Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 18 decembrie 2016 | 
Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

La 18 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

În cadrul congresului a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSRM, Zinaida Greceanîi, liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, noua componenţă a Consiliului Republican şi Rezoluţia privind obiectivele partidului pentru următoarea perioadă.

Ex-preşedintele socialiştilor, Igor Dodon a ţinut să le mulţumească colegilor şi tuturor membrilor şi susţinătorilor PSRM pentru munca depusă, sprijinul şi încrederea acordată în toţi anii de preşedinţie în PSRM. “Noi am crezut în forţele proprii, am muncit cu dedicaţie, am fost consecvenţi în ideile noastre politice şi am reuşit să devenim cel mai important partid politic din Republica Moldova. Avem cea mai mare fracţiune parlamentară. Avem un preşedinte al statului ales din rândurile partidului socialiştilor. Avem şanse maxime să preluăm întreaga guvernarea a ţării după următoarele alegeri parlamentare”, a spus Dodon.

În luarea sa de cuvânt, Zinaida Greceanîi a menţionat rezultatele pe care partidul le-a obţinut pe parcursul a 5 ani sub conducerea lui Igor Dodon, a relatat despre noile obiective ale partidului menţionând că unul dintre scopurile prioritare ale formaţiunii este victoria în alegerile parlamentare anticipate, crearea unei noi majorităţi parlamentare, crearea unui nou Guvern care va lucra spre binele Moldovei.

Totodată, în cadrul congresului Zinaida Greceanîi a semnat memorandumuri de colaborare interpartinice cu reprezentanţii Partidului Republican al Muncii şi Dreptăţii din Belarus, “Uniunea rusă din Letonia”, Mişcarea Democratică “Georgia Unită”, precum şi cu fracţiunea Partidului Social-Democrat din Kîrgîzstan.

Potrivit organizatorilor, la lucrările congresului au participat circa 800 de delegaţi şi oaspeţi din întreaga ţară şi de peste hotare.