Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

“Primarul General al mun. Chişinău” a plantat flori pe strada Alecu Russo din capitală

|versiune pentru tipar||
PSRM / 18 februarie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, activiştii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, alături de membrul PSRM Artur Borş, care s-a prezentat în rolul lui Dorin Chirtoacă, au organizat o acţiune de “dare în exploatare” a străzii Alecu Russo din capitală. Socialiştii au plantat flori în gropile din asfalt şi au atenţionat opinia publică asupra calităţii proaste a drumurilor din Chişinău, care sînt construite din fonduri europene şi, potrivit Primarului Dorin Chirtoacă, trebuie să fie de calitate europeană.

Socialiştii au criticat dur modul în care primarul de Chişinău gestionează sutele de milioane de lei destinaţi construcţiei şi reparaţiei drumurilor, procedura de selectare a companiilor de construcţie, calitatea lucrărilor executate, controlul lucrului efectuat, depăşirea termenelor de dare în exploatare a obiectelor.

Artur Borş, în calitatea sa de “primar” a ţinut să menţioneze: “Str. Alecu Russo trebuia să fie dată în exploatare încă în anul trecut, dar probabil nici la anul nu va fi finalizată. Am cheltuit în acest scop circa 80 mln. lei şi nu se ştie cît va mai fi nevoie de cheltuit. Locuitorii capitalei au simţit, probabil, confortul de a circula pe această stradă plină de gropi europene, zăpadă murdară, gherete şi clădiri murdare. Am nevoie de cel puţin cinci mandate ca să demonstrez dragostea şi grija mea faţă de orăşeni”.

Ion Ceban, membru al PSRM, deputat în Parlamentul RM a precizat că socialiştii au depus o cerere la Primărie de creare a unei comisii de anchetă care va evalua procesul de gestionare a fondurilor destinate construcţiei şi reparaţiei drumurilor, precum şi va efectua controlul calităţii acestora. Potrivit lui Ceban, socialiştii vor insista asupra includerii acestei chestiuni pe ordinea de zi la cea mai apropiată şedinţă a consiliului municipal.

Totodată deputatul socialist a specificat că în urma sesizărilor PSRM, Procuratura a deschis deja 4 dosare penale pe marginea subiectelor în cauză, iar socialiştii vor urmări ca persoanele responsabile, inclusiv primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă să fie trase la răspundere pentru fărădelegile săvîrşite în domeniul respectiv. Alte sute de interpelări sînt transmise de către socialişti organelor de drept legate de utilizarea frauduloasă a mijloacelor publice, lipsa de transparenţă în procesul de achiziţii publice, calitatea proastă a lucrărilor de construcţie şi reconstrucţie a infrastructurii drumurilor. PSRM consideră că vinovatul numărul unu de starea proastă a lucrurilor este nemijlocit ordonatorul de credite Dorin Chirtoacă.

În acelaşi context PSRM pledează pentru modificarea modalităţilor de formare şi achitare a impozitului şi taxelor rutiere, considerîndu-le discriminatorii în raport cu mai multe categorii de cetăţeni.

Sursa: www.comunicate.md

Socialiştii au constituit trei grupuri de iniţiativă de organizare a referendumurilor locale Igor Dodon: Standardele duble ale demonocraţiei occidentale