Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune

|versiune pentru tipar||
PSRMPPSMPPMPRPMUEM / 5 februarie 2013 | 
Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune

Pe 5 februarie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările forumul “Moldova: alternativa de stînga” în cadrul căruia Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Partidul “Patrioţii Moldovei”, Partidul “Renaştere” şi Partidul Moldova Unită au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea Consiliului Coordonator comun.

Potrivit liderului socialiştilor, Igor Dodon, unul dintre scopurile forului “este de a crea o platformă socio-politică largă pentru promovarea valorilor de stînga în Republica Moldova” şi “chiar dacă reprezentăm partide diferite şi avem o agendă politică individuală, pe unele domenii vocea noastră trebuie să sune în unison (…) mă refer mai întîi de toate la ideea de stat moldovenesc, identitate moldovenească, protejarea memoriei istorice, promovarea vectorului euro-asiatic, protecţia socială, introducerea Istoriei Moldovei în şcoli”.

În luarea sa de cuvînt, preşedintele Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin a declarat că “acest forum nu este doar un fragment din spaţiul informaţional autohton dar reprezintă un început al conlucrării tuturor forţelor de stînga, ideile cărora sunt împărtăşite de cca 60% din cetăţenii ţării. Este necesară consolidarea forţelor de stînga. Trebuie evitate luptele între aceste partide, mai ales cu PCRM”.

De asemenea, liderul Partidului Popular Socialist, Victor Stepaniuc, a precizat că “trebuie să recunoaştem că proiectul de modernizare a ţării, după anul 1991, a suferit eşec. Nicio guvernare nu a reuşit să facă ceva conform aşteptărilor cetaţenilor. Cred că acest proiect are dreptul la succes, dar nu este garantat, pentru că depinde încă de foarte multe lucruri”.

Autorii iniţiativei de creare a Consiliului de Coordonare sunt membrii societăţii civile, care vor face parte din această structură şi vor elabora un plan de acţiuni pentru activităţile comune ale formaţiunilor politice.