Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Graţie unor astfel de proiecte, tinerii de astăzi, şi cel mai important, cei de mîine,vor păstra memoria despre cei care le-au dăruit un viitor luminos şi un cer senin

|versiune pentru tipar||
PSRM / 21 iunie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astazi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, mişcarea “Garda Tînără” a organizat o conferinţă de presă cu prilejul zilei de 22 iunie — Ziua Memoriei şi Îndurerării, precum şi a împlinirii a 72 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Alexandru Melniciuc, membru al organizaţiei a menţionat că “Garda Tănără” acordă o atenţie deosebită păstrării memoriei evenimentelor din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi a desfăşurat mai multe evenimente în acest sens. Melniciuc a relatat că au fost amenajate sute de morminte ale ostaşilor căzuţi în răboi, au fost repartizate mii de panglici Sf. Gheorghe în toată Moldova, veteranii din toate raioanele republicii au fost vizitaţi la domiciliu şi susţinuţi. Totodată, a fost organizată o cursă automobilistică în municipiul Chişinău, iar de Ziua Victoriei tinerii gardişti şi Partidul Socialiştilor din RM au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” şi au organizat o paradă solemnă şi un concert festiv la Memorialul “Capul de pod Şerpeni”. Cununa evenimentelor a constituit-o lansarea celei de-a doua ediţii a “Cărţii memoriei”.

Coordonatorul proiectului, Marina Radvan, a spus că “Cartea Memoriei” reprezintă o culegere de istorii, povestite de martorii oculari ai grozăviilor războiului din parioada anilor 1941–1945. “Graţie unor asemenea proiecte, precum este proiectul nostru, tinerii de astăzi, şi cel mai important, cei de mîine vor păstra memoria despre cei care le-au dăruit un viitor luminos şi un cer senin”, — a menţionat Marina Radvan.

În cadrul conferinţei de presă, au participat veteranii războiului — Ivan Suhorucov, Alexandru Zavodenco, Vladimir Tiulenev, relatările cărora au fost incluse în Cartea Memoriei. Veteranii au împărtăşit amintirile sale despre luptele din acei ani grei, adresînd mulţumiri tinerilor socialişti pentru susţinerea şi atenţia constantă.

În finalul conferinţei tinerii gardişti au dat asigurări că activitatea lor nu se va încheia aici, şi proiectele vor avea o continuare.

Sursa: socialistii.md

Sau integrăm Transnistria prin federalizare, sau pierdem Statalitatea Republicii Moldova Socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”