Guvernului, pentru a-şi exprima indignarea vizavi de afacerile dubioase în jurul Băncii de Economii. Socialiştii au solicitat audierea de urgenţă în Parlament a prim-ministrului, Iurie Leancă, pe cazurile de privatizare a BEM, a Aeroportului Internaţional Chişinău şi altor instituţii care urmează a fi supuse înstrăinării. Manifestanţii au scandat lozinci: “Reîntoarceţi Banca poporului!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Stop priHvatizare!”.
30 septembrie 2013 | 
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au protestat în faţa clădirii Băncii Naţionale a Moldovei unde şi-au exprimat nemulţumirea faţă de fluctuaţia leului în raport cu valutele străine. Ei au scandat lozinci, precum: “Stabilizaţi leul!”, “Opriţi devalorizarea leului!”, “Nu creşterii preţurilor!”
23 aprilie 2013 | 
Mai mulţi reprezentanţi socialişti în frunte cu Organizaţia “Garda Tînără” au organizat o acţiune de protest în faţa sediului Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia şi-au manifestat dezacordul faţă de activitatea “Termocom”-ului. Cei prezenţi la acţiunea de protest au cerut anularea datoriilor istorice ale cetăţenilor faţă de “Termocom”, obligarea “Termocom”-ului să încheie contracte cu fiecare consumator şi să monteze în fiecare apartament contoare individuale pentru agentul termic şi demiterea directorului întreprinderii. În timpul acţiunii protestatarii au scandat: “Termocom — opriţi furturile!”, “Jos tarifele liberale!”.
2 aprilie 2013 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căreia au îndemnat aleşii locali să nu voteze pentru un buget antisocial. Cei peste 50 de manifestanţi au purtat pancarte şi au scandat “Ajunge să furaţi!”, “Chirtoacă trebuie să răspundă în faţa legii!”, “Nu bugetului antisocial!”. Totodată, tinerii au cerut primarului să raporteze unde au dispărut 300 mil. de lei din bugetul anilor 2010–2012.
21 martie 2013
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor a organizat o acţiune de protest în cadrul căreia a împărţit deputaţilor broşuri şi le-au cerut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului proiectul de lege elaborat de PSRM cu privire la majorarea pensiilor. Liderul socialiştilor, unul din autorii proiectului, Igor Dodon a spus că “pensiile trebuie să fie majorate în două etape cu 20%”.
13 martie 2013 | 
Un grup de activişti ai Partidului Socialiştilor şi ai Organizaţiei “Garda Tînără” au organizat un protest în faţa clădirii Ministerului Agriculturii. Protestatarii au cerut majorarea cu 20 la sută a pensiilor pentru toate categoriile de pensionari. Manifestanţii au venit echipaţi cu afişe şi au strigat lozici precum: “Nu vă bateţi joc de oameni!” “Respectaţi drepturile pensionarilor!”şi “Vrem o viaţă decentă!”.
8 februarie 2013
Mai mulţi activişti din “Garda tînără” a socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Socialiştii au solicitat conducerii ANRE să ia atitudine faţă de scumpirile în lanţ a carburanţilor care se produc în ultimele săptămîni. “Guvernanţii vor să compenseze deficitul financiar din contul majorării accizelor şi a impozitelor, însă efectul advers al acestei politici este majorarea preţurilor la aproape toate produsele”, au declarat socialiştii.
13 noiembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, activiştii din organizaţia “Garda Tînără” a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au criticat dur acţiunile alianţei de guvernare în domeniul tineretului. Tinerii au criticat bugetul pentru anul 2013, aprobat de Parlament, calificîndu-l drept unul antisocial şi îndreptat împotriva tinerilor. Reprezentanţii din “Garda Tînără” au menţionat că au elaborat un set de iniţiative legislative menite să sporească garanţiile sociale ale tinerilor s.a.
19 iulie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a calificat poziţia autorităţilor în raport cu producătorii agricoli drept un “genocid fiscal” şi le cere acestora să anuleze politica fiscală pentru anul 2013, iar în colaborare cu sindicatele şi patronatele să elaboreze un nou document în acest sens. Tototdată, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că PSRM este dispus să susţină logistic agricultorii pentru ca aceştia să organizeze proteste masive împotriva politicii fiscale a autorităţilor.
13 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon a declarat că Guvernul şi-a asumat angajamente faţă de FMI a căror realizare poate avea consecinţe economice şi sociale grave, guvernarea este incapabilă să asigure promovarea politicii economice cuvenite şi să organizeze gestionarea eficientă a încasărilor bugetare. Preşedintele PSRM a spus că s-ar putea să existe şi alte angajamente dubioase ale Alianţei pentru Integrare Europeană de guvernământ, despre care publicul larg nu cunoaşte deocamdată nimic.
1 februarie 2012 | 
Partidul Socialiştilor împreună cu aripa tînără a formaţiunii “Garda tînără” a organizat o acţiune de protest în faţa Consiliului Raional din oraşul Drochia. “Poporul a obosit de haosul politic din ţară, de creşterea constantă a preţurilor şi de reducerea sistematică a ajutorului social”, au scandat protestatarii. De asemenea, manifestanţii au criticat dur conducerea raionului, reprezentată de membrii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană.
6 decembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Igor Dodon a declarat că nu susţine introducerea cotei de 12% la impozitul pe profit, aşa cum este planificat în politica bugetar-fiscală pentru anul 2012, ci propune menţinerea cotei zero pe o perioadă de încă cinci ani. Totodată, deputatul Zinaida Greceanîi, a remarcat că “autorităţile au dat dovadă de incompetenţă în administrarea fiscală şi vamală şi de incapacitatea de a folosi raţional fondurile interne şi externe”. În opinia ex-premierului, “bugetul pentru anul 2012 este unul antisocial, fapt ce va afecta negativ cetăţenii RM”.

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Alegeri [48]
Politici tarifare