Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Congresul XI Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 august 2013
Congresul XI Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Pe 3 august 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul XI Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În cadrul Congresului a fost examinată situaţia social-politică din ţară, a fost aprobată redacţia nouă a statutului formaţiunii, precum şi a fost aleasă noua componenţă a Consiliului Republican al PSRM.

Delegaţii la congres au mai adoptat şi o Rezoluţie, prin care, îşi exprimă nemulţumirea faţă de situaţia socio-economică din Republica Moldova şi critică activitatea actualei Guvernări.

Totodată, socialiştii îşi propun în perioada imediat următoare elaborarea împreună cu experţii din societatea civilă, pînă la 1 martie 2014, a unui Program alternativ de dezvoltare a ţării pe o perioadă de 10 ani; elaborarea Conceptului de federalizare a Republicii Moldova, care să fie prezentat partenerilor în procesul de negocieri, dar şi opiniei publice pînă la sfîrşitul anului 2013 iar Integrarea Euroasiatică a fost declarată ca vector de dezvoltare a politicii externe a Republicii Moldova.

De asemenea, Partidul Socialiştilor îşi propune “edificarea unei Moldove moderne, integre şi paşnice” iar sloganul de care se va ghida este “Moldova. Muncă. Socialism”.

Potrivit organizatorilor, la lucrările Congresului au participat circa 250 de delegaţi şi invitaţi din toată republica.