Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon cheamă la colaborare Partidul Comuniştilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova s-a adresat către Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu îndemnul de a stabili o colaborare constructivă în organizarea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui Dodon “Partidul Socialiştilor salută declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău din 20 iulie 2012, cu privire la necesitatea demiterii Primarului General Dorin Chirtoacă” şi propune o colaborare constructivă deschisă în lansarea şi petrecerea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă. “A venit timpul să renunţăm la retorica ostilă, profitabilă pentru radicalii liberali şi să ne concentrăm eforturile asupra redresării situaţiei din capitală” se menţionează în mesaj.

Dodon îl informează pe liderul comunist că grupul de iniţiativă se află într-un proces activ de formare (la moment peste 300 persoane), care, în cel mai apropiat timp, îşi va începe activităţile de colectare a semnăturilor chişinăuienilor.

În scrisoarea expediată domnului Vladimir Voronin se mai spune că “Partidul Socialiştilor propune lansarea unor negocieri privind colaborarea în crearea agendei de lucru a Consiliului Municipal Chişinău. Împreună avem majoritatea de voturi. În cazul unor negocieri reuşite, situaţia şi repartizarea de forţe în administraţia publică locală a capitalei se poate modifica în mod substanţial. Aceasta înseamnă că se va modifica spre bine şi calitatea vieţii a orăşenilor”.

Apel la colaborare

Dlui Vladimir Voronin,
Preşedintele Partidului Comuniştilor
din Republica Moldova

Stimate dle Vladimir Voronin,

Partidul Socialiştilor din RM saluta declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău din 20 iulie 2012, cu privire la necesitatea demiterii Primarului General Dorin Chirtoacă.

Oraşul se află în pragul falimentului. Criza profundă în sectorul financiar-economic (deficitul bugetului se cifrează deja la mai mult de 400 milioane lei, se înregistrează o lipsă permanentă de mijloace), creşterea excesivă a tarifelor pentru toate tipurile de servicii, reducerea alocaţiilor sociale, problemele din domeniul arhitecturii şi urbanismului, infrastructurii şi ecologiei — iată doar o parte nesemnificativă a tabloului general al evenimentelor.

Sub paravanul “schimbărilor spre bine, democraţie şi libertate”, Dorin Chirtoacă a construit un sistem de “cumătrism” şi corupţie. Potrivit datelor CCCEC, Primăria din Chişinău a fost recunoscută drept cea mai coruptă instituţie publică din ţară.

Chişinău s-a pomenit a fi ostatic al ambiţiilor şi intereselor radicalilor liberali, care, prin înşelăciune şi falsificări, au furat capitala de la cetăţeni, în cadrul alegerilor din anul 2011.

Organizarea unui referendum privind declararea votului de neîncredere pentru actualul Primar este una din acţiunile prin care se poate realiza o modificare radicală a cursului evenimentelor în capitala ţării noastre.

Suntem de părere că, pentru realizarea obiectivului propus, este nevoie de măsuri complexe şi, în primul rînd consolidarea tuturor forţelor sănătoase ale societăţii. Vă amintim că, la 11 iulie, 2012, socialiştii şi-au făcut publică iniţiativa de lansare a unui referendum în mun. Chişinău avînd drept scop demiterea lui Dorin Chirtoacă. Într-un proces activ se află formarea grupului de iniţiativă (la moment peste 300 persoane), care, în cel mai apropiat timp, îşi va începe activităţile de colectare a semnăturilor chişinăuienilor.

În acest context, stimate d-le Preşedinte, Vă propunem o colaborare constructivă deschisă în lansarea şi petrecerea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă. A venit timpul să renunţăm la retorica ostilă, profitabilă pentru radicalii liberali şi să ne concentrăm eforturile asupra poziţiilor pierdute.

Grupul de iniţiativă nu este un instrument politic al unui anumit partid. El se formează în baza unui compromis social amplu, cu implicarea tuturor oamenilor de bună credinţă, indiferent de viziunile lor politice şi apartenenţa socială. Invităm comuniştii la o colaborare activă pentru formarea acestui grup de iniţiativă.

Totodată, Partidul Socialiştilor Vă propune lansarea unor negocieri privind colaborarea în crearea agendei de lucru a Consiliului Municipal Chişinău. Împreună avem majoritatea de voturi. În cazul unor negocieri reuşite, situaţia şi repartizarea de forţe în administraţia publică locală a capitalei se poate modifica în mod substanţial. Aceasta înseamnă că se va modifica spre bine şi calitatea vieţii a orăşenilor.

Cu asigurări de deschidere şi respect,

Igor Dodon,
Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Sursa: socialistii.md

Declaraţia PSRM cu privire la consecinţele evenimentelor de la Bălţi, din 5 august, 2012 Socialiştii au organizat, la Bălţi, acţiunea “Iubesc Moldova”