Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt. Mesaj de felicitare

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 octombrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Onoraţi profesori!

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova Vă aduce sincere felicitări cu prilejul zilei D-stră profesionale, Ziua pedagogului.

Pentru fiecare din noi această zi este deosebită, deoarece amintirile legate de şcoală şi de profesori sînt cele mai dragi şi scumpe inimilor noastre. D-stră sînteţi acei, care ne învăţaţi să scrim şi să citim, ne povăţuiţi şi călăuziţi pe cărările vieţii, puneţi bazale generaţiilor de apoi. Sînteţi acei ce modelează caractere şi personalităţi, iar munca D-stră este cu adevărat titanică. Meritaţi tot ce este mai bun pe acest pămînt.

Din păcate,actuala guvernare nu are timp să se gîndească la îmbunătăţirea condiţiilor de activitate şi de trai ale profesorilor. Alte griji, legate de propria îmbogăţire, îi preocupă.

Dragii noştri,

Partidul Socialiştilor este alături de D-stră în aceste clipe, deloc uşoare. Noi am promovat mai multe proiecte de lege şi iniţiative sociale de majorare a pensiilor şi salariilor pentru profesori. Am protestat împotriva fărădelegilor care au loc în sistemul de învăţămînt, împotriva optimizării şcolilor şi a grădiniţilor, pentru modernizarea şcolilor. Noi vom contiua în acest ritm şi, sperăm că împreună cu D-stră vom izbuti să creăm un sistem educaţional contemporan şi să aducem zîmbetele pe feţele D-stră îngîndurate.

Vă urăm sincere felicitări şi urări de sănătate pe tărîmul spiritual al esenţelor umane pe care le altoiţi în suflet de copil şi adolescent.

Sănătate, fericire, bunăstare!

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer audierea primului-ministru în Parlament pe subiectul Băncii de Economii Chişinău are nevoie de Altceva, Moldova are nevoie de Altceva