Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor a reuşit crearea unei fracţiuni parlamentare a deputaţilor neafiliaţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 octombrie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja de cîteva luni, liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, menţiona necesitatea, cît şi activităţile orientate spre crearea unei fracţiuni în Parlamentul RM. Astăzi, în Legislativul RM, grupul socialiştilor sub conducerea liderului PSRM, Igor Dodon, şi grupul lui Mişin, formată din reprezentanţii Partidului Renaşterii, au declarat crearea noii fracţiuni a deputaţilor neafiliaţi.

În fracţiunea nominalizată au intrat şapte aleşi ai poporului, şi anume Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Veronica Abramciuc, Ion Ceban, Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc.

Noua fracţiune parlamentară va purta denumirea de “Fracţiunea deputaţilor neafiliaţi”. Conducător al fracţiunii a devenit Zinaida Greceanîi, secretar — Tatiana Botnariuc.

“Două partide de stînga diferite au decis să-şi consolideze eforturile. Credem că vom găsi limbă comună în soluţionarea majorităţii problemelor, rămînem în opoziţie şi nu vom organiza războaie de ordin politic, ci vom promova interesele RM şi ale cetăţenilor acesteia”, — a ţinut să menţioneze Zinaida Greceanîi în alocuţiunea sa. Totodată, dînsa a amintit jurnaliştilor prezenţi că, pînă în prezent, nu este membră a unui careva partid.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a precizat următoarele: “Avem şanse reale de a suplimenta fracţiunea cu alţi deputaţi. Pînă la alegeri mai e timp, putem purta un dialog civilizat cu partidele de stînga”. În afară de aceasta, liderul socialiştilor a mai subliniat următoarele: “Aţi văzut poziţia unică a două extreme din Parlament ― a comuniştilor lui Voronin şi a liberalilor lui Ghimpu împotriva creării fracţiunii, şi, în calitate de răspuns dlui Voronin, care, în una din emisiunile televizate, a declarat că eliminarea lui Ghimpu din conducerea ţării este un obiectiv al lui Dodon şi al lui Mişin, da, aşa este, vrem să-i îndepărtăm pe unionişti de la putere. De ce Vă faceţi atîtea griji pentru aceasta, dle Voronin? Dvs. i-aţi asigurat calea spre putere, noi îl vom îndepărta de la ea. Totuşi, pentru ca fiecare să înţeleagă, noi ne creăm fracţiunea nu pentru a elimina pe cineva, cu toate că acesta va fi scopul pe care-l vom realiza. Noi ne conjugăm eforturile în Parlament pentru promovarea unei poziţii unice, consolidate.”

Vadim Mişin, la rîndul său, a menţionat că “Fracţiunea a fost creată pentru o soluţionare mai eficientă, în cadrul Parlamentului, a chestiunilor şi a problemelor pe care avem a le soluţiona în cadrul Legislativului, pentru a obţine hotărîri pe care le aşteaptă de la noi alegătorii noştri.” Deputatul a mai menţionat că: “Fracţiunea se va extinde. Fiţi siguri de aceasta. Cînd — vom vedea. În curînd”.

Conducătorul noii fracţiuni, Zinaida Greceanîi, vorbind despre scopuri şi sarcini, a mai subliniat că: “Statutul de fracţiune parlamentară este mult mai solid, asigurîndu-ne posibilităţi mai mari în activitatea noastră parlamentară de opoziţie, dar, în acelaşi timp, constructivă.”

Sursa: socialistii.md

Socialiştii condamnă activitatea consiliului municipal Chişinău Aripa tînără a Partidul Socialiştilor “Garda Tînără” a surprins de Hramul oraşului locuitorii şi oaspeţii capitalei cu o inscripţie uriaşă “CHIŞINĂU” instalată în centrul oraşului