Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Partidul Socialiştilor a organizat acţiunea “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 septembrie 2014 | 
Partidul Socialiştilor a organizat acţiunea “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”

Pe 14 septembrie 2014, la Chişinău, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat mitingul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, eveniment la care au participat mii de cetăţeni din toată republica. Scopul principal al acţiunii a fost de “a declara sus şi tare că Moldova are nevoie de Altceva, că Moldova are nevoie de o altă guvernare, că viitorul Moldovei este alături de Rusia puternică, în cadrul Uniunii Vamale”.

În cuvîntul său de salut, liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat dur guvernarea actuală, “care fără a întreba poporul a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, distrugînd, astfel agricultura, economia ţării şi punînd în pericol soarta a sute de mii de cetăţeni, aflaţi la muncă peste hotare”. Preşedintele PSRM a dat asigurări că socialiştii vor face ordine în ţară, vor denunţa Acordul de Asociere cu UE, vor redresa economia ţării, vor revizui şi vor majora indemnizaţiile sociale, pensiile şi salariile bugetarilor, vor relansa relaţiile prieteneşti cu Rusia şi vor întoarce piaţa rusească pentru produsele moldoveneşti.

De asemenea, participanţii la marşul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală” au adoptat şi o Rezoluţie privind situaţia social-politică din ţară în care se solicită anularea Acordului de Asociere cu UE, înlăturarea oligarhilor de la guvernare, modernizarea economiei, promovarea identităţii moldoveneşti şi restabilirea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

La finele mitingului a avut loc un concert festiv, susţinut de vedetele estradei ruse — Iosif Kobzon şi Alexandr Marşal.