Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Este o zi istorică pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, consideră că astăzi e o zi istorică pentru R. Moldova, dar fiind faptul că Uniunea Europeană, prin vocea Comisarului European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a anunţat liberalizarea pieţei europene pentru vinurile moldoveneşti.

“Această decizie a Comisiei Europene a fost adoptată fără a mai fi nevoie de avizarea şi semnarea Acordului de liber schimb! De acum, producătorii noştri vor putea exporta vinuri în volum nelimitat pe piaţa europeană”, a precizat Filat.

Acesta s-a declarat convins că nu poate fi vorba că vinurile moldoveneşti nu corespund calităţii. “Partenerii noştri europeni, care apreciază la justa valoare vinurile de calitate, au făcut astăzi un pas important în întâmpinarea producătorilor din ţara noastră. Este o zi istorică. Apelurile noastre au fost auzite, iar calitatea şi standardele europene de care ne conducem au fost răsplătite”, a exclamat preşedintele PLDM.

“Avizarea Acordului de Liber Schimb şi ratificarea lui ar putea să dureze un an sau doi şi ca să nu mai pierdem timpul şi să permitem într-un timp cât mai scurt vinului moldovenesc să aibă acces neîngrădit pe piaţa europeană fără limită de cantitate, fără cotă”, a declarat astăzi Comisarul European, Dacian Cioloş.

Sursa: www.pldm.md

Conducerea PLDM a participat la şedinţa Consiliului Coaliţiei Pro-Europene Vlad Filat: Trebuie să fim uniţi şi să muncim pentru binele cetăţenilor