Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În Organizaţia de sector Râşcani s-a desfăşurat conferinţa teritorială

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 noiembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 19 noiembrie, s-a desfăşurat cea de-a VI-a Conferinţă teritorială a Organizaţiei locale sector Râşcani, mun. Chişinău, a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La conferinţă a participat şi prim-vicepreşedintele PLDM, ministrul de Externe, Iurie Leancă.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat mai multe chestiuni, între care: evaluarea activităţii organizaţiei sectoriale, starea de lucruri după alegerile locale, precum şi situaţia social-politică actuală din ţară.

Preşedintele Organizaţiei locale sector Râşcani a PLDM, Ghenadie Dumanschi, a declarat că în alegerile parlamentare, dar şi locale, PLDM a ieşit învingător.

“Acum urmează să ne respectăm promisiunile făcute în campania electorală şi să avem deplina încredere că vom reuşi în tot ceea ce ne-am propus. De felul cum vom munci şi cum ne vom comporta pe parcursul următorilor 3,5 ani, va depinde dacă scorul obţinut în Chişinău şi suburbie va rămâne acelaşi, va scădea sau va creşte în 2015”, a spus Dumanschi.

De asemenea, Ghenadie Dumanschi a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru perseverenţă, implicare, responsabilitate, dar şi pentru răbdarea şi înţelepciunea de care dau dovadă. “Indiferent de orice şi oricine, bătăliile politice de azi şi de mâine din Moldova vor fi câştigate de Partidul Liberal Democrat din Moldova”, a declarat liderul liberal democraţilor din sectorul Râşcani.

La finalul conferinţei, a fost aprobată lista de delegaţi la Congresul V al PLDM.

La Soroca a avut loc conferinţa OT a PLDM

La 20 noiembrie, în Soroca, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 170 de delegaţi.

La eveniment au mai fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ, şi deputatul Alexandru Cimbrinciuc.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat mai multe chestiuni, între care: prezentarea raportului de activitate a organizaţiei, alegerea organelor de conducere, precum şi elaborarea planurilor de viitor ale organizaţiei.

Astfel, în urma votării, în funcţia de preşedinte al OT Soroca a PLDM a fost reales Victor Său, iar secretar politic a fost ales Gheorghe Grosu. De asemenea, din Biroul Permanent al OT au fost excluse trei persoane, pe motiv că nu se află în ţară.

Participanţii la conferinţă au aprobat o listă de 56 de delegaţi la Congresul V al PLDM.

În urma scrutinului local, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obţinut la Soroca funcţia de preşedinte de raion, 10 mandate de consilier raional şi 13 mandate de primar.

În prezent, OT Soroca a PLDM numără 1460 de membri.

La Comrat a avut loc Conferinţa OT a PLDM

La 19 noiembrie, în UTA Găgăuzia, în premieră, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 200 de delegaţi.

La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii parlamentare liberal democrate, Valeriu Streleţ.

La conferinţă au fost alese organele de conducere a organizaţiei. Astfel, cu votul celor prezenţi în funcţia de preşedinte al OT Comrat a PLDM a fost ales deputatul Petru Vlah. Totodată, a fost aleasă componenţa Biroului Politic al organizaţiei.

De asemenea, participanţii la conferinţă au aprobat o listă de 34 de delegaţi la Congresul V al PLDM.

În cadrul conferinţei, Directorul biroului regional al Fondului naţional de asigurări în sănătate, Constantin Ianioglo, a adresat mulţumiri Preşedintelui PLDM, premierului Vlad Filat, pentru ajutorul acordat la renovarea blocului chirurgical al Spitalului raional Comrat.

În prezent, OT Comrat a PLDM numără 1500 de membri.

La Ungheni a avut loc Conferinţa OT a PLDM

La 20 noiembrie, la Ungheni, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 210 membri de partid, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor de sector din raionul Ungheni.

La eveniment au mai fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Iulian Fruntaşu, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim şi deputatul Angel Agachi.

Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul de activitate, prezentat de Iurie Toma, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni; au stabilit componenţa numerică a Consiliului Politic Teritorial Ungheni şi au modificat componenţa nominală a Biroului Permanent. De asemenea, a fost stabilita lista membrilor în Consiliul Naţional Politic al PLDM.

În cadrul raportului, Iurie Toma a făcut totalurile activităţii OT Ungheni, inclusiv implicarea structurilor primare în desfăşurarea campaniilor electorale şi a mulţumit membrilor PLDM pentru aportul lor.

“Vă mulţumesc pentru nopţile nedormite şi sacrificiile pe care le faceţi în activitatea de zi cu zi în procesul de edificare a unui stat cu adevărat democratic şi prosper”, a spus Iurie Toma.

Participanţii la conferinţă au examinat şi aprobat lista celor 59 de delegaţi din partea OT la Congresul V ordinar al PLDM.

În urma scrutinului local, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obţinut la Ungheni funcţia de preşedinte de raion, 11 mandate de consilier raional şi 16 mandate de primar.

În prezent, OT Ungheni a PLDM numără 1486 membri.

Sursa: www.pldm.md

“Tinerii Guvernează” la AGEPI Vlad Filat l-a vizitat pe consilierul PLDM de la Durleşti