Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii Partidului Comuniştilor în Consiliul Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 20 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi locuitori ai Chişinăului,
Stimaţi consilieri!

Ţinînd cont de situaţia creată în ţara noastră, în special în municipiul Chişinău, după adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a deciziei de a interzice folosirea secerii şi ciocanului în calitate de simboluri ale PCRM, fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal Chişinău declară:

În baza multiplelor sesizări din partea cetăţenilor municipiului Chişinău, adresate PCRM şi fracţiunii în Consiliul Municipal Chişinău, cu cererea de a apăra simbolurile istorice ale poporului care a învins nazismul în Marele Război pentru Apărarea Patriei, noi declarăm indignarea faţă de acţiunile defaimatoare din partea alianţei de guvernămînt. Considerăm inadmisibilă rescrierea istoriei în favoarea forţelor neofasciste, care doresc egalarea ieroismului poporului sovietic, care a ridicat drapelul Victoriei cu seceră şi ciocan asupra Reichstagului, cu crimele cotropitorilor româno-nazişti. Noi asigurăm cetăţenii Republicii Moldova şi locuitorii capitalei noastre că vom apăra aceste simboluri sfinte ale Victoriei prin toate metodele legale şi chemăm pe toţi să se alăture în lupta noastră de rezistenţă faţă de regimul politic criminal şi antipopular.

Fracţiunea PCRM atrage atenţia cetăţenilor capitalei că unul din principalii organizatori ai acestor acţiuni antipopulare şi antistatale este Dorin Chirtoacă — cel mai bun dintre ucenicii naţionaliştilor români din Republica Moldova, care stabileşte prin municipiu obeliscuri funebre, monumente prin care se răspîndeşte dezbinarea, neliniştea şi frica în societate.

În loc să se ocupe cu problemele cetăţenilor şi a municipiului în general, domnul Chirtoacă este preocupat de propagandă şi politicanism.

Fracţiunea PCRM cere demisia imediată a domnului Chirtoacă din funcţia de Primar general al municipiului Chişinău. În cazul refuzului de a îndeplini cererea noastră legitimă, fracţiunea noastră va iniţia procedura de revocare prin referendum.

Sursa: www.pcrm.md

Partidul Comuniştilor din Cehia condamnă interzicerea de către Parlamentul Republicii Moldova a simbolurilor comuniste Conducerea Moldovei este învinuită de organizarea unui atac raider de preluare a puterii în raionul Basarabeasca