Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sergiu Palihovici a fost reales preşedintele OT Chişinău a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 noiembrie, s-a desfăşurat a VI-a Conferinţă a Organizaţiei Teritoriale (OT) Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi peste 800 de membri de partid, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor de sector din municipiul Chişinău. De asemenea, la lucrările conferinţei au asistat preşedintele PLDM, Vlad Filat, vicepreşedinţii, Liliana Palihovici, Petru Bodarev, miniştri şi deputaţi liberal-democraţi.

Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul preşedintelui Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici, privind activitatea organizaţiei în perioada mandatului 2011–2013, au ales componenţa Consiliului Politic şi a Comisiei de Cenzori. De asemenea, membrii liberal-democraţi au prezentat propuneri de completare şi modificare a Programului şi Statutului PLDM, care urmează să fie votate la Congresul VI al partidului.

În acelaşi timp, au prezentat rapoarte de activitate, preşedintele fracţiunii PLDM în CMC, Ghenadie Dumanschi, preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM din cadrul OT Chişinău, Ghenadie Ivaşcenco, preşedintele Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din cadrul OT, Boris Volosatâi, preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor în rezervă “Stejarul” din cadrul OT, Andrei Roşca, vicepreşedintele OT Chişinău, responsabil de coordonarea activităţii Organizaţiei de femei, Lucia Spoială, preşedintele Asociaţiei Lucrătorilor Medicali şi a Farmaciştilor din cadrul OT, Luminiţa Suveică, preşedintele Organizaţiei de Tineret Chişinău, Andrei Spânu.

În mesajul adresat participanţilor, preşedintele PLDM, Vlad Filat,a mulţumit colegilor de partid pentru munca depusă pe parcursul timpului, dar şi pentru decizia de a se implica în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

“OT Chişinău are o responsabilitate enormă, în urma unei organizări mai bune, a unor acţiuni mai consoldate, urmează să obţinem şi un rezultat mai bun. Am reuşit să avem o guvernare bună în pofida diferitelor evenimente mai puţin plăcute. Noi avem capacitatea să guvernăm şi la nivel de muncipiu. PLDM în cea mai mare parte şi-a realizat obiectivele, dacă e să ne uităm la cifre, la paşii făcuţi. Dar noi trebuie să avem energia interioară şi să devenim mai combativi. Prin organizare mai bună, acţiuni solidare, să ne propuneri scopuri cât mai mari şi să le realizăm”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a spus că PLDM va lansa un Pact naţional pentru o Moldovă Europeană.

“Scopul major al semnării acestui pact constă în promovarea ideii europene în calitate de idee naţională, consolidarea întregii societăţi în jurul proiectului european, construirea statului european Republica Moldova. Suntem convinşi că semnarea acestui pact va impulsiona mişcarea noastră pe itinerarul european. Numai integrarea europeană ne oferă perspectiva clară de modernizare a ţării”, a spus liderul PLDM.

În acelaş timp, Vlad Filat a menţionat că pregătirile pentru Congresul VI al partidului sunt un toi, la el urmează să participe 4500 delegaţi din întreaga ţară.

În prezentarea raportului său, Sergiu Palihovici a declarat că Organizaţia Teritorială Chişinău este cea mai numeroasă şi consolidată echipă, formată din 5 organizaţii de sector, 18 organizaţii locale şi 300 de organizaţii primare de partid.

“Suntem plini de optimism şi credem puternic în forţele noastre, noi ştim exact ce trebuie să facem azi şi mâine. PLDM este cel mai mare şi puternic partid care are în rândurile sale oameni de cea mai bună calitate. PLDM are un lider, care a ştiut să creeze această forţă politică, ştie exact ce trebuie să facem pentru ca forţa echipei noastre să crească continuu şi, ce este mai important , noi ştim, toţi împreună ce trebuie să facem pentru ţară şi pentru oameni”, a spus Sergiu Palihovici.

După dezbateri, cu votul unanim al delegaţilor, în funcţia de preşedinte al OT Chişinău a fost reales Sergiu Palihovici, care a mulţumit pentru încredere şi a promis că va munci cu aceeaşi forţă împreună cu colegii din organizaţie. “Vă mulţumesc pentru că aţi decis să mă realegeţi în funcţia de preşedinte al OT Chişinău şi promit să nu vă dezamăgesc”, a spus Sergiu Palihovici.

În cadrul conferinţei, delegaţii au aprobat componenţa Consiliului Politic din 169 de persoane, iar Comisia de Cenzori — din 3 persoane.

La finalul conferinţei a fost aprobată lista delegaţilor la Congresul VI al PLDM, alcătuită din 810 persoane.

Organizaţia municipală a PLDM numără 6000 membri, dintre care 10 primari, 7 consilieri şi 95 de aleşi locali.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM propun un proiect de lege care va accentua autonomia funciară a primăriilor Petru Profire a fost ales preşedinte al OT Chişinău, sect. Centru, a PLDM