Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului “Pentru Neam şi Ţară” (PpNŢ)

24 noiembrie 2010
Partidul “Pentru Neam şi Ţară” şi Mişcarea Antimafie au convocat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo în cadrul căreia, liderul antimafie, Sergiu Mocanu a declarat că Vlad Plahotniuc a cumpărat Partidul Democrat în anul 2009, pe care îl controlează pe deplin şi parţial deţine control asupra partidelor din Alianţă prin: Şalaru, Oleinic şi Tănase. “În timpul campaniei am repetat până la primitivism «Nu mafiei», lupta o vom continua şi după 28 noiembrie. Dacă ei vor încerca să ne sfideze din parlament, vă asigur că aceste manifestări se vor termina cu explozii sociale”, a menţionat Sergiu Mocanu.

AlegeriRelaţii interpartinice

17 noiembrie 2010
Partidul “Pentru Neam şi Ţară” şi Mişcarea Antimafie au convocat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo în cadrul căreia, liderul antimafie, Sergiu Mocanu a declarat că Vlad Plahotniuc a pregătit 20 de milioane de euro pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, iar pe 15 noiembrie 2010, Partidul Democrat a luat decizia ca omul de afaceri să apară pe lista democraţilor pentru alegeri. Totodată, Mocanu a prezentat fotografii cu o platformă de aterizare a elicopterelor, pe clădirea Global Business Center, unde îşi are sediul Vlad Plahotniuc, şi a spus că în cazul în care PDM va pierde alegerile, omul de afaceri ar plănui să plece din ţară. De asemenea, Sergiu Mocanu a subliniat că, deşi mai devreme se spunea că Mişcarea Antimafie face jocul comuniştilor sau a premierului Vlad Filat, echipa care îl însoţeşte este un detaşament de sacrificiu, care nu are nicio înţelegere de culise cu nimeni.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omuluiRelaţii interpartinice

10 noiembrie 2010
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie şi primul în lista candidaţilor Partidului “Pentru Neam şi Ţară”, a ţinut o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia a făcut noi dezvăluiri privind proprietăţile deţinute de unii funcţionari publici “puşi în slujba lui Vladimir Plahotniuc”. Mocanu a declarat că preşedintele judecătoriei economice de circumscripţie, Aureliu Colenco “acoperă toate acţiunile ilegale ale lui Plahotniuc şi pentru fiecare dosar ia 10%. Proprietăţile lui Colenco sînt greu de identificat în Moldova, în schimb am reuşit găsit proprietăţile lui în Odesa, unde acesta are un iaht estimat la milioane de euro”. Potrivit lui Mocanu, un alt judecător cu “proprietăţi de milioane” este Sergiu Namaşco, judecător la Curtea Economică, precum şi Sergiu Furdui, vicepreşedintele Colegiului Penal a Curţii Supreme de Justiţie, Vlad Guzic, procuror în cadrul Procuraturii Chişinău, care examinează dosarele la comandă. Sergiu Mocanu susţine că actuala guvernare are în mîinile sale toate pîrghiile pentru a lupta împotriva comuniştilor şi a mafiei, dar nu face acest lucru pentru că îşi apără propriile interese.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

3 noiembrie 2010
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie şi primul în lista candidaţilor PPNŢ, a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia a declarat că Vladimir Plahotniuc şi-a pus în slujbă conducerea CCCEC, pe care a asigurat-o cu bani grei pentru ca aceasta să i se subordoneze. Mocanu a prezentat averile a cinci angajaţi ai CCCEC, precizînd că ele se ridică la “milioane de euro, în timp ce veniturile lor legale pe toată perioada de activitate nu depăşesc 50 mii euro”. “Cum este posibil ca din salariul de 3,5 mii lei să-ţi ridici adevărate castele? Vladimir Plahotniuc le-a oferit acestora bani şi i-a pus în slujba sa”, a spus Mocanu, care a precizat că a adunat toate datele despre veniturile şi proprietăţile angajaţilor CCCEC cu foarte mare dificultate, deoarece datele personale ale acestora sînt ascunse. El a menţionat că partidele liberale care au venit la putere după 29 iulie 2009 nu şi-au îndeplinit obligaţiunile faţă de cetăţeni, lăsînd la putere oamenii lui Plahotniuc.

AlegeriDrepturile şi libertăţile omului

27 octombrie 2010
Partidul Pentru Neam şi Ţară a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia preşedintele organizaţiei teritoriale Buiucani, a Partidului Democrat, Ilie Rotaru, împreună cu circa 150 de membri, au anunţat că părăsesc formaţiunea PD. Rotaru a declarat că susţine principiile şi valorile enunţate de liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, şi a precizat că în cazul în care i se va propune să adere la această Mişcare o va face.

Activitatea internă de partidAlegeriRelaţii interpartinice

Arhiva

2010 [7]
2009 [3]
2008 [2]