Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Continuă cursurile Şcolii politice a OF a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 10 noiembrie, au continuat cursurile Şcolii politice organizată de OF a PLDM. La instruire au participat 100 de doamne din zona de Centru a republicii şi din sectoarele Botanica, Râşcani, Centru din mun.Chişinău. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, preşedintele Organizaţiei de Femei, Liliana Palihovici, reprezentanta KAS Moldova, Natalia Corobcă-Ianusevici. Şcoala este organizată în parteneriat cu KAS şi s-a desfăşurat la Institutul Muncii din Chişinău.

Prezent şi în a doua zi a şcolii politice, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a urat doamnelor să aibă o zi plină şi a mulţumit partenerilor de la KAS care pe parcursul a patru ani de zile au participat la procesul de formare a membrilor de partid.

“Este necesar să avem o comunicare, să ne cunoaştem mai bine. Aceste seminare sunt foarte utile, pentru că aveţi posibilitatea să învăţaţi lucruri noi. Şi trebuie să învăţăm pentru ca să fim cei mai buni în procesul politic din Republica Moldova. Eu sunt mândru să văd aici doamne bine pregătite şi vreau să afirm încă odatăcă femeile sunt arma secretă a PLDM. Vă doresc succes şi cât mai multe realizări frumoase”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Liliana Palihovici, a menţionat că îşi doreşte să ofere femeilor instruirea necesară, pentru ca acestea să-şi consolideze capacităţile de lider.

“Din păcate, în ultimii 20 de ani, nu s-a prea investit în acest domeniu şi cred ca este sarcina partidelor politice să o facă. În acest context, Organizaţia de Femei a PLDM are un program complex de instruire a femeilor pe diverse componente, cum ar fi: doctrinele politice, organizarea echipelor, comunicarea şi alte domenii importante pentru formarea unui lider”, a spus Liliana Palihovici.

În cadrul discuţiilor a fost pusă în dezbatere şi reforma din domeniul educaţiei. În acest sens, Vlad Filat a menţionat că săptămâna viitoare vor fi supuse dezbaterilor publice Codul şi Strategia în educaţie şi a îndemnat doamnele să contribuie la îmbunătăţirea acestor documente.

Doamnele au fost interesate de obiectivele pe termen scurt şi lung ale partidului, despre campania de informare cu privire la functionarea UE şi perspectivele de integrare a RM în comunitatea europeană. La fel, au fost abordate subiecte ce tin de construcţia de partid şi comunicarea cu cetăţenii. Vlad Filat a opinat că “PLDM şi-a realizat, practic, toate anagajamentele programatice pentru perioada 2009–2013 şi are ce spune oamenilor în acest sens”.

Sursa: www.pldm.md

Anatolie Dimitriu a fost ales preşedintele OT Ialoveni a PLDM La Călăraşi s-a desfăşurat Conferinţa teritorială a PLDM