Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Conducerea PLDM a participat la şedinţa Consiliului Coaliţiei Pro-Europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 septembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 24 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, premierul Iurie Leancă, preşedintele fracţiunii liberal-democrate, Valeriu Streleţ, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, deputaţi şi miniştri ai PLDM, au participat la şedinţa Consiliului Coaliţiei Pro-Europene care a avut loc la Palatul Republicii.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a declarat că în cadrul întrevederii cu partenerii de coaliţie s-a discutat despre mersul implementării programului de guvernare, problemele care sunt în faţa coaliţiei de guvernare pentru perioada imediată şi cea de viitor, precum şi s-a convenit asupra acţiunilor care trebuie administrate în comun cu partidele din coaliţie.

“Există o înţelegere clară a tuturor componentelor din coaliţie, dar şi a tuturor reprezentanţilor din coaliţie, atât din Parlament cât şi Executiv, asupra modului în care să guvernăm în perioada de viitor. Vom asigura acţiuni necesare pentru ca rezultatul aşteptat de oameni să fie neîntârziat. Noi vrem să asigurăm implementarea reformelor, realizarea prevederilor bugetului de stat şi un şir de alte acţiuni”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că în perioada de viitor vor exista mai multe tentative de a duce la destabilizarea situaţiei politice din RM, acţiuni care au drept scop crearea problemelor nu doar pentru guvernare, dar şi pentru cetăţenii din RM. Vlad Filat a menţionat că împreună cu colegii din Coaliţie vor acţiona consolidat, unit pentru ca RM să aibă parte de o guvernare bună.

De asemenea, Vlad Filat a declarat că a fost identificat un mecanism de control al frontierei administrative cu Transnistria.

Referindu-se la protestele comuniştilor, Vlad Filat a spus că scopul acestora este destabilizarea situaţiei politice cu orice preţ, organizarea alegerilor anticipate, stoparea procesului de integrare europeană. “PCRM organizează aceste proteste pentru satisfacerea intereselor personale înguste, de grup, şi care nu au nimic în comun cu interesul naţional şi interesul cetăţeanului. Protestele sunt fireşti pentru o societate democratică. Contează mult scopul acestor acţiuni. În cazul dat, aceste acţiuni au obiectivul distructiv care nu are nimic comun cu interesele ţării”, a menţionat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a făcut un apel către PCRM pentru ca aceştia să lase la o parte intrigile, încercările de destabilizare şi în schimb să contribuie la modernizarea RM şi la oferirea unui viitor clar pentru ţară şi cetăţeni.

Vlad Filat a declarat că deciziile pe care le-a luat guvernul vis-a-vis de Banca de Economii şi Aeroport sunt corecte: “În cazul BEM, altă soluţie nu a existat. Nu a fost o soluţie uşoară şi nici una fericită, dar este unica posibilă sub aspect economic şi sub aspectul raţionamentului de viitor al acestei instituţii bancare. Referitor la Aeroport, această tranzacţie a venit în urma unui concurs, în urma mai multor analize şi decizii care au fost luate public. Decizia a fost luată, iar la moment Curtea Constituţională urmează să se pronunţe asupra legalităţii acestei tranzacţii”, a spus Vlad Filat.

PLDM aminteşte ca Acordul de constituie a Coaliţiei Pro-Europene a fost semnat de către deputaţii PLDM, PDM şi liberalii reformatori, pe data de 30 mai.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Vlad Filat: Este o zi istorică pentru Republica Moldova