Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePLDM

Evenimente ale PLDM la tema “Activitatea internă de partid”

Congresul VIII Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova
9 septembrie 2018
La 9 septembrie 2018 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), eveniment la care au participat circa 400 delegaţi ai partidului din toată republica. Delegaţii la congres l-au ales în calitate de preşedinte al PLDM pe deputatul Tudor Deliu, funcţie devenită vacantă după ce Viorel Cibotaru şi-a dat demisia de onoare[]
25 iunie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM în cadrul căreia au fost aleşi vicepreşedinţii şi secretarul general al partidului. În calitate de vicepreşedinţi au fost aleşi: Vadim Pistrinciuc, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Liliana Palihovici şi Andrei Spânu. Victor Roşca a fost reales în funcţia de secretar general al PLDM. De asemenea, CPN a aprobat componenţa grupului de negociatori cu partidele pro-europene în vederea identificării unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.
Congresul VII al Partidului Liberal Democrat din Moldova
18 iunie 2016 | 
Pe 18 iunie 2016, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea noilor organe de conducere şi adoptarea modificărilor în statutul şi programul partidului[]
PLDM, PDM şi PL au semnat Acordul de constituire a AIE-3
23 iulie 2015 | 
Pe 23 iulie 2015, la Chişinău, liderii partidelor pro-europene au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3. Acordul a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PDM) şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL)[]
Constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană
23 ianuarie 2015 | 
Pe 23 ianuarie 2015, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat Acordul de constituire a Alianţei de guvernare, numită Alianţa Politică pentru Moldova Europeană (APME)[]
PLDM a organizat o acţiune de amploare pentru susţinerea integrării europene
7 septembrie 2014 | 
Pe 7 septembrie 2014, la Chişinău, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a organizat Acţiunea “PLDM pentru Europa!”. La eveniment au participat zeci de mii de cetăţeni din raioanele ţării[]
23 august 2014 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa lărgită a Consiliului Politic Naţional la care au participat membrii consiliului, reprezentanţii partidului în organele puterii centrale şi locale, liderii organizaţiilor teritoriale etc. În cadrul şedinţei a fost făcută o evaluare a activităţii PLDM şi au fost trasate sarcinile în perioada imediat următoare, în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.
12–13 iulie 2014
Preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat, a avut întâlniri cu membrii de partid din raioanele Orhei şi Căuşeni. În cadrul întrevederilor, au fost puse în discuţie subiecte ce vizează construcţia de partid, realizările şi planurile de viitor ale Organizaţiilor Primare dar şi importanţa alegerilor parlamentare din 2014.
13 iunie 2014 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PLDM, Vlad Filat, alături de prim-vicepreşedintele partidului, Iurie Leancă, au prezentat programul de dezvoltare a Moldovei pînă în anul 2020. “În pofida rezultatelor semnificative, obţinute în ultimii ani, ţara are încotro să tindă, şi PLDM va depune toate eforturile pentru obţinerea integrării europene”, a declarat Vlad Filat.
28 mai 2014
La Chişinău, Organizaţia Teritorială a PLDM a organizat Forumul oamenilor de afaceri din municipiul Chişinău, la care au participat circa 800 de manageri de întreprinderi mici şi mijlocii din capitală şi din suburbii, miniştri şi deputaţi. În cadrul evenimentului, au fost prezentate beneficiile semnării Acordului de Asociere cu UE şi discutate problemele economice din ţară. La finele şedinţei a fost constituită Asociaţia Managerilor şi Oamenilor de Afaceri Chişinău a PLDM, preşedinte al căreia a fost ales Pavel Caba.
2 mai 2014 | 
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa în format extins a Consiliului Politic Naţional al PLDM, în cadrul căreia a fost pusă în discuţie situaţia politică de moment, priorităţile PLDM pe termen scurt, acţiunile de viitor şi pregătirile pentru alegerile din toamna acestui an. Liderul liberal-democraţilor, Vlad Filat, a solicitat conducerii partidului “mobilizare completă, unitate şi responsabilitate, pentru a atinge scopurile puse în faţă şi realizarea promisiunilor date cetăţenilor”.
7 aprilie 2014
A avut loc şedinţa Consiliului politic al Organizaţiei Teritoriale Dubăsari a PLDM, eveniment la care s-a discutat despre activitatea organizaţiei şi problemele cu care se confruntă cetăţenii moldoveni în localităţile de pe Nistru. Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni pentru a călători în UE.
6 aprilie 2014
În raionul Criuleni, a fost constituită Asociaţia medicilor şi farmaciştilor liberal-democraţi, eveniment la care au participat peste 200 de membri şi simpatizanţi ai PLDM. În cadrul şedinţei, au fost alese organele de conducere şi aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a asociaţiei.
30 martie 2014
A avut loc conferinţa de constituire a Asociaţiei Teritoriale Bălţi a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Delegaţii au aprobat structura asociaţiei, regulamentul şi planul de activitate pentru anul 2014.
22–30 martie 2014
La iniţiativa staff-ului electoral central al PLDM au fost organizate o serie de seminare de instruire a şefilor staff-urilor electorale teritoriale, responsabililor pentru lucrul organizatoric, preşedinţilor organizaţiilor teritoriale şi secretarilor politici. În cadrul instruirilor au participat peste 130 de persoane.
16 martie 2014
La Ungheni, s-a întrunit în şedinţă Consiliul Politic Teritorial al PLDM, la care au fost prezenţi cca 100 de membri, dar şi oaspeţi din capitală. Cei prezenţi au fost informaţi despre componenţa staff-ului electoral raional şi au pus în discuţie formarea staff-urilor locale pe lîngă secţiile de votare.
9 februarie 2014 | 
La Ungheni, a avut loc al III-lea Forum al autorităţilor locale PLDM, eveniment la care au participat peste 900 de aleşi locali liberal-democraţi din totalul de 3738. Forumul şi-a finalizat lucrările cu adoptarea unei Rezoluţii, în care sunt condamnate toate încercările de a deturna parcursul european şi se face apel către toată societatea să se alăture eforturilor de dezvoltare şi modernizare a ţării prin integrare europeană.
7 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liberal-democraţii Valeriu Streleţ şi Liliana Palihovici au prezentat priorităţile PLDM pentru sesiunea primăvară-vară a Parlamentului. Potrivit celor doi oficiali, liberal-democraţii se vor axa pe patru mari obiective: 1. Integrarea europeană; 2. Educaţia; 3. Mai multe locuri de muncă; 4. Lupta împotriva corupţiei, consolidarea integrităţii justiţiei.
3 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat Săptămâna Democraţiei şi Autonomiei Locale, în conformitate cu decizia Consiliului Politic Naţional. Potrivit deputatului Tudor Deliu, pe parcursul săptămînii curente vor fi organizate în fiecare zi ateliere de lucru, concepute pentru a facilita dialogul aleşilor locali cu reprezentanţii autorităţilor centrale.
1 februarie 2014
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM, în cadrul căreia au fost discutate chestiuni cu privire la organizarea celei de a 3-a ediţii a Forumului Aleşilor Locali ai PLDM. Totodată, s-a decis instituirea staff-ul electoral al PLDM iar în perioada rămasă pînă la demararea campaniei electorale, PLDM şi-a propus fortificarea sub aspect organizatoric, finalizării proiectelor iniţiate şi realizării angajamentelor asumate.
20 ianuarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut publice priorităţile formaţiunii pentru anul 2014. Potrivit lui, în anul 2014 cuvîntul cheie pentru clasa politică din Republica Moldova va fi — responsabilitate. “Vom munci pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor, acelea de a trăi într-un stat liber şi european. Şi chiar dacă anul 2014 este unul electoral vom acorda cea mai mare atenţie obiectivului de integrare europeană”, a opinat Filat.
28 decembrie 2013
În raionul Criuleni, a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi, eveniment la care au participat 350 de membri ai PLDM în frunte cu liderul fromaţiunii, Vlad Filat. Delegaţii au ales conducerea şi au aprobat Regulamentul de activitate al asociaţiei.
Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova
8 decembrie 2013 | 
Pe 8 decembrie 2013, la Chişinău, s-a desfăşurat Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), cu genericul “Înainte, nu înapoi”. În cadrul congresului, Vlad Filat a fost reales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte al PLDM şi au fost operate modificări în statutul formaţiunii[]
24 noiembrie 2013
La Edineţ, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 268 de delegaţi din cadrul organizaţiilor primare din raion. Delegaţii au ales un nou preşedinte al organizaţiei, au votat lista membrilor Consiliului Politic Teritorial, format din 71 persoane, şi au ales Comisia de cenzori.
23 noiembrie 2013 | 
La Chişinău, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, cu genericul “Tinerii aleg Europa”, la care au participat 700 delegaţi din toată ţara. La conferinţă, au fost prezenţi şi preşedintele PLDM, Vlad Filat, deputaţi, miniştri liberal-democraţi. Delegaţii la conferinţă au ales noile organe de conducere. Cu majoritatea voturilor, în funcţia de preşedinte al TLDM a fost ales Andrei Spânu. Delegaţii la conferinţă au semnat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană.
22–25 noiembrie 2013
La Sîngerei, Ştefan-Vodă, Edineţ, Şoldăneşti şi Criuleni au avut loc Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale PLDM. Delegaţii au discutat despre ultimele evoluţii social-politice din ţară, au venit cu propuneri cu privire la modificările statutului PLDM, care urmează să fie votat la Congresul partidului şi au fost aprobate listele delegaţilor care vor participa la Congresul VI al formaţiunii din data de 8 decembrie curent.
17 noiembrie 2013
La Rezina, a avut loc Conferinţa Teritorială a PLDM, eveniment la care au participat 100 delegaţi din cadrul organizaţiilor primare din raion. În calitate de invitaţi au fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, şi Lilia Bolocan, directorul AGEPI. În cadrul şedinţei a fost aprobată lista delegaţilor care vor participa la Congresul VI al PLDM.
16–17 noiembrie 2013
La Făleşti şi Donduşeni, au fost organizate Conferinţele Organizaţiilor teritoriale ale PLDM, la care au participat mai mulţi delegaţi din raioanele respective. Delegaţii la conferinţă au audiat raportul de activitate şi au ales organele de conducere. De asemenea, au fost desemnaţi delegaţii care vor participa la Congresul VI al PLDM.
15 noiembrie 2013
S-a desfăşurat a VI-a Conferinţă a Organizaţiei teritoriale Chişinău a PLDM, la care au fost prezenţi peste 800 de membri de partid. Delegaţii l-au reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei pe Sergiu Palihovici, au ales componenţa Consiliului Politic şi a Comisiei de Cenzori. De asemenea, membrii liberal-democraţi au prezentat propuneri de completare şi modificare a Programului şi Statutului PLDM, care urmează să fie votate la Congresul VI al partidului.
10 noiembrie 2013
La Drochia, s-a desfăşurat Conferinţa teritorială a PLDM, la care au participat 180 de delegaţi din raion. De asemenea, la lucrările conferinţei au fost prezenţi deputatul PLDM, Tudor Deliu, şi ministrul de Interne, Dorin Recean.
10 noiembrie 2013
La Ialoveni, s-a desfăşurat Conferinţa organizaţiei teritoriale a PLDM, în cadrul căreia au participat 220 de delegaţi din 49 de organizaţii primare din raion. În calitate de invitaţi la conferinţă au participat preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu.
9 noiembrie 2013
La Călăraşi, s-a desfăşurat Conferinţa organizaţiei teritoriale a PLDM, la care au fost prezenţi 100 de delegaţi şi 20 invitaţi din 44 de organizaţii primare. De asemenea, la conferinţă au participat vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrinciuc.
9 noiembrie 2013
La Soroca, s-a desfăşurat lucrările Conferinţa organizaţiei teritoriale a PLDM, eveniment la care au participat 224 de delegaţi din toate organizaţiile primare din raion. La şedinţă au fost prezenţi, de asemenea, deputatul Alexandru Cimbriciuc, deputatul Chiril Lucinschii, deputatul Iurie Chiorescu, precum şi viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama.
9 noiembrie 2013
La Hînceşti, s-a desfăşurat Conferinţa organizaţiei teritoriale a PLDM, la care au fost prezenţi 344 de delegaţi din 83 de organizaţii primare. De asemenea, la conferinţă au participat preşedintele PLDM, Vlad Filat, ministrul de interne, Dorin Recean, deputaţii PLDM, Nae-Simion Pleşca şi Ion Ionaş.
2 noiembrie 2013 | 
La Ialoveni s-a desfăşurat ediţia III-a a Forumului Tinerilor Aleşi Locali ai PLDM. La forum au participat circa 200 de primari, consilieri locali şi raionali liberal-democraţi cu vîrsta de pînă la 35 ani. “E nevoie de solidaritate, de înţelegerea faptului că nu este suficient să rezolvi problemele dintr-o localitate sau alta, ci la nivelul întregii ţări. Trebuie să avem nu doar localităţi model, ci o ţară model. Doar atunci vom avea sentimentul de viaţă bună în ţara noastră”, adeclarat liderul PLDM, Vlad Filat.
29 octombrie 2013
La Floreşti, a avut loc Conferinţa Organizaţiei de Tineret a PLDM, la care au participat peste 100 persoane, delegaţi şi invitaţi, care au ales conducerea organizaţiei pentru următorii doi ani, dar şi au stabilit priorităţile organizaţiei pentru perioada imediat următoare.
28 octombrie 2013
Organizaţia Teritorială Chişinău a PLDM a organizat Conferinţa de constituire a Asociaţiei lucrătorilor medicali şi farmaciştilor liberal democraţi din mun. Chişinău, la care au fost prezenţi 265 de delegaţi şi simpatizanţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.
27 octombrie 2013
A avut loc Conferinţa Organizaţiei de Tineret Drochia a PLDM, la care au fost prezenţi peste 50 de delegaţi. În cadrul şedinţei a fost aleasă conducerea organizaţiei de tineret, aprobată lista persoanelor care vor face parte din Biroul permanent şi stabilită lista tinerilor care vor participa la conferinţa naţională a TLDM.
26 octombrie 2013
La Bălţi, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM, la care au participat 96 de delegaţi. În cadrul conferinţei a fost aleasă conducerea organizaţiei, a fost aleasă noua componenţă a Consiliului politic teritorial, compusă din 37 membri, şi aprobată lista delegaţilor care vor participa la Congresul VI al PLDM.
26 octombrie 2013
La Orhei, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM, în cadrul căreia au fost prezenţi 235 de delegaţi. La conferinţă a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei şi aleasă noua conducere a OT.
23 octombrie 2013
Preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale Basarabeasca a PLDM. La şedinţă au mai participat deputatul PLDM, Ion Ionaş, membrii organizaţiilor primare din Abaclia, Basarabeasca, Sadaclia, Başcalia şi Carabetovca. În cadrul şedinţei de lucru au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale formaţiunii.
20 octombrie 2013
La Anenii Noi, s-a desfăşurat Conferinţa Tineretului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 72 de delegaţi. În cadrul conferinţei a fost aleasă conducerea organizaţiei şi a fost stabilită lista tinerilor care vor participa la conferinţa naţională a TLDM.
13 octombrie 2013
Liderul liberal-democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Şoldăneşti. În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte ce ţin de construcţia de partid, consolidarea structurilor teritoriale ale partidului, dar şi situaţia politică din Republica Moldova.
12 octombrie 2013
La Orhei, s-a desfăşurat Conferinţa TLDM la care au participat 51 de delegaţi din raion. Pînă acum, s-au desfăşurat conferinţele teritoriale la Basarabeasca, Şoldăneşti, Ungheni şi Cahul. Evenimentele regionale preced Conferinţa naţională a TLDM, programată pentru data de 23 noiembrie 2013.
29 septembrie 2013
Timp de trei zile, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, însoţit de vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrinciuc, efectuează o vizită în Marea Britanie, la invitaţia partenerilor politici din Partidul Conservator.
29 septembrie 2013
A avut loc Conferinţa Tineretului Liberal Democrat din raionul Basarabeasca, care a ales noua conducere a organizaţiei. În funcţia de preşedinte a fost ales Afanasii Tarlev, iar vicepreşede a fost desemnat Dumitru Ciobanu.
26 septembrie 2013
Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a deplasat în satele Coşniţa, Holercani şi Oxentea, unde a avut întrevederi cu preşedinţii Organizaţiilor Primare din raionul Dubăsari. În cadrul întrevederilor, au fost puse în discuţie subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului.
26–28 august 2013 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat a lansat Consiliul Liderilor Locali, eveniment la care au participat 140 de tineri din raioanele ţării cu diverse funcţii la nivel local: consilieri raionali sau locali, angajaţi în serviciile desconcentrate, antreprenori. Tinerii liberal-democraţi au avut dezbateri axate pe politicile publice împreună cu factori de decizie din Guvern şi Parlament şi diverse instruiri de dezvoltare personală.
2–4 august 2013 | 
Tineretul Liberal Democrat din Moldova a organizat Şcoala de Vară “14 pentru 2014”, care a reunit la Vadul lui Vodă coordonatori de echipe şi de proiecte, membri TLDM din licee şi cluburile universitare. Pe parcursul celor 3 zile, participanţii Şcolii de Vară “14 pentru 2014” au avut sesiuni de cunoaştere, dezbateri în domeniul economic, fiscal, agricultură, sănătate şi educaţie.
20 iulie 2013 | 
La Chişinău, s-a întrunit în şedinţă Consiliul Politic Naţional (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat miniştri şi factori de decizie liberal democraţi. Ordinea de zi a şedinţei a inclus mai multe chestiuni, între care crearea grupurilor de lucru pentru pregătirea Congresului VI al partidului, elaborarea noului Program al PLDM, modificarea Statutului şi ajustarea componenţei CPN. “Trebuie să vorbim mai mult cu oamenii. Ei trebuie să înţeleagă că agenda europeană nu înseamnă doar sloganuri, negocieri şi documente. Integrarea europeană înseamnă ceea ce facem noi concret în ţara noastră — drumuri, şcoli, gazoducte, apeducte, proiecte sociale”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.
14 mai 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, preşedintele PLDM, Vlad Filat a anunţat că formaţiunea sa l-a înaintat pe prim-vicepreşedintele partidului, Iurie Leancă în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova. “Considerăm că negocierile şi consultările pe marginea formării noului guvern sunt un adevărat test de maturitate politică, care va scoate în vileag cine şi ce interese promovează în realitate”, a punctat Vlad Filat. De asemenea, Iurie Leancă a declarat că decizia Biroului Permanent Central este o onoare, dar şi o mare responsabilitate.
23 martie 2013
Liderul liberal-democraţilor, Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii de partid din mun. Bălţi, şedinţă la care au fost prezenţi cca 200 de membri ai organizaţiei teritoriale, consilieri municipali, responsabili de micro-sectoare. Vlad Filat a făcut o prezentare a situaţiei politice din ţară, în contextul acordării votului de neîncredere guvernului, şi poziţia partidului faţă de aceasta. El a accentuat importanţa menţinerii unei bune comunicări între liderii locali şi membrii de partid, precum şi între conducerea centrală şi cea teritorială, în vederea unei colaborări eficiente.
19 martie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Biroului Politic Executiv al PLDM în cadrul căreia s-a discutat despre iniţiativa comuniştilor de a-l demite pe preşedintele Parlamentului, democratul Marian Lupu. Preşedintele PLDM, Vlad Filat a declarat după şedinţă că deocamdată nu s-a luat nicio decizie “mai sunt necesare consultări între reprezentanţii partidelor”
16 martie 2013
La Anenii Noi, a avut loc şedinţa Consiliului politic teritorial al PLDM la care au participat membrii Consiliului Politic, preşedinţi ai organizaţiilor primare, consilieri raionali, locali şi primari ai PLDM. Delegaţii au discuta despre situaţia politică din ţară, cooptarea noilor membri şi alegerea secretarului organizaţiei. La finele şedinţei a fost adoptată o declaraţie privire la susţinerea acordată premierului Vlad Filat în implementarea reformelor şi a parcursului european.
16 martie 2013
La Hînceşti, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM, eveniment la care au fost prezenţi 260 de delegaţi din toate organizaţiile primare. Delegaţii au audiat raportul de activitate, au ales conducerea OT, au modificat şi completat componenţa Consiliului Politic şi Comisiei de cenzori.
15 martie 2013
La Ştefan Vodă, a avut loc şedinţa lărgită a Consiliului politic teritorial al PLDM, eveniment la care au participat 100 de membri ai Consiliului Politic şi Organizaţiei de Femei. Delegaţii au discutat despre situaţia social-politică din ţară, au ales vicepreşedinţii OT şi au modificat componenţa Biroului Politic Teritorial.
10 martie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM, în cadrul căreia s-a discutat situaţia politică actuală după demiterea Guvernului şi despre negocierile care urmează în reformarea AIE. “Noi trebuie să identificăm soluţii şi căi pentru a asigura guvernarea democratică în continuare în Republica Moldova. Pentru a depăşi criza politică, trebuie iniţiate negocieri. Acestea trebuie să aibă loc fără orice precondiţii”, a declarat după şedinţă liderul PLDM, Vlad Filat.
6 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă a declarat că Vlad Filat va rămîne candidatul Partidului Liberal Democrat din Modova la funcţia de prim-ministru. “Guvernul Filat a reuşit să scoată Moldova din colaps economic, ţara a avansat considerabil în implementarea reformelor, a adus RM aproape de semnarea Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Vlad Filat a demonstrat că este un prim-ministru bun. Ambele guverne conduse de Filat au fost funcţionale şi eficiente”, a argumentat Leancă.
23 februarie 2013
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional (CPN) al PLDM, în cadrul căreia s-a discutat despre evoluţia situaţiei social-politice din ţară, realizarea agendei europene a PLDM, ajustarea componenţei CPN, a Comisiei de Cenzori şi Curţii de Etică şi Arbitraj. În cadrul şedinţei, omul de afaceri Petru Bodarev a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al PLDM. La finele şedinţei a fost adoptată Declaraţia Consiliului Politic Naţional cu privire la situaţia politică actuală, în care este condamnat şantajul politic, justiţia la comandă şi utilizarea instituţiilor statului în acest scop.
17 februarie 2013
La Chişinău, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat peste 300 de tineri din mun. Chişinău şi raioanele republicii. La finalul întîlnirii, participanţii au adoptat în mod unanim Manifestul Tineretului Liberal Democrat din 17 februarie 2013, în care se cere Partidului Democrat şi Partidului Liberal să se disocieze de oligarhi şi mafioţi pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi pentru neadmiterea revenirii comuniştilor la guvernare.
23 decembrie 2012
A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Leova a PLDM, la care au participat 105 de delegaţi, desemnaţi de către organizaţiile primare. La conferinţă a fost audiat raportul de activitate a OT pentru perioada 2010–2012, a fost aleasă noua conducere a OT şi noua componenţă a Consiliului Politic Teritorial şi a Comisiei Teritoriale de Cenzori.
23 decembrie 2012
La Criuleni, s-a desfăşurat şedinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, în cadrul căreia s-au făcut totalurile activităţii pentru anul 2012 şi au fost stabilite obiectivele pentru anul viitor. La eveniment au participat 500 de membri ai partidului în frunte şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, deputaţii: Chiril Lucinschi, Elena Frumosu şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.
22 decembrie 2012
În Anenii Noi, s-a desfăşurat şedinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat în cadrul căreia s-a făcut totalurile activităţii pentru anul 2012 şi a stabilit obiectivele pentru anul viitor. Liderul organizaţiei, Alexandru Barbăroşie a declarat că echipa PLDM din raion este consolidată, obiectivele stabilite au fost realizate. În continuare urmează să să muncească pentru sporirea capacităţilor organizaţionale ale echipei teritoriale.
15 decembrie 2012
La Sîngerei, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 79 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion. Delegaţii au audiat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale, au ales noua conducere şi au votat noua componenţă a Consiliul Politic. De asemenea, delegaţii au ales noul Consiliu Politic format din 31 de membri şi au trasat sarcinile de viitor ale OT Sîngerei a PLDM.
8 decembrie 2012
La Ştefan Vodă, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 60 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion. În cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate pentru 2011–2012 şi au fost trasate sarcinile de viitor ale OT Ştefan Vodă a PLDM.
7 decembrie 2012 | 
Fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor a susţinut o conferinţă de presă, cu ocazia aniversării a 5 ani de la fondarea partidului. Preşedintele fracţiunii, Valeriu Streleţ, a vorbit despre realizările PLDM iar deputatul George Mocanu s-a referit la angajamentele de viitor. Totodată, vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, a spus că în cei cinci ani au avut loc cinci campanii electorale, iar PLDM a reuşit să obţină 32 de mandate în Parlament, 300 de mandate de consilier în consiliile raionale şi municipale, peste 3 mii — în consiliile locale şi 287 de mandate de primar.
2 decembrie 2012
La Drochia, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 200 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion. Delegaţii au audiat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale, au ales noua conducere, au votat noua componenţă a Consiliul Politic format din 39 de membri şi au trasat sarcinile de viitor ale OT Drochia a PLDM.
24 noiembrie 2012
A avut loc şedinţa Consiliului Politic Teritorial al OT Orhei a PLDM, eveniment la care au participat 56 de membri ai consiliului, iar şedinţa a fost prezidată de preşedintele Organizaţiei Teritoriale, Petru Ştirbate. În cadrul şedinţei, a fost prezentat bilanţul activităţii organizaţiei de la ultima şedinţă a CPT pînă în prezent şi a fost modificat numărul de membri ai Biroului Permanent.
3 noiembrie 2012
Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a participat la o şedinţă de lucru cu conducerea Organizaţiei Teritoriale Cantemir, a organizaţiilor primare, consilierilor raionali şi locali şi primarilor liberal democraţi. Liderul PLDM, a îndemnat primarii să-şi facă meseria profesionist şi onest şi să îndeplinească toate promisiunile făcute cetăţenilor în campania electorală.
Vlad Filat a avut o întîlnire cu locuitorii satului Cîrpeşti, r-nul Cantemir în contextul în care pe 11 noiembrie curent, vor avea loc alegeri locale în această localitate. Preşedintele PLDM a discutat cu oamenii despre problemele cu care se confruntă şi a asistat la prezentarea angajamentelor pe care şi le asumă candidatul PLDM la funcţia de primar.
21 octombrie 2012
La Anenii Noi s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 83 de delegaţi. Conform ordinii de zi, delegaţii au discutat chestiuni ce ţin de activitatea structurii teritoriale, au audiat raportul de activitate prezentat de preşedintele organizaţiei, Alexandru Barbăroşie, precum şi au ales noua conducere.
20 octombrie 2012
A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Cimişlia a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat 115 delegaţi. Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale şi au ales componenţa Consiliului Politic Teritorial şi a Biroului Permanent Teritorial.
19 octombrie 2012
Secretarii Organizaţiilor Teritoriale ale PLDM s-au întrunit la sediul central al partidului, pentru a face schimb de experienţă privind practicile şi metodele de comunicare cu alegătorii. Secretarii şi-au împărtăşit propria experienţă de comunicare cu alegătorii, nu doar în timpul campaniilor electorale, dar şi în perioada dintre alegeri. De asemenea, au relatat despre practicile de dezvoltare a unor legături strînse dintre membrii de partid, susţinători şi potenţialii votanţi.
13 octombrie 2012
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat deputaţii şi miniştrii liberal democraţi, precum şi factorii decizionali din cadrul executivului. În cadrul şedinţei, pentru acţiuni incompatibile cu normele statutare, Valeriu Cosarciuc şi Pantelei Sandulache şi-au pierdut calitatea de membri de partid. Totodată, Grigore Belostecinic, rector al ASEM, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al partidului, responsabil de domeniul educaţiei.
11 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Tineret a PLDM a lansat “Academia Politică”, un program de instruiri şi discuţii politice, care îşi propune crearea şi dezvoltarea tinerilor şi viitorilor oameni politici. Preşedintele organizaţiei, deputatul George Mocanu a declarat că, în cadrul programului, tinerii vor aborda subiecte ce ţin de interesul şi participarea cetăţenilor în viaţa politică, încrederea alegătorilor în sistemul politic şi în politicieni.
22 septembrie 2012
La Căuşeni, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, şedinţă la care au participat 100 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion. Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale, au ales noua conducere şi au discutat despre situaţia politică din ţară.
La Orhei a avut loc Forumul Aleşilor Locali ai PLDM
18 septembrie 2012 | 
Pe 18 septembrie 2012, la Orhei, a avut loc Forumul Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat peste 750 de primari, consilieri locali, raionali şi municipali, preşedinţi de raioane, deputaţi şi miniştri[]
16 septembrie 2012
La Edineţ şi Bălţi au avut loc şedinţa activelor Organizaţiilor teritoriale de Femei la care au participat şi vicepreşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM, Liliana Bolocan. În discuţie au fost abordate principalele probleme cu care se confruntă la moment organizaţiile de femei ale partidului şi au fost elaborate planurile de activitate pentru perioada următoare. Femeile liberal democrate au discutat şi despre sporirea gradului de implicare a femeii în viaţa social-politică a ţării şi în activităţile decizionale.
24 iulie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă a fost admisă în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul Organizaţiei Studenţii Democraţi Europeni, parte a Partidului Popular European. “Acest fapt a reprezentat o recunoaştere a rolului pe care Organizaţia de Tineret a PLDM l-a avut în readucerea şi dezvoltarea democraţiei în Moldova, în promovarea intereselor tinerilor, dar şi a efortului de a dezvolta o nouă clasă politică”, a specificat George Mocanu.
7 iulie 2012
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic al Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat chestiuni privind alegerea vicepreşedintelor OF a PLDM şi a secretarului politic, priorităţile de dezvoltare pentru iulie-decembrie 2012, instruirile la care OF PLDM participă, precum şi la colaborarea internaţională în cadrul Partidului Popular European.
26 aprilie 2012
La Chişinău a avut loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Teritoriale Chişinău a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “Stejarul” a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La lucrările şedinţei au participat membri şi simpatizanţi ai PLDM, deputaţi şi reprezentanţi ai Guvernului. Scopul Asociaţiei este de a promova principiile democratice şi programul PLDM în rândurile militarilor şi colaboratorilor structurilor de forţă, în rezervă şi retragere, din mun. Chişinău, precum şi implicarea lor în viaţa publică a Republicii Moldova. Delegaţii au dezbătut structura organizatorică a Asociaţiei nou create şi au aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare.
31 martie 2012 | 
La Chişinău s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM. În cadrul şedinţei au fost aleşi vicepreşedinţii PLDM, secretarul general, membrii Biroul Permanent Central şi au fost create Departamentele de specialitate din cadrul CPN. Cu votul unanim al celor prezenţi, în funcţiile de vicepreşedinţi au fost aleşi: Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, Ion Balan, Vadim Pistrinciuc, Octavian Grama, şi Iurie Ţap. În funcţia de secretar general al PLDM a fost reales Victor Roşca. Totodată, a fost create 18 Departamente de specialitate care au menirea să faciliteze activitatea de partid şi să asigure o mai bună platformă de comunicare între organele centrale şi cele locale ale PLDM.
25 februarie 2012 | 
La Chişinău a avut loc Conferinţă Naţională a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 400 de delegate din partea tuturor organizaţiilor teritoriale, deputaţi şi miniştri liberal democraţi. Conferinţa a ales organele de conducere şi au operat modificări în Regulamentul de funcţionare a Organizaţiei de Femei. Cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedintă a OF a PLDM a fost aleasă, Liliana Palihovici. De asemenea, delegatele au adoptat Declaraţia Conferinţei Organizaţiei de Femei, în care se menţionează direcţiile de activitate pentru următorii 4 ani.
28 ianuarie 2012
A avut loc Adunarea generală a Organizaţiei de Femei Şoldăneşti a Partidului Liberal Democrat din Moldova, şedinţă la care au fost prezente 60 de doamne liberal democrate. În cadrul şedinţei a fost audiat raportul de activitate al OF pentru ultimii 2 ani şi a fost aleasă noua conducere. În funcţia de preşedintă a fost realeasă cu unanimitate de voturi, Elena Volociuc, iar vicepreşedinţi au devenit: Aliona Ţurcan, Ecaterina Platon şi Natalia Barcari.
22–29 ianuarie 2012
În mai multe localităţi din raionul Drochia, s-au desfăşurat seminare de instruire a primarilor şi consilierilor locali ai PLDM cu tematica: “Programul proiectelor Fondului Ecologic pentru 2012”. În total la instruire au participat 70 de primari şi consilieri locali ai PLDM. La sfârşitul instruirii, beneficiarii seminarului au declarat că acesta le va fi de un real folos în procesul de dezvoltare a localităţilor pe care le au în gestiune.
22 ianuarie 2012
A avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei de Femei Donduşeni a PLDM, în cadrul căreia a fost audiat raportul de activitate, aleasă noua conducere şi stabilită componenţa numerică a Biroului permanent. În funcţia de preşedinte a fost aleasă cu unanimitate de voturi Tatiana Cojocaru, iar în calitate de vicepreşedinţi — Olga Verdeş, Iulia Rusu şi Victoria Cojocaru. La finele conferinţei, a fost aprobată lista delegatelor la Conferinţa Naţională a Organizaţiei de Femei a PLDM, care va avea loc la 18 februarie 2012.
21 ianuarie 2012
A avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei de Femei Criuleni a PLDM, în cadrul căreia a fost audiat raportul de activitate şi a fost aleasă noua conducere. În funcţia de preşedinte a fost realeasă cu unanimitate de voturi, Elena Frumosu, iar vicepreşedinţi au devenit: Liuba Cojocaru, Uliana Chirilov şi Ana Tutunaru. De asemenea, a fost aprobată Declaraţia Adunării Generale şi a fost aprobată lista delegatelor la Conferinţa Naţională a OF PLDM din februarie 2012.
Congresul V al Partidului Liberal Democrat din Moldova
11 decembrie 2011 | 
Pe 11 decembrie 2011, la Chişinău şi-a ţinut lucrările cel de-al V-lea Congres al Partidului Liberal Democrat din Moldova la care au participat 2000 delegaţi din partea organizaţiilor teritoriale ale partidului. De asemenea, la for au fost prezenţi în calitate de invitaţi parlamentari europeni, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass-media[]
3 decembrie 2011
La Chişinău s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 800 delegaţi din toate raioanele Republicii Moldova. Delegaţii la forum au adoptat modificări în Regulamentul de activitate şi au ales conducerea organizaţiei. Astfel, cu votul unanim, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PLDM a fost reales deputatul George Mocanu, iar vicepreşedinţi au devenit Mihaela Spătaru şi Andrei Spânu. Totodată, a fost aprobată lista de 67 de membri ai Consiliului de conducere a organizaţiei. De asemenea, delegaţii au adoptat Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.
2–4 decembrie 2011
La Drochia, Edineţ, Criuleni şi mun. Chişinău au fost organizate Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova. În cadrul evenimentelor au fost audiate rapoartele de activitate ale organizaţiilor, au fost evaluate activităţile de partid în campaniile electorale, au fost identificate dificultăţile şi factorii de risc, precum şi trasarea de noi obiective. Totodată, au fost delegaţi reprezentanţii pentru Congresul din decembrie 2011.
19–20 noiembrie 2011
Organizaţiile teritoriale de la Rîşcani, Soroca şi Comrat ale Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au întrunit în şedinţe. Pe ordinea de zi a şedinţelor au figurat mai multe chestiuni, printre care: evaluarea activităţii organizaţiei sectoriale, starea de lucruri după alegerile locale, precum şi situaţia social-politică actuală din ţară. De asemenea, participanţii la şedinţe au aprobat listele de delegaţi la Congresul V al PLDM.
13 noiembrie 2011
La Căuşeni s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 123 de delegaţi. La eveniment au mai fost prezenţi deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, şi membrul Consiliului Politic Naţional al PLDM, Vladimir Ţurcan. Delegaţii la conferinţă au discutat raportul privind starea de lucruri în raionul Căuşeni după alegerile locale, situaţia social-politică actuală din ţară precum şi s-a aprobat o listă de 76 de delegaţi la Congresul V al PLDM.
5 noiembrie 2011
La Bălţi a avut loc prima Adunare Generală a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La eveniment au participat peste 65 de doamne liberal democrate, care au audiat raportul de activitate pentru perioada 2010–2011, au trasat priorităţile pentru perioada imediat următoare şi au ales noua conducere a organizaţiei.
În calitate de preşedinte a Organizaţiei de Femei Bălţi a PLDM a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, Elena Covaliuc, lector la Universitatea de Stat “Alecu Russo”, iar vicepreşedinţi — Irina Blându şi Ludmila Reznic.
1 noiembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a lansat Programul de Transparenţă Instituţională “Tinerii guvernează”. Programul are drept scop promovarea transparenţei instituţiilor publice şi a încrederii în relaţia dintre tineri şi instituţiile statului. În cadrul programului vor fi implicaţi 500 de tineri (liceeni, studenţi, tineri absolvenţi), care pe parcursul lunii noiembrie vor vizita Guvernul, Parlamentul, ministerele, dar şi alte autorităţi publice centrale.
31 octombrie 2011 | 
“Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi va continua activitatea pornind de la angajamentul asumat în faţa alegătorilor, fără a se lăsa influenţat de interese de partid sau de grup. Vom fi mai principiali în promovarea obiectivelor pe care ni le-am propus”, despre aceasta a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, după şedinţa activului partidului. Totodată, la şedinţa activului PLDM a fost făcută o evaluare a pregătirii către Congresul V al PLDM, la care, pe lângă alegerea noii conduceri a partidului şi ajustarea Statutului şi a Programului, se va discuta despre activitatea de mai departe a PLDM.
29–30 octombrie 2011
La Vadul lui Vodă a avut loc un seminar de instruire cu genericul “Planificarea strategică în cadrul Organizaţiei de Femei a PLDM”, la care au participat peste 50 de femei lider din cadrul Organizaţiilor Teritoriale ale PLDM. În cadrul instruirii au fost abordate subiecte de planificare strategică, tipuri, tehnici şi metode care contribuie la realizarea obiectivelor propuse, specificul activităţilor politice în cadrul Organizaţiei de Femei şi colaborarea între organizaţiile de femei în elaborarea unei campanii sau platforme de comunicare comune pe subiecte regionale de interes general.
25 octombrie 2011
Liderul PLDM, premierul Vlad Filat i-a convocat în şedinţă comună pe deputaţii şi reprezentanţii formaţiunii în guvern, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de situaţia social-politică actuală, remanierile în cadrul Cabinetului de Miniştri, precum şi pregătirea Congresului V al PLDM. În cadrul schimbului de opinii vizavi de remanierile din Guvern s-a ajuns la concluzia că acum prioritatea absolută este alegerea preşedintelui. Totodată, preşedintele PLDM a precizat că va cere în continuare demisia Procurorului General, care a acţionat ineficient în timpul recentelor atacuri raider şi în evenimentele legate de cazul bloggerului rus Eduard Baghirov.
8 octombrie 2011 | 
La Chişinău, s-a întrunit în şedinţă Consiliul Politic Naţional (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova. CPN a aprobat data Congresului V ordinar al PLDM, care va avea loc la 11 decembrie 2011. La congres vor fi operate ajustări la Programul şi Statutul PLDM, vor fi alese organele de conducere ale partidului, precum şi vor fi făcute totalurile celor 4 ani de activitate.
8 octombrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat la Chişinău, primul Forum al Tinerilor Aleşi Locali. Peste 140 tineri primari, consilieri raionali şi locali din republică s-au întrunit pentru a discuta despre problemele autorităţilor administraţiei publice locale, modul în care tinerii aleşi locali pot atrage noi resurse pentru localităţile lor, dar şi pentru a face schimb de experienţă şi cunoştinţe. Prezent la eveniment, liderul PLDM, Vlad Filat a menţionat necesitatea lansării de noi iniţiative locale, astfel încât cei care au primit mandatul de ales local să-l reprezinte cu responsabilitate.
24–25 septembrie 2011
La Vadul-lui-Vodă s-a desfăşurat un seminar de instruire pentru circa 30 de aleşi locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Seminarul a avut drept obiectiv consolidarea capacităţilor decizionale pentru noii aleşi locali ai PLDM.
Principalele subiecte de studiu s-au referit la elaborarea actelor normative, organizarea APL, atribuţiile si competenţele administraţiei publice locale, transparenţa în APL.
24 septembrie 2011 | 
La Chişinău, avut loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Aleşilor Locali (AAL) a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat aprox. 500 de primari şi consilieri aleşi pe lista PLDM din toate raioanele republicii. În cadrul şedinţei de constituire a fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a AAL şi au fost alese organele de conducere. Preşedinte al asociaţiei a fost ales deputatul Tudor Deliu.
18 septembrie 2011
A avut loc şedinţa de constituire a Asociaţiei Teritoriale Ungheni a Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Printre obiectivele AAL s-a accentuat: dezvoltarea capacităţii manageriale a aleşilor locali, asigurarea cooperării şi transferului de experienţă între membrii asociaţiei, organizarea activităţilor pentru formarea şi perfecţionarea continuă a aleşilor, selectarea, instruirea şi promovarea potenţialilor candidaţi pentru viitoarele alegeri locale.
4 septembrie 2011
La Călăraşi şi la Drochia, s-au desfăşurat şedinţele de constituire a Asociaţiilor Teritoriale a Aleşilor Locali a PLDM. Scopul acestor asociaţii este să asigure comunicarea şi conlucrarea administraţiei publice locale cu organele centrale, pentru o activitate eficientă în interesul fiecărei localităţi în parte. Membrii prezenţi la şedinţe au aprobat Statutul asociaţiilor şi au ales organele de conducere.
3–4 septembrie 2011
La Vadul lui Vodă a avut loc un seminar de instruire privind consolidarea capacităţilor decizionale pentru noii aleşi locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. În cadrul instruirii, experţii au explicat primarilor care sunt atribuţiile şi competenţele administraţiei publice locale, cum se face organizarea APL, cum se scriu proiectele, dar şi cum se formează bugetul local al unei primării. La seminar au participat 36 de primari din 17 raioane ale republicii.
15–17 iulie 2011
Organizaţia de Femei a Partidului Liberal Democrat, în parteneriat cu IRI, a instruit 40 de lideri femei din cadrul raioanelor republicii în domeniul planificării strategice şi al comunicării politice eficiente. De asemenea, OF PLDM, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, a mai instruit 55 de femei primar în domeniul Administraţiei Publice Locale. În cadrul Şcolii de Vară “Cum e să fii eficientă în cadrul Administraţiei Publice Locale: realităţi şi practici de succes”, doamnele primar au beneficiat de instruiri practice, au prezentat bunele experienţe în perioada exercitării mandatului de primar şi au avut posibilitatea să formuleze întrebări reprezentanţilor puterii centrale.
14 iulie 2011
A fost convocată şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană la care au participat liderii celor trei partide parlamentare. “Toţi partenerii au accentuat necesitatea păstrării formatului actual al Alianţei. Am convenit de comun acord că ne vom reuni vineri după masă, pentru a discuta despre funcţionalitatea Alianţei, calitatea actului guvernării şi alegerea şefului statului”, a spus preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadîrcă. Totodată, liderul PLDM, Vlad Filat împreună cu Valeriu Streleţ şi Iurie Leancă — au părăsit primii şedinţa şi au refuzat să facă vreo declaraţie pentru presă. Cu toate acestea, liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că întrunirea a avut loc într-o atmosferă calmă.
14 iulie 2011
S-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat circa 350 de membri de partid, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor de sector din municipiul Chişinău. Delegaţii au audiat raportul de activitate privind implicarea structurilor primare în desfăşurarea campaniei pentru alegerile locale generale şi au ales organele de conducere a OT Chişinău. Cu votul majorităţii, în funcţia de preşedinte al structurii teritoriale a PLDM a fost ales Sergiu Palihovici.
25 iunie 2011
În incinta Palatului Naţional din Chişinău, a avut loc întrunirea noilor aleşi locali din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care s-a făcut bilanţul alegerilor locale desfăşurate pe 5 şi 19 iunie şi s-a discutat despre modul de gestionare a rezultatelor înregistrate. Reuniunea aleşilor locali a adoptat decizia de a reforma Asociaţia Primarilor Liberal Democraţi şi de a crea un Departament specializat în cadrul PLDM, care va avea scopul să asigure comunicarea şi conlucrarea cu administraţia publică locală. La finele întrunirii, primarii şi consilierii au adoptat Declaraţia aleşilor locali ai PLDM, în care se menţionează că rezultatul obţinut în alegeri este expresia efortului comun şi a încrederii acordate de alegători.
4 mai 2011
În cadrul unui briefing de presă, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a declarat că plecarea lui Mihai Godea din partid şi toate declaraţiile acestuia legate de acţiunea dată sunt un atac direct la persoana liderului PLDM iar forţele care stau în spatele unor asemenea acţiuni vor fi descoperite după alegerile locale din 5 iunie 2011. Vlad Filat a opinat că fostul său coleg de partid loveşte în Alianţa de guvernămînt, iar de pe urma acestui fapt au de cîştigat doar comuniştii şi candidatul lor la funcţia de primar al Chişinăului, Igor Dodon. Potrivit liderului PLDM, formaţiunea pe care o conduce va fi în continuare în acţiune, iar după alegerile locale urmează să-şi confirme atât poziţia în spectrul politic, cât şi platforma de dezvoltare în continuare.
4–8 mai 2011
La Budapesta, Ungaria, s-a desfăşurat cursul “Managementul organizaţiilor politice”, organizat de către Institutul Robert Schuman în colaborare strânsă cu Academia Politică a Partidului Popular Austriac, training la care au participat reprezentanţii partidelor membre sau cu statut de observatori ai Partidului Popular European. PLDM a fost reprezentat de către Ion Borodac, membru al Organizaţiei Teritoriale Bălţi. În cadrul instruirii au fost abordate şi discutate aspecte ce ţin de colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor, valorile, structura şi asociaţiile Partidului Popular European, rolul şi organizarea platformelor politice.
3 mai 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea, a anunţat că va candida independent la funcţia de primar general al municipiului Chişinău. “Din acest moment pornesc o acţiune politică pe cont propriu. O fac dintr-o obligaţie morală pentru ca locuitorii capitalei să aibă o alternativă viabilă. Faptul că ei au fost puşi să aleagă între o manifestare de lipsă de capacităţi şi superficialitate, care a marcat administraţia Chişinăului în ultimii patru ani, pe de o parte, şi minciuna comunistă, pe de altă parte, este un sacrilegiu”, a menţionat Mihai Godea. “Am crezut că Moldova poate fi altfel, că renaşterea ţării este singurul gînd al elitelor politice. Eu am rămas pe aceleaşi poziţii, alţii însă au deviat de la acest sistem de valori”, susţine liberal-democratul.
Congresul IV al Partidului Liberal Democrat din Moldova
10 aprilie 2011 | 
Pe 10 aprilie 2011, în incinta Palatului Naţional din Chişinău şi-a desfăşurat lucrările Congresul IV ordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, eveniment la care au participat peste 2400 de delegaţi din partea organizaţiilor teritoriale ale partidului, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass-media[]
3 aprilie 2011
S-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova la care au participat circa 500 de membri de partid, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor de sector din municipiul Chişinău. Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul de activitate, au adoptat modificări la statutul partidului, precum şi au examinat şi aprobat lista celor peste 400 de delegaţi din partea OT Chişinău la Congresul IV ordinar al PLDM. Conferinţa municipală a încheiat şirul de conferinţe teritoriale ale PLDM, care au delegat la congres peste 2000 dintre cei mai activi membri de partid.
PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune
22 martie 2011 | 
Pe 22 martie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat şi liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, au semnat Acordul privind fuziunea celor două formaţiuni politice[]
19 martie 2011
A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale de Tineret Căuşeni a PLDM, la care au participat tineri din majoritatea localităţilor raionului Căuşeni, preşedintele şi vicepreşedintele Organizaţiei Teritoriale Căuşeni a PLDM, membri ai biroului teritorial şi reprezentanţii Organizaţiei Naţionale de Tineret a PLDM. În cadrul conferinţei, a fost prezentat raportului de activitate a organizaţiei pentru anul 2010 şi s-a discutat despre reorganizarea structurii teritoriale de tineret Căuşeni prin alegerea unui nou preşedinte şi a unei noi componenţe a biroului teritorial.
14 martie 2011
Liderul PLDM, Vlad Filat şi liderul AMN, Serafim Urechean, au convocat o conferinţă de presă comună în cadrul căreia a fost anunţată fuzionarea celor două partide. “Fuzionarea Alianţei Moldova Noastră cu Partidul Liberal Democrat din Moldova este un gest de maturitate politică a partidelor pe care le reprezentăm, în ideea de consolidare a forţelor politice din Republica Moldova şi de asigurare a ţării noastre cu partide puternice şi funcţionale”, a declarat Vlad Filat. El a precizat că în cel mai scurt timp va fi definitivat acordul de fuziune între cele două partide, iar în următoarele trei săptămâni PLDM şi AMN vor organiza congrese în cadrul cărora va fi luată decizia finală cu privire la această acţiune. La rândul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a remarcat că decizia de fuzionare a fost luată şi în contextul în care la alegerile locale generale, dar şi la viitoarele scrutine parlamentare “lupta se va da între PLDM şi PCRM”.
12–13 martie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova în parteneriat cu reprezentanţa din Republica Moldova a NDI a organizat un seminar de instruire destinat tinerilor candidaţi la funcţia de primari şi consilieri locali. La curs au participat 63 de tineri din 16 raioane şi din municipiul Chişinău. De asemenea, un alt seminar a fost organizat de PLDM în parteneriat cu IRI destinat managerilor campaniei electorale locale. La acesta au participat 36 de persoane din 12 raioane din republică.
5 martie 2011
S-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Teleneşti a PLDM, la care au fost prezenţi 272 de delegaţi, reprezentanţi ai celor 30 de organizaţii primare de partid, şi 34 de invitaţi. Pe ordinea de zi a conferinţei au fost incluse urmatoarele chestiuni: raportul de activitate a OT Teleneşti a PLDM, alegerea organelor de conducere a organizaţiei şi desemnarea delegaţilor la Congresul IV al PLDM.
5 martie 2011
La Donduşeni a fost constituită Organizaţia Teritorială a femeilor liberal democrate, eveniment la care au participat 32 de doamne din cadrul Organizaţiei Teritoriale Donduşeni a PLDM. Preşedinte al organizaţiei a fost aleasă Tatiana Cojocaru, iar vicepreşedinte — Olga Verdeş.
27 februarie 2011
Conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a întrunit într-o şedinţă lărgită, prezidată de preşedintele partidului, Vlad Filat, cu participarea deputaţilor, miniştrilor liberal democraţi, precum şi a liderilor organizaţiilor teritoriale ale partidului. Subiectul discuţiilor l-a constituit situaţia politică din ţară, pregătirea către alegerile locale generale, precum şi chestiuni de ordin economic, inclusiv situaţia creată în jurul Moldtelecom-ului. În contextul alegerii preşedintelui ţării, Vlad Filat a opinat că identificarea unei soluţii este foarte importantă, inclusiv şi prin dialog cu PCRM. Totodată, preşedintele PLDM a îndemnat colegii de alianţă să nu se ghideze de emoţii şi să fie mai rezervaţi în declaraţii, precizând că nu va tolera să fie manipulat şi presat în activitatea sa de prim-ministru.
19 februarie 2011
La Comrat, şi-a desfăşurat lucrările Adunarea Generală a Organizaţiei Teritoriale a Femeilor Liberal Democrate, la care au participat 67 de delegate. În cadrul Adunării Generale au fost puse în discuţie mai multe teme de importanţă social-politică, cum ar fi necesitatea implicarii femeilor din Găgăuzia în procesul decizional, posibilităţi de dezvoltare în arta comunicării politice, oportunităţi în dezvoltarea şi implementarea diverselor proiecte cu caracter social pentru familiile vulnerabile şi copiii rămaşi fără îngrijire parintească. De asemenea, participanţii la şedinţă au ales conducerea organizaţiei şi 11 membri ai Biroului Executiv.
12–26 februarie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat în mai multe raioane ale republicii conferinţele organizaţiilor teritoriale cu participarea reprezentanţilor de vîrf ale partidului. Subiectele prioritare pe agenda conferinţelor au cuprins aspecte ce ţin de activitatea structurii teritoriale; bilanţul acţiunilor întreprinse de organizaţie după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010; conjugarea eforturilor tuturor membrilor organizaţiilor pentru obţinerea unui scor electoral cât mai bun în alegerile locale din 2011.
5 februarie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat la Chişinău, conferinţa de constituire a Asociaţiei Managerilor şi Oamenilor de Afaceri, eveniment la care au fost prezenţi 265 de delegaţi, reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale partidului, miniştri, deputaţi PLDM. Conferinţa a fost salutată de liderul PLDM, Vlad Filat, îndemnînd membrii liberal-democraţi, care au o tangenţă directă cu mediul de afaceri, să promoveze obiectivelor cuprinse în Programul de activitate al Guvernului actual. De asemenea, delegaţii la conferinţă au adoptat Regulamentul de funcţionare a Asociaţiei Managerilor şi Oamenilor de Afaceri, au ales organele de conducere ale noii structuri iar preşedinte al AMOA a fost ales Valeriu Streleţ. Asociaţia nou creată îşi propune să promoveze un mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, să încurajeze cetăţenii în participarea la viaţa economică şi politică, precum şi să asigurare o dezvoltare durabilă a economiei Republicii Moldova.
15–16 ianuarie 2011
În perioada 15–16 ianuarie curent, 150 de tineri din cadrul Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la Forumul naţional de cultură politică, la care a fost prezent şi Bence Bauer, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni. Bauer le-a prezentat tinerilor liberal democraţi principalele doctrine politice europene şi le-a vorbit despre valorile conservatoare care stau la baza Partidului Popular European şi a EDS. De asemenea, Igor Volniţchi şi Daniel Divircean, consilieri ai premierului, au relatat tinerilor istoria partidelor politice din R. Moldova şi strategiile de comunicare a unui politician cu mass-media.
18 decembrie 2010
Organizaţia de Femei a PLDM în cooperare cu Fundaţia Konrad Adenauer a desfăşurat Conferinţa Naţională “Participarea femeilor în viaţa social-politică din Republica Moldova: experienţe şi perspective”, la care au participat peste 250 de femei liberal democrate din toată republica. Conferinţa a fost salutată de liderul PLDM, Vlad Filat, ulterior vicepreşedintele partidului şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Liliana Palihovici, a prezentat un amplu raport privind participarea femeilor liberal democrate în consolidarea formaţiunii şi dezvoltarea capacităţilor lor de lider. La finalul evenimentului, a fost adoptată Declaraţia priorităţilor în promovarea egalităţii de gen.
30 noiembrie 2010
Staff-ul Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a întrunit la Palatul Republicii pentru a elabora un set de propuneri pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare. Liderul PLDM a declarat că în cadrul reuniunii cu colegii, au fost discutate acţiunile care urmează să fie întreprinse. “În primul rînd, urmează să formulăm exact oferta noastră către partenerii din AIE şi să începem negocierile cu colegii din AIE”. De asemenea, Filat a menţionat că va accepta discuţii şi cu Partidul Comuniştilor şi că este interesat de părerea PCRM în legătura cu evoluţia evenimentelor pentru viitor, pornind de la o situaţie foarte clară care s-a creat în Republica Moldova. Totodată, Vlad Filat a subliniat că “a avea un dialog cu PCRM nu înseamnă o coaliţie”.
3 octombrie 2010
La Edineţ, a avut loc a V-a conferinţă a Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, în cadrul căreia a fost audiat un raport de activitate al structurii teritoriale şi trasate obiectivele pentru perioadă imediat următoare, precum şi a fost aleasă o nouă conducere a OT Edineţ. Prezent la conferinţă, Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că, în mai puţin de trei ani de la creare, PLDM a devenit o formaţiune puternică, care se bucură de susţinerea unei importante părţi a societăţii şi a mulţumit membrilor de partid pentru efortul constant depus în această perioadă, precizînd că datorită lor PLDM a reuşit să înregistreze performanţe şi să devină o forţă în politica moldovenească.
Participanţii la conferinţă l-au ales în calitate de preşedinte al organizaţiei pe Oleg Guţan, iar de prim-vicepreşedinte — pe Anatolie Lăpteanu. “Volumul de lucru pe care trebuie să-l facem este unul enorm, dar sunt sigur că ne vom descurca şi vom avea rezultate şi mai bune ca pînă în prezent”, a spus Oleg Guţan.
30 septembrie 2010
Circa 40 de lectori, profesori, conferenţiari de la universităţile din Chişinău, pedagogi şi directori de şcoli, licee şi colegii din republică au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PLDM, că aderă la Organizaţia extrateritorială a Partidului Liberal Democrat din Moldova. “Vrem să fim actori activi, să ne implicăm, alături de PLDM, în relansarea economică a ţării noastre, în promovarea reformelor, în edificarea unui stat de drept şi a unei democraţii veritabile”, a menţionat Eduard Harbu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice. Cadrele didactice au adresat un apel către colegii de breaslă, îndemnîndu-i să le urmeze exemplul.
23 septembrie 2010
Peste 1600 de studenţi de la universităţile şi liceele din Republica Moldova au aderat la Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Tineretului Liberal Democrat, George Mocanu. El a specificat că printre aceştia sunt reprezentanţi ai tineretului studios de la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”, Universitatea Agrară, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea de Studii Europene, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, precum şi liceeni cu drept de vot de la liceele “Gheorghe Asachi” şi “Liviu Deleanu” din Chişinău. Totodată, preşedintele TLDM a menţionat că la momentul actual, Organizaţia de Tineret a PLDM numără peste 12600 de membri.
22 august 2010
A fost constituită Organizaţia de Tineret Rezina a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Tinerii au ales conducerea organizaţiei: în funcţia de preşedinte a fost aleasă Inga Grosu, profesoară de limbă engleză, vicepreşedinţi au fost aleşi Victoria Olari şi Dumitru Bivol, pentru funcţia de secretar a fost ales Sergiu Eremeev. În cadrul şedinţei au fost trasate obiectivele organizaţiei şi a fost prezentat caietul de sarcini al membrului TLDM. La şedinţa de constituire a organizaţiei din Rezina au fost prezenţi deputatul Valeriu Streleţ, vicepreşedintele PLDM şi Mihaela Spătaru vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat.
19 august 2010
40 de emigranţi ce fac parte din asociaţiile de moldoveni de peste hotare au aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele Organizaţiei extrateritoriale a PLDM, Petru Munteanu, menţionînd că noi-admişii membri de partid vin din SUA, Canada, Irlanda, Olanda, Spania şi Italia. “PLDM are o componentă specială ce răspunde de diasporă şi militează ca Guvernul să ducă negocieri cu statele populate masiv de cetăţeni ai Republicii Moldova pentru a încheia contracte de muncă şi acorduri de asistenţă socială. La moment avem două misiuni importante în faţă: participarea la referendumul constituţional şi alegerile parlamentare anticipate. Reprezentanţii diasporei ce au aderat azi la PLDM vor mobiliza conaţionalii noştri din străinătate să participe la vot”, a spus Munteanu.
12 august 2010
Un grup format din 35 de specialişti şi manageri din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, precum şi reprezentanţi ai ştiinţelor agricole au aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova, despre aceasta s-a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul central al PLDM. Profesorul universitar Dumitru Holban, fost deputat în primul parlament a declarat că “Oamenii şi liderul acestui partid, premierul Vlad Filat au demonstrat că sînt competenţi şi că pot ridica economia şi nivelul de trai al populaţiei, dar şi că pot face reforme pentru revigorarea domeniului agricol al ţării”. Proaspeţii membri au declarat că vor pune umărul la prosperarea partidului şi vor ajuta la continuarea reformelor şi la ridicarea nivelului de trai al populaţiei.
8 august 2010
A avut loc şedinţa lărgită a Consiliului Politic Teritorial Ungheni al Partiduluim Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 84 de membri din toate Organizaţiile Primare din raion. La şedinţă au fost invitaţi prim-vicepreşedintele PLDM Mihai Godea, viceministrul Justiţiei, Oleg Efrim, responsabil de OT Ungheni a PLDM, şi membrul Biroului Politic Central al PLDM, Vasile Efros. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat chestiuni privind lansarea campaniei pentru referendumul constituţional din 5 septembrie 2010; aprobarea stafului electoral, procesul de identificare a alegătorilor etc.
26 iulie 2010
În raionul Orhei a fost constituită Asociaţia Teritorială a Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi. Membrii acesteia, peste 70 de cadre medicale, care reprezintă toate instituţiile medico-sanitare de stat şi private din raion, au ales conducerea asociaţiei şi au trasat principalele direcţii de activitate, în calitate de preşedinte al asociaţiei a fost ales medicul Costantin Botnaru. La şedinţă a fost prezent preşedintele Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi, ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu.
8 iulie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă, la sediul central al partidului, în cadrul căreia un grup de 160 de sportivi de performanţă, antrenori şi preşedinţi ai federaţiilor de profil au anunţat în cadrul conferinţei că aderă la Partidul Liberal Democrat. Dintre aceştia fac parte şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, şi fostul antrenor al naţionalei RM la fotbal, Igor Dobrovolschi. “Noi sprijinim eforturile PLDM în modernizarea ţării şi avem convingerea că acest partid exprimă năzuinţele cetăţenilor noştri de a trăi într-un stat european şi prosper, în care sportul îşi va regăsi locul pe care îl merită”, a spus Juravschi.
1 iulie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia mai mulţi rectori ai universităţilor de stat din Republica Moldova au anunţat că aderă la PLDM în special la organizaţia sa extrateritorială “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană”. Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecinic, a declarat că rectorii au aderat la PLDM din motiv că acesta “este un partid dinamic, cu oameni pregătiţi în toate domeniile, care şi-a asumat actul guvernarii”. La PLDM au mai aderat: Ion Bostan, rectorul Univeristăţii Tehnice, Gheorghe Ciocan, rectorul Universităţii de Stat din Moldova, Mihai Grosu, rectorul Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, Iurie Sedleţchii, rectorul Universităţii de Studii Europene, Laurenţiu Calmiţchi, rectorul Universităţii de Stat din Tiraspol, Gheorghe Cimpoieş, rectorul Univesităţii Agrare, precum şi Gheorghe Popa, rectorul Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi.
19 iunie 2010
La Chişinău a avut loc Conferinţa de constituire a Organizaţiei Extrateritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană”, eveniment la care au participat 250 de delegaţi, între care deputaţi ai primului Parlament al Republicii Moldova, înalţi funcţionari de stat, personalităţi din domeniul administraţiei publice, ocrotirii sănătăţii, justiţiei, educaţiei şi ştiinţei, culturii şi sportului, care au aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova. La conferinţă au fost prezenţi Preşedintele PLDM, Vlad Filat, vicepreşedinţii: Iuire Ţap, Liliana Palihovici, Mihai Şleahtiţchi, Ion Balan, deputaţi liberal democraţi. Vorbitorii la conferinţă au subliniat că Organizaţia Extrateritorială a PLDM “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană” are datoria “să cimenteze societatea civilă, să unească energii şi forţe creatoare pentru a realiza dezideratul de intregrare europeană a ţării noastre”. Totodată conferinţa a ales organele de conducere a organizaţiei, astfel, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Organizaţiei a fost ales Gheorghe Amihalachioae, Preşedintele Baroului Avocaţilor, iar prim-vicepreşedinte — Pantelei Sandulachi, ambii deputaţi în primul Parlament al Republicii Moldova.
4 iunie 2010
La Bălţi a fost constituită Asociaţia Teritorială a Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi, eveniment la care au participat 120 de delegaţi, cadre medicale din toate instituţiile medicale din municipiul Bălţi, membrii şi simpatizanţii ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Delegaţii la adunarea de constituire au ales organele de conducere ale structurii nou create, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Teritoriale Bălţi a Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi a fost ales Andrei Sochircă, medic imagist la Centrul Consultativ SCMB. Membri ai Biroului permanent al asociaţiei au devenit Vlad Ghiţu, Adrian Cojocaru, Sergiu Pcela, Ion Grosu şi Pavel Ceapă.
19 mai 2010
La sediul central al Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a desfăşurat un training pentru liderii structurilor teritoriale ale partidului. La eveniment au fost prezenţi 63 de reprezentanţi ai Organizaţiilor Teritoriale ale PLDM: preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, funcţionari ai administraţiei publice locale. Participanţii au fost familiarizaţi cu realizările guvernului liberal democrat în domeniul protecţiei sociale, un accent aparte fiind pus asupra reformei sistemului de pensionare, beneficiilor sociale, ajutorului social pentru păturile vulnerabile ale populaţiei . Trainingul a fost ţinut de Vadim Pistrimciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
16 mai 2010
A avut loc Conferinţa Organizaţiei de Tineret din or. Soroca a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat peste 100 de tineri liberal democraţi. Aceştia au ales o nouă conducere a organizaţiei, au purtat un dialog cu Victor Său, primarul oraşului Soroca şi preşedintele al Organizaţiei Teritoriale a PLDM, şi cu Alexandru Cimbrinciuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În calitate de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale de Tineret Soroca a fost aleasă Constanţa Vremea. George Mocanu, liderul Tineretului Liberal Democrat din Moldova, a mulţumit membrilor organizaţiei pentru implicarea activă în cadrul campaniilor “Adevărul” şi “Aducem Europa acasă”.
2 mai 2010
La Nisporeni a avut loc Conferinţa raională a Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La eveniment au participat 79 de delegaţi din toate organizaţiile primare fiind prezenţi şi preşedintele PLDM Vlad Filat, prim-vicepreşedintele Alexandru Tănase şi secretarul general Victor Roşca. Participanţii la conferinţă au audiat Raportul de activitate al organizaţiei şi au ales noua componenţă a Consiliului Politic Teritorial şi al Comisiei de Cenzori. Prin vot secret, preşedinte al OT Nisporeni a PLDM a fost ales Victor Rusu. În mesajul adresat membrilor PLDM, Vlad Filat a menţionat importanţa consolidării structurilor teritoriale ale partidului în eventualitatea alegerilor parlamentare anticipate şi necesitatea implicării active a membrilor formaţiunii în propagarea valorilor şi principiilor liberal democrate.
21 februarie 2010
A avut loc şedinţa Consiliului politic teritorial Criuleni al Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 20 de membri ai CPT. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse chestiuni organizatorice, între care alegerea organelor de conducere a Organizaţiei Teritoriale Criuleni şi evaluarea situaţiei în organizaţiile primare ale partidului.
14 februarie 2010
A avut loc Conferinţa Organizaţiei de Tineret Cimişlia a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La conferinţă au fost prezenţi 112 tineri, delegaţi din toate localităţile raionului. Pe agenda conferinţei au figurat mai multe chestiuni, între care: raportul privind activitatea Organizaţiei de Tineret Cimişlia a PLDM în perioada 2008–2010; aprobarea planului de acţiuni pentru anul curent, alegerea organelor de conducere a organizaţiei.
13–14 februarie 2010
La Căuşeni şi Donduşeni au avut loc şedinţele consiliilor politice teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova. Consiliul Politic Teritorial Căuşeni a luat în dezbatere şi adoptat planul de activităţi al Organizaţiei Teritoriale a PLDM pînă la 1 iulie 2010. Un şir de decizii luate de membrii CPT Căuşeni se referă la îmbunătăţirea evidenţei membrilor de partid şi consolidarea structurilor primare. Principala chestiune pe ordinea de zi din cadrul şedinţei Consiliului Politic Teritorial Donduşeni al PLDM a fost adoptarea hotărîrii privind convocarea la 14 martie a Conferinţei teritoriale, de asemenea, fiind stabilită perioada în care vor fi convocate Adunările Generale ale organizaţiilor primare din raion, norma de reprezentare şi proiectul ordinii de zi a conferinţei.
7 februarie 2010
La Casa de Cultură din s. Ratuş, r. Criuleni a avut loc şedinţa de constituire a organizaţiei primare Drăsliceni a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Organizaţia nou-constituită numără 14 membri din comuna Drasliceni. În calitate de preşedinte al organizaţiei primare a fost ales Radu Şeihman, în cea de vicepreşedinte — Petru Chetruşca, iar în cea de secretar — Natalia Bajora. La şedinţă au participat ca invitaţi Victor Roşca, Secretar General al PLDM, şi Ghenadie Cazacu, membru al Consiliului Politic Teritorial Criuleni al PLDM.
6 februarie 2010
La Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au participat deputaţii şi miniştrii liberal-democraţi, precum şi factorii decizionali din cadrul executivului. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a făcut o prezentare detaliată a situaţiei social politice actuale şi a propus o serie de acţiuni menite să confere activităţii partidului mai multă eficienţă şi dinamism. O atenţie deosebită a fost acordată asigurării unei comunicări mai strînse în cadrul organizaţiilor teritoriale, precum şi între structurile din teritorii şi conducerea centrală a partidului. CPN a decis ca în fiecare zi de marţi să aibă loc şedinţe ale Biroului Permanent Central, la care să fie examinate şi soluţionate toate problemele curente ce ţin de activitatea de partid.
30 ianuarie 2010
La Hînceşti, s-a desfăşurat un seminar zonal de instruire pentru preşedinţii organizaţiilor primare ale Partidului Liberal Democrat din Moldova. La eveniment au participat liderii a 31 de structuri primare ale PLDM din raionul Hînceşti şi 9 din raionul Cimişlia, care au fost instruiţi în domeniul comunicării, a întocmirii documentaţiei de partid, a proceselor verbale. Seminarul a fost organizat cu concursul Institutului Republican Internaţional.
24 ianuarie 2010
S-a desfăşurat Adunarea generală a Organizaţiei de Femei Ungheni a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Peste 20 dintre cele mai active membre ale organizaţiei s-au întrunit pentru a face totalurile activităţii pe parcursul anului trecut şi a trasa noi sarcini pentru 2010. Planul de acţiuni pe anul curent, elaborat şi aprobat la adunarea generală, este unul îndrăzneţ şi presupune seminare de instruire, întîlniri cu femeile de la sate, mese rotunde, activităţi de caritate, de promovare şi chiar de divertisment.
23 ianuarie 2010
A avut loc şedinţa preşedinţilor organizaţiilor teritoriale de tineret ale Partidului Liberal Democrat din Moldova. Întrunirea a avut drept obiective stabilirea priorităţilor organizaţiilor teritoriale de tineret pentru anul 2010, identificarea mecanismelor de comunicare eficientă în cadrul structurii naţionale de tineret şi a necesităţilor de instruire a membrilor organizaţiilor teritoriale. În cadrul şedinţei s-a stabilit ca fiecare organizaţie teritorială a tineretului liberal democrat să înainteze propuneri concrete, care ar putea fi incluse în Planul general de acţiuni al Organizaţiei de Tineret a PLDM pentru anul 2010.
Congresul III Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova
19 decembrie 2009
La 19 decembrie 2009, în incinta Palatului Naţional din Chişinău şi-a desfăşurat lucrările Congresul al treilea Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova. La Congres au participat 1800 de delegaţi din partea organizaţilor teritoriale ale partidului, care reprezintă peste 35 de mii de membri ai PLDM[]
29 noiembrie 2009
La Ungheni s-a desfăşurat Conferinţa teritorială a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu participarea prim-vicepreşedintelui PLDM, deputatul Mihai Godea, şi preşedintele OT Călăraşi a partidului, Vladimir Susarenco, precum şi preşedinţii organizaţiilor primare ale PLDM, membri şi simpatizanţi ai partidului. Participanţii au audiat raportul de activitate al conducerii organizaţiei teritoriale şi au desemnat delegaţii la Congresul III Extraordinar al PLDM, din 19 decembrie 2009.
22 noiembrie 2009
Peste 600 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Cahul a PLDM, care s-a desfăşurat în incinta Palatului de Cultură din localitate. Participanţii la conferinţă au reales organele de conducere a OT Cahul, astfel cu votul majorităţii, în funcţia de preşedinte al structurii teritoriale a PLDM a fost reales Ion Butmalai. În calitate de vicepreşedinţi au fost aleşi: Vitalie Ponomariov, Iurie Crăciuneac, Tatiana Seredenco, Alexandru Beşliu, Victor Aramă, Gheorghe Tabuncic şi Petru Botezatu. Conferinţa Teritorială a votat propunerile de modificare şi completare a Statutului partidului şi a ales delegaţii la Congresul III Extraordinar al PLDM.
20–22 noiembrie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat seminare de instruire politică pentru preşedinţii structurilor locale ale PLDM, pe tema “Organizarea eficientă a activităţii Organizaţiilor Primare”. La ele au participat peste 80 de preşedinţi au organizaţiilor locale ale PLDM din raioanele Nisporeni, Cahul, Străşeni, Ungheni, Făleşti şi Glodeni. Participanţii la cursurile de instruire au învăţat cum să organizeze şi să gestioneze şedinţele organizaţiilor primare, modalitatea de perfectare calitativă a proceselor verbale, planificarea activităţilor de partid, utilizarea Caietului OP a PLDM, elaborarea materialelor informaţionale, destinate comunităţii. Seminarele au fost susţinute financiar şi logistic de Institutul Naţional Democratic (NDI).
1 noiembrie 2009
La Teleneşti s-a desfăşurat Adunarea generală a Organizaţiei teritoriale a Femeilor Liberal Democrate, la care au participat 76 de membre şi simpatizante ale PLDM, reprezentante a tuturor organizaţiilor primare din raion.
25 octombrie 2009
În raionul Edineţ s-a defăşurat adunarea de constituire a Organizaţiei femeilor liberal democrate la care au participat peste 50 de femei, reprezentante a diferitor profesii: pedagogi, economişti, medici, ingineri, agricultori. Adunarea de constituire a ales organele de conducere a Organizaţiei femeilor liberal democrate din Edineţ, preşedinte al organizaţiei devenind, pedagogul Alexandra Zănoagă, iar vicepreşedinţi — medicul Claudia Mîndreanu şi merceologul Zoia Ciubotaru.
18 octombrie 2009
La Criuleni s-a desfăşurat Conferinţa Tineretului Liberal Democrat, la care au fost prezenţi peste 50 de tineri, delegaţi din toate localităţile raionului. Au fost luate în dezbatere rezultatele campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 29 iulie, a fost ales un nou preşedinte al organizaţiei teritoriale Criuleni a Tineretului Liberal Democrat — Mihai Chirilov, de asemenea, au fost aleşi şi doi vicepreşedinţi, Andrei Spînu şi Nicolae Frumosu.
6 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova în cadrul unei conferinţe de prese, susţinută la sediul central al partidului din str. Bucureşti 88, şi-a prezentat oferta electorală pentru alegerile parlamentare anticipate.
14 martie 2009
La Casa de Cultură a USM (str. Tighina 2), a avut loc Conferinţa Cluburilor Studenţeşti Liberal Democrate cu participarea conducerii Partidului Liberal Democrat din Moldova.
7 februarie 2009
La Criuleni, a fost constituită Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
31 ianuarie 2009
La Chişinău, a fost constituită Asociaţia Oamenilor de Cultură Liberal Democraţi. La adunarea de constituire au participat scriitori, compozitori, regizori, actori, scenarişti, artişti plastici, manageri ai instituţiilor de cultură, delegaţi din raioanele republicii, din municipiile Chişinău şi Bălţi, membri şi simpatizanţi ai PLDM.
30 ianuarie 2009
PLDM a susţinut o conferinţă de presă pe tema: “Angajamentul PLDM pentru o campanie electrală corectă şi pozitivă”.
Constituirea Asociaţiei Persoanelor în Etate a PLDM (APEPLDM)
26 ianuarie 2009
La 24 ianuarie 2009, la Chişinău, a fost constituită Asociaţia Persoanelor în Etate a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La adunarea de constituire au participat 260 de delegaţi, membri ai PLDM, reprezentanţi din toate raioanele Republicii Moldova, municipiile Bălţi şi Chişinău[]
Constituirea Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate din Moldova (OFLDM)
27 decembrie 2008
La adunarea de constituire au participat 230 de delegaţi din 28 de raioane ale Republicii Moldova, municipiile Chişinău şi Bălţi, reprezentînd peste 13 mii de femei, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova[]
27 decembrie 2008
PLDM a desfăşurat la Teatrul Satiricus, conferinţa naţională de constituire a Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate.
8 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat o conferinta de presa la sediul PLDM, privind rezultatele unui an de activitate a formatiunii si lansarea “Dosarului guvernarii comuniste”.
6 decembrie 2008
La Ştefan Vodă şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La conferinţă au participat 31 de delegaţi din localităţile raionului.
16 noiembrie 2008
La Drochia, s-a desfăşurat training-ul cu genericul “De la uşă la uşă”, la care au participat 35 de membri ai structurilor teritoriale Drochia ale Partidului Liberal Democrat din Moldova.
15 noiembrie 2008
La Chişinău, în incinta Casei de Cultură a Universităţii de Stat din Moldova şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La Conferinţă au participat 517 de delegaţi din toate raioanele ţării şi 45 de invitaţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass-media.
9 noiembrie 2008
La Hînceşti, a fost constituită Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
2 noiembrie 2008
A avut loc adunarea de constituire a organizaţiei teritoriale a femeilor liberal democrate din raionul Criuleni.
12 octombrie 2008
Organizaţia Teritorială Ialoveni a Partidului Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat un miting de protest faţă de politicile promovate de Partidul Comuniştilor în sectorul agro-industrial, la care au participat peste 200 de producători agricoli din localităţile raionului.
11 octombrie 2008
La Chişinău, a avut loc Adunarea de constituire a Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi, la care au participat peste 250 de delegaţi din întreaga ţară, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.
4 octombrie 2008
La iniţiativa Organizaţiei Municipale de Tineret a PLDM, a fost organizată sesiunea de instruire cu tema: “Comunicare şi cultură organizaţională în cadrul organizaţiei de tineret”.
27 septembrie 2008
La Bălţi, în incinta Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” şi-a desfăşurat lucrările Congresul al II-lea al Partidului Liberal Democrat din Moldova.
13 septembrie 2008
La Chişinău, a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi. La adunarea de constituire au participat circa 250 de pedagogi, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, reprezentanţi ai tuturor raioanelor republicii.
10 septembrie 2008
În sectorul Centru al municipiului Chişinău, a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei primare de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
10 august 2008
În oraşul Ialoveni a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret Ialoveni a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
9 august 2008
La Chişinău s-a desfăşurat o şedinţă de lucru a conducerii Partidului Liberal Democrat din Moldova cu preşedinţii şi secretarii organizaţiilor teritoriale ale PLDM, la care au asistat şi responsabilii de raioane din cadrul formaţiunii.
9–10 august 2008
PLDM, în parteneriat cu Institutul Republican Internaţional (IRI) si cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) au organizat seminarul “Dezvoltarea abilităţilor de lider şi de comunicare în domeniul politic”. La seminar au participat 27 de presedinţi şi vicepreşedinţi ai organizatiilor teritoriale ale femeilor liberal democrate.
3 august 2008
În oraşul Drochia a avut loc Conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret Drochia a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
3 mai 2008
În or. Calaraşi a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret Călăraşi, a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
19 aprilie 2008
La Donduşeni a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
13 aprilie 2008
La Floreşti a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret Floreşti a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
13 aprilie 2008
În or. Nisporeni a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret Nisporeni, a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
11 aprilie 2008
La Edineţ a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
6 aprilie 2008
La Străşeni a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
3 aprilie 2008
La Soroca a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
30 martie 2008
În oraşul Leova si in oraşul Cantemir, au fost constituite organizaţiile de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.
27 martie 2008
În oraşul Cahul, a fost constituită prima organizaţie teritorială a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 54 de tineri liberal democraţi.
26 februarie 2008
Reprezentanţii organizaţiei teritoriale Căuşeni a Partidului Liberal Democrat din Moldova au adus în dar mobilier gimnaziului din satul Tocuz, raionul Căuşeni.
Lansarea Partidului Liberal Democrat din Moldova
8 octombrie 2007
La 8 octombrie 2007, a fost lansat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Acesta se doreşte a fi o formaţiune de opoziţie faţă de actualul partid de guvernămînt — PCRM şi faţă de “acoliţii” acesteia. Vladimir Filat, liderul grupului de iniţiativă, a explicat necesitatea apariţiei PLDM prin absenteismul masiv al cetăţenilor la actul electoral şi numărul mare al indecişilor, fapt care arată că există pături sociale largi care nu se regăsesc în partidele politice existente[]

Arhiva

2018 [1]
2016 [2]
2015 [2]
2014 [47]
2013 [73]
2012 [51]
2011 [88]
2010 [76]
2009 [88]
2008 [72]
2007 [1]
Activitatea internă de partid
Alegeri [145]