Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer audierea primului-ministru în Parlament pe subiectul Băncii de Economii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 octombrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat un miting de protest în faţa Guvernului, pentru a-şi exprima indignarea vizavi de afacerile dubioase în jurul Băncii de Economii.

“Cei care au venit la guvernare fură ca în codrul verde. Banca de Economii, întreprindere care aducea profit şi deservea majoritatea conturilor populaţiei, peste noapte a devenit privată. Leancă trebuie să explice în Parlament cum s-a întîmplat acest lucru, cine e responsabil pentru risipirea averii oamenilor”, a menţionat Igor Dodon, deputat în Parlamentul Modlovei.

“Guvernarea actuială a venit la putere ca să deservească interesele oligarhilor. Banca de Economii într-o clipă s-a transformat din Banca poporului în banca oligarhilor. Poporul nu doreşte o asemenea Guvernare iresponsabilă.”, a spus Eduard Smirnov, ex-preşedinte al PSRM.

Socialiştii au solicitat audierea de urgenţă în Parlament a Prim-ministrului Leancă pe cazurile de privatizare a BEM, a Aeroportului Internaţional Chişinău şi altor instituţii care urmează a fi supuse înstrăinării şi/sau privatizării.

Totodată socialiştii au cerut crearea comisiei de anchetă cu investigarea detaliată a cazurilor respective şi tragerea la răspundere, inclusiv penală a tuturor celor care au fost implicaţi în aceste fărădelegi.

De la Guvern socialiştii s-au deplasat la Parlament unde au continuat protestele.

Socialiştii au scandat lozinci: “Reîntoarceţi Banca poporului!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Stop priHvatizare!” etc.

Sursa: socialistii.md

Comisia Economie, Buget şi Finanţe a susţinut unanim iniţiativa socialiştilor de modificare a legislatiei fiscale în vederea diminuării sau excluderii unor amenzi Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt. Mesaj de felicitare