Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii vor majorarea pensiilor cu 20 la sută

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 martie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, ai mişcării de tineret “Garda Tînără”, pensionari şi susţinători ai PSRM au venit în faţa Ministerului Agriculturii pentru a-şi exprima dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul sistemului de pensionare.

Protestatarii s-au arătat indignaţi faţă de intenţiile guvernării de a majora pensiile cu 6–7% în timp ce tarifele şi preţurile la majoritatea produselor de prima necesitate au crescut substanţial. De asemenea, a fost expusă nedumerirea faţă de acţiunile Guvernării, care a găsit bani pentru majorarea de circa trei ori a salariilor judecătorilor, caută posibilităţi de majorare a indemnizaţiilor pentru copiii ambasadorilor, alocă terenuri pentru apartamentele deputaţilor în timp ce pensionarii cu greu găsesc bani pentru de-ale gurii.

“În Moldova trăesc bine doar conducerea ţării şi oligarhii. Pentru cine lucraţi, «dragi» guvernanţi?”, au scandat participanţii la protest.

Socialiştii au insistat ca proiectele de lege în domeniul sistemului de pensionare, elaborate de socialişti să fie incluse în regim de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului şi să fie aprobate în cel mai scurt timp. Potrivit socialiştilor, proectele de lege menţionate prevăd:

Protestatarii au scandat: “Jos Buliga”, “Nu genocidului!”, “Cerem majorarea pensiilor!”, “Nu pensiilor mizere!” etc.

Menţionăm, că déjà de un an proiectele de lege privind pensiile, elaborate de PSRM se prăfuesc în birourile parlamentarilor.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii lanseaza campania naţională de popularizare a ideii de integrare în Uniunea Vamală şi vor colecta 1 milion de semnături Socialistii au repartizat deputaţilor cărţi “Istoria Moldovei”, steguleţe şi foi volante cu inscripţia “Iubesc Moldova”