Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Standardele duble ale demonocraţiei occidentale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 februarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În Ucraina, statul de drept a fost scos în afara legii. Iar teroriştii de pe euromaidan sunt legitimaţi ca cetăţeni democraţi şi luptători pentru valori şi principii. Acestea sunt standardele duble ale demonocraţiei occidentale. Criminalii cu steagul UE într-o mână şi cu coctailul Molotov în alta sunt declaraţi eroi ai revoluţiei proeuropene.

Am mai văzut asta şi în alte părţi. Acolo unde nu merge argumentul diplomatic, financiar şi ideologic, este aplicat argumentul pietrelor de pe caldarîm. Tehnologia a fost testată în atîtea ţări, inclusiv în Moldova în 2009, încît Ucraina nu avea nicio şansă să scape teafără. Totul se desfăşoară ca la carte, după scenarii bine puse la punct.

Occidentul utilizează toate resursele sale propagandistice pentru a transforma gloata bezmetică de pe Euromaidan în eroi revoluţionari. Occidentul face tot posibilul să rupă Ucraina în bucăţi.

Iar dacă puterea se opune destrămării, ea este declarată nedemocrată şi criminală. Aplicarea legitimă a forţei pentru reinstaurarea ordinii este dur criticată de propaganda occidentală, poliţiştii sunt diabolizaţi, majoritatea poporului ucrainean, care este uluit şi speriat de ce fac teroriştii pe euromaidan, este considerat înapoiat şi neimportant. Acestea sunt standardele duble ale demonocraţiei occidentale.

Între timp, pe alt continent, o bătrână călugăriţă de 84 de ani este arestată de organele de drept ale SUA şi condamnată la 3 ani de închisoare pentru simplul fapt că a protestat împotriva utilizării energiei nucleare. Ea este considerată infractoare.

Între timp, la doar cîteva sute de kilometri de Kiev, în Republica Moldova, în Găgăuzia, sunt intentate dosare penale, sunt organizate percheziţii la domiciliu, sunt ameninţaţi cu sunete şi vizite de la SIS cetăţenii simpli şi aleşi ai poporului care au făcut un lucru nevinovat — şi-au exprimat în mod paşnic opinia la referendum. Ei sunt consideraţi infractori. Acestea sunt standardele duble ale demonocraţiei occidentale.

Iar guvernarea moldovenească a preluat de la aceasta cele mai vicioase practici, principii şi valori. Decît aşa o demonocraţie ipocrită, totalitară şi fundamentalistă, mai bine o autocraţie sănătoasă, corectă cu cetăţenii şi progresistă. Prefer autocraţia de la Minsk, care asigură ordine şi prosperitate, decît democraţia putredă şi păcătosă de la Chişinău, care sărăceşte populaţia, fură statul şi divizează ţara.

În aceste clipe tragice pentru Ucraina, consider că Ianucovici trebuie să demonstreze tărie, să reziste, să dea dovadă de înţelepciune a unui om de stat şi să salveze ţara de la destrămare.

Sper că Ucraina va supravieţui acestui atac fără precedent asupra statalităţii sale. Sper că ucrainenii se vor lumina şi vor înţelege cît de murdar şi periculos au fost manipulaţi şi îndemnaţi să se omoare unii pe alţii.

Sursa: dodon.md

“Primarul General al mun. Chişinău” a plantat flori pe strada Alecu Russo din capitală Organizarea unui referendum naţional — soluţia socialiştilor pentru obţinerea unui consens naţional