Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Chişinăuienii împotriva “Termocom”-ului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 aprilie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în comun cu locuitorii Chişinăului, au desfăşurat o acţiune de protest în faţa sediului Primăriei capitalei, în cadrul căreia şi-au manifestat reprobarea faţă de activitatea “Termocom”-ului.

În acest context membrul Comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea, a ţinut să menţioneze: “Miliardarul «Termocom», avînd drept complice pe fondatorul său — Primăria de Chişinău — efectuează acţiuni de genocid împotriva a sute de mii de locuitori ai oraşului, care nu sînt în stare să achite facturile de mii de lei pentru căldură. În lipsa unor contracte directe cu consumatorii finali, «Termocom» comite încălcări grave ale drepturilor consumatorilor, acordînd populaţiei servicii necalitative, cu încălcarea tuturor prescripţiilor tehnice, a caracteristicilor de temperatură. De fapt, oamenii sînt impuşi să achite servicii care nu le-au fost prestate”.

Cei prezenţi la acţiunea de protest şi-au exprimat indignarea faţă de înaintarea, de către “Termocom”, a cererilor de chemare în judecată împotriva a peste 15 mii de datornici. Au fost sechestrate mai mult de 700 de apartamente. “În mod efectiv, Termocom îi lasă pe chişinăuieni fără locuinţe în propria lor ţară”, — au menţionat participanţii la protest.

Socialiştii au înaintat următoarele revendicări:

  1. Anularea datoriilor istorice ale populaţiei faţă de “Termocom”;
  2. Obligarea “Termocom”-ului să încheie contracte cu fiecare consumator şi să monteze în fiecare apartament contoare individuale pentru agentul termic;
  3. Demiterea directorului întreprinderii, Mihai Cernei, şi a Consiliului administrativ, revizuirea principiilor de activitate a întreprinderii, a calităţii serviciilor şi a tarifelor pentru căldură.

Totodată, socialiştii au supus criticii activitatea primarului general, Dorin Chirtoacă, la iniţiativa căruia îndemnizaţiile pentru căldură au devenit inaccesibile pentru circa 150 mii de orăşeni (În anul 2009, de îndemnizaţii au beneficiat 180 mii de orăşeni, spre deosebire de circa 30 mii — în anul 2012).

În timpul acţiunii protestatarii au scandat: “Termocom — opriţi furturile!”, “Jos tarifele liberale!”.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Matematica cufundării în mlaştina datoriilor Încă un refuz pentru desfăşurarea referendumului