Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Anatolie Dimitriu a fost ales preşedintele OT Ialoveni a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 10 noiembrie, şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Ialoveni a PLDM. La lucrările conferinţei au participat 220 de delegaţi din 49 de organizaţii primare din raion. În calitate de invitaţi la conferinţă au participat preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Conform ordinii de zi, delegaţii au audiat raportul de activitate a Organizaţiei Teritoriale, prezentat de preşedintele acesteia, Anatolie Dimitriu, precum şi au fost stabilite sarcinile pentru perioada de viitor. De asemenea, au fost alese organele de conducere.

Astfel, cu votul unanim al celor prezenţi, Anatolie Dimitriu a fost ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ialoveni. Dimitriu a mulţumit pentru încredere şi a spus că va depune toate eforturile pentru ca organizaţia să fie în continuare una solidară şi unită.

În urma dezbaterilor, delegaţii au decis componenţa Consiliului Politic Teritorial, în număr de 57 de persoane, şi a Comisiei de Cenzori din 3 persoane.

În acelaşi timp, delegaţii au votat constituirea unui grup de lucru care urmează să definitiveze propunerile membrilor de partid din Ialoveni privind Programul şi Statutul partidului, care urmează sa fie modificate la Congresul VI al formaţiunii.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a mulţumit membrilor de partid pentru munca depusă şi pentru decizia de a se implica în procesul politic.

“Pe 8 decembrie vom organiza cel de-al VI congres, unde vor participa 4500 de delegaţi. Va fi un congres foarte important. Noi avem o responsabilitate enormă în faţa cetăţenilor care ne-au votat, aceea de a le rezolva problemele. Este un lucru cert, PLDM în mare parte a îndeplinit promisiunile asumate. Dar trebuie să muncim în continuare cu aceeaşi dârzenie şi vom reuşi, pentru că suntem o echipă puternică şi unită, formată din oameni profesionişti. Noi toţi împreună reprezentăm forţa partidului şi în perioada de viitor vom avea multe rezultate frumoase”, a spus Vlad Filat.

Prezentă la conferinţă, Maia Sandu a vorbit despre reforma în domeniul educaţiei şi anume despre Codul şi Strategia în educaţie care, începând de săptămâna viitoare, vor fi supuse dezbaterilor publice.

“Reformele nu sunt populare, dar este necesar ca cetăţenii să ne ajute să le promovăm în societate. Vreau să vă asigur că împreună vom reuşi să modernizăm sistemul educaţional”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, a fost votată lista delegaţilor la Congresul VI al PLDM şi adoptată Declaraţia Organizaţiei Teritoriale

La finalul conferinţei, preşedintele PLDM, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor formaţiunii.

Organizaţia Teritorială Ialoveni a PLDM are 1600 de membri.

Sursa: www.pldm.md

La Soroca a avut loc conferinţa teritorială a PLDM Continuă cursurile Şcolii politice a OF a PLDM