Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Trebuie să fim uniţi şi să muncim pentru binele cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, s-a deplasat în satele Coşniţa, Holercani şi Oxentea, unde a avut întrevederi cu preşedinţii Organizaţiilor Primare (OP) din raionul Dubăsari. În cadrul întrevederilor, au fost puse în discuţie subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului. De asemenea, au fost abordate problemele cu care se confruntă cetăţenii din partea stângă a Nistrului, precum şi au fost identificate anumite soluţii de rezolvare a acestora.

La şedinţa cu preşedinţii OP din satul Coşniţa, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT) Dubăsari a PLDM, Igor Slavinschi, l-a informat pe Vlad Filat că Organizaţia are peste 200 de membri care formează 14 organizaţii primare.

În discursul său, Vlad Filat a spus că pe data de 8 decembrie 2013 se va desfăşura Congresul VI al PLDM, care va fi unul reprezentativ, unde va fi aprobat un nou program politic şi vor fi operate anumite modificări la statut, iar până atunci trebuie să se decidă cine va fi delegat din partea OT Dubăsari.

Preşedintele PLDM, a îndemnat colegii de partid să demonstreze şi în continuare implicare, pentru că cetăţenii au nevoie de şcoli şi grădiniţe moderne, spitale dotate cu echipament medical modern, drumuri reparate. “Trebuie să fim şi în continuare bine organizaţi, uniţi şi să muncim pentru binele cetăţenilor”, a spus preşedintele PLDM.

De asemenea, Vlad Filat a spus că PLDM depune eforturi pentru ca Republica Moldova să îşi continue procesul de integrare în Uniunea Europeană. “RM trebuie să se dezvolte. Vom continua să muncim şi să avem o comunicare intensă cu toate ţările din lume pentru a fortifica relaţiile. Suntem obligaţi să asigurăm continuitate procesului de integrare în UE. Moldova nu mai poate oscila de la vest la est. Interesul ţării este important şi noi ne vom concentra în perioada de viitor pentru a realiza scopul nostru naţional, cel de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

Membrii de partid au profitat de prezenţa liderului PLDM şi au adresat diverse întrebări ce vizau domeniul agriculturii, sănătăţii, asistenţei sociale. Preşedinţii OP l-au rugat pe Vlad Filat să depună demersurile necesare pentru ca în s. Coşniţa să fie deschis un punct medical, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să plece în alte sate pentru a-şi pune o injecţie sau o picurătoare. Vlad Filat a spus că împreună cu ministrul Sănătăţii va studia această problemă şi vor fi identificate anumite soluţii.

Ulterior, preşedintele PLDM s-a deplasat în satul Holercani, unde s-a întâlnit cu preşedinţii OP din Ustia, Cocieri şi Corjova. Membrul liberal-democrat, Ion Grigoraş, l-a rugat pe Vlad Filat să depună demersurile necesare pentru ca în Holercani să fie reparate câteva porţiuni de drum. Liderul PLDM a menţionat că la anul viitor vor fi alocate mai multe surse financiare pentru a fi reparate mai multe drumuri intravilane din satele din ţară. “ În fiecare sat trebuie să fie cel puţin un proiect în implementare. De aceea, împreună cu consătenii voştri trebuie să prioritizaţi necesităţile populaţiei”, a spus Vlad Filat. Un alt membru de partid din Ustia, l-a rugat pe liderul liberal-democrat să îi ajute să ducă la bun sfârşit proiectul care prevedere deschiderea unui muzeu în sat. Vlad Filat a spus că va oferi suportul necesar în deschiderea muzeului în localitate.

La sfârşitul şedinţei, Valeriu Mitu a mulţumit preşedintelui PLDM pentru sprijinul financiar şi moral pe care i l-a acordat în momente dificile, atunci când avea probleme de sănătate.

Tot astăzi, Vlad Filat a fost în vizită de lucru în satul Oxentea, unde a vizitat grădiniţa de copii, care este frecventată de 170 de micuţi. Preşedintele PLDM a stat de vorbă cu copiii, părinţii şi educatorii şi a promis că va dota instituţia cu mobilier, televizor, precum şi va amenaja un teren de joacă. Directoarea grădiniţei, l-a rugat pe liderul PLDM să identifice surse financiare pentru a fi reparat acoperişul grădiniţei.

La întâlnirea cu membrii de partid, Vlad Filat a răspuns solicitărilor membrilor liberal-democraţi şi a promis că va dota sala de informatică cu calculatoare şi imprimantă. De asemenea, membrii liberal-democraţi au discutat cu liderul PLDM mai multe probleme cu care se confruntă şi au identificat anumite soluţii de rezolvare a acestora.

La sfârşitul şedinţei, primarul s. Oxentea, Valeriu Rusu, a mulţumit preşedintelui PLDM pentru suportul oferit de-a lungul timpului în implementarea diferitor proiecte în localitate.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Este o zi istorică pentru Republica Moldova Valeriu Streleţ: Avem nevoie de revoluţie, dar nu în stradă, ci în domeniile vitale din societate