Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM)

17 februarie 2014
Conducerea Partidului Popular Socialist din Moldova şi a Partidului “Patrioţii Moldovei” au purtat negocieri pentru crearea Blocului Forţelor de Stînga în scopul participării active în alegerile parlamentare 2014.

AlegeriEvenimente comuneRelaţii interpartinice

7 februarie 2014
La Chişinău, conducerea Partidului Popular Socialist şi a Partidului Social-Democrat din Moldova au purtat tratative oficiale pentru crearea unui bloc politic al forţelor de centru-stînga şi patriotice, care urmează să participe activ în alegerile parlamentare din anul 2014.

AlegeriEvenimente comuneRelaţii interpartinice

Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune
5 februarie 2013 | 
Pe 5 februarie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările forumul “Moldova: alternativa de stînga” în cadrul căruia Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Partidul “Patrioţii Moldovei”, Partidul “Renaştere” şi Partidul Moldova Unită au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea Consiliului Coordonator comun[]

Activitatea internă de partidEvenimente comuneRelaţii interpartinice

5 august 2012
Uniunea Forţelor de Stînga a organizat un miting de protest în mun. Bălţi. Liderul social democraţilor, Victor Şelin, a informat participanţii despre acţiunile şi decizia CEC de a interzice iniţierea Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi a criticat poziţia Alianţei de guvernămînd privind desfăşurerarea referendumului PSD. De asemenea, Victor Şelin a criticat politicile unioniste ale AIE şi protestele pe care cîteva organizaţii unioniste din ţară le organizează în diferite regiuni ale ţării.

Atitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-culturalDrepturile şi libertăţile omului

6 iunie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc a făcut apel către delegaţii celui de-al VII-lea Congres al Partidului Comuniştilor să susţină procesul de colectare a semnăturilor în vederea organizării referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia — Kazahstan — Belarus. Stepaniuc s-a declarat convins că “susţinerea de către PCRM a acestei iniţiative benefice pentru ţară va fi un pas înainte pe calea consolidării forţelor de stînga şi patriotice din Moldova”, pe când ideea de integrare europeană, “promovată intens de actuala guvernare, nu este altceva decît o iluzie, acest lucru fiind demonstrat prin calcule economice”.

Politica externă / integrare europeanăRelaţii interpartinice

Evenimente majore

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]