Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

OF a PLDM a lansat şcoala politică pentru femeile din zona de nord a RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 9 noiembrie, organizaţia de femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova a lansat şcoala politică, la care au participat 130 de doamne din regiunea Nord a ţării. La deschiderea oficială au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, preşedintele organizaţiei de femei, Liliana Palihovici, reprezentanta KAS în Moldova, Natalia Corobcă-Ianusevici.

Şcoala Politică este organizată pentru femeile liberal-democrate care nu au participat niciodată la instruirile organizate de PLDM, dar sunt foarte active şi implicate în construcţia de partid, la nivel local, raional şi naţional. Şcoala este organizată în parteneriat cu KAS şi s-a desfăşurat la Institutul Muncii din Chişinău.

Partea de instruire, cuprinde 5 ateliere tematice, unde femeile învaţă cum să comunice eficient în comunităţile lor pentru a transmite mesajul politic, cum să îşi organizeze activitatea în echipe, cum să identifice surse de finanţare din anumite proiecte locale, naţionale şi internaţionale şi cum funcţionează Uniunea Europeană. Ateliere sunt susţinute de trainerii Victoria Tataru, Daniela Muncă-Aftenev, Tatiana Savca şi Cernencu Mihai, Alexandru Bordea.

Prezent la eveniment preşedintele PLDM, Vlad Filat, a spus că este o onoare să participe la lansarea şcolii politice şi a mulţumit femeilor pentru că au decis să se implice în procesul politic.

“Vă mulţumesc pentru că aţi decis să vă implicaţi şi vă îndemn şi pe perioada de viitor să fiţi implicate, să faceţi ceea ce ştiţi mai bine, să organizaţi şi să implementaţi lucrurile în aşa fel încât să avem rezultate. Noi ca şi partid am avut succes datorită faptului că în procesul de activitate am avut implicate doamne deştepte care au ajutat să ajungem la rezultat. Vreau în mod deosebit să vă mulţumesc pentru participarea în cadrul acţiunii din 3 noiembrie, care a fost una necesară pentru Republica Moldova. Am avut nevoie să coagulăm energia pozitivă din această ţară”, a spus Vlad Filat

Vlad Filat a urat succes femeilor liberal-democrate şi a menţionat că dincolo de informaţia pe care o vor învăţa de la formatori, să comunice şi să facă schimb de experienţă pe diferite domenii.

Preşedintele organizaţiei de femei a PLDM, Liliana Palihovici, a menţionat că pentru a avea calitate în actul de guvernare din Republica Moldova trebuie să avem politicieni competenţi în toate nivelurile de administrare a statului.

“Ceea ce facem noi este un eveniment de dezvoltare a capacităţilor viitorilor consilieri locali, primari, preşedinţi de raion, consilieri raionali, membri de guvern şi parlament. Ne dorim mult ca PLDM să fie reprezentat în toate structurile de profesionişti bine pregătiţi pe domeniul pe care îl reprezintă şi totodată bine pregătiţi politic. Din acest motiv, instruirea include ateliere pe doctrinele politice, administrare, scriere de proiecte şi atragere de fonduri în comunităţi, pe identificarea soluţiilor la problemele cu care se confruntă comunitatea, pe comunicare, transmiterea mesajului eficient cetăţeanului. Sunt sigură că doamnele vor aplica în practică cunoştinţele pe care le vor acumula la această instruire”, a spus Liliana Palihovici.

Reprezentanta KAS în Moldova, Natalia Corobcă-Ianusevici a salutat participantele la seminar şi le-a urat succes.

După deschiderea oficială, femeile au adresat zeci de întrebări preşedintelui PLDM ce vizează situaţia politică din ţară, reformele demarate în domeniul educaţiei, justiţiei, sănătăţii etc

Seminarul va continua şi mâine 10 noiembrie, unde vor fi instruite 140 de participante, din zona de Centru şi din sectoarele Botanica, Râşcanovca, Centru. În total, la Şcoala din 2013 participă în jur de 450 de doamne liberal-democrate din toată ţara.

Sursa: www.pldm.md

La Hânceşti s-a desfăşurat Conferinţa teritorială La Soroca a avut loc conferinţa teritorială a PLDM