Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Grupul parlamentar al socialiştilor mai are un pas până a deveni fracţiune

|versiune pentru tipar||
PSRM / 28 septembrie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, la grupul parlamentar al socialiştilor a aderat deputatul Ion Ceban, care a părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor. Astfel, grupul parlamentar al socialiştilor are în prezent patru deputaţi şi există şanse reale să devină în viitorul apropiat fracţiune parlamentară.

Liderul socialist Igor Dodon a salutat gestul lui Ion Ceban şi a îndemnat şi alţi deputaţi comunişti să depăşească frica faţă de represiunile din partea PCRM şi să părăsească acest partid.

Potrivit lui Igor Dodon, după apropierea de ieri dintre Şelin şi Voronin, PCRM a lunecat şi mai tare spre extremism, iar ieşirea lui Ion Ceban din partid este una din reacţiile la extremismul şi erorile strategice ale PCRM-ului.

Vor exista şi alte reacţii, fiindcă PCRM a pierdut simţul realităţii, a adăugat Dodon.

“Ceea ce-i mai ţine pe unii deputaţi în PCRM, este frica. Ei se tem de hărţuirea politică, psihologică şi mediatică la care vor fi supuşi. Toţi deputaţii din PCRM sunt supuşi unei supravegheri severe. Însă odată şi odată situaţia din PCRM va răbufni”, susţine Dodon.

Dodon a mai declarat că socialiştii îi respectă pe mulţi deputaţi din PCRM, cu care au fost buni colegi şi îi aşteaptă să vină pe toţi cei care împărtăşesc valorile de stînga. “Noi avem viziune, avem perspective pentru mulţi ani înainte, de aceea tot mai mulţi oameni lucizi vor veni la noi. Noi vom construi împreună un partid de stînga puternic, dar fără a fi extremişti. Următoarea guvernare va fi creată cu participarea socialiştilor”, a afirmat Dodon.

Sursa: socialistii.md

Trei direcţii strategice pentru următorul sezon politic Igor Dodon felicită oamenii în etate